Реклама
Реклама
Реклама

Перевірити електронну чергу в дитячий сад через портал держпослуг

  1. Онлайн-чергу в дитячий сад
  2. Дитячий сад без черги - право на пільговий вступ
  3. Зареєструватися в електронній черзі в дитячий сад на сайті
  4. Заява на постановку в електронну чергу в дитячий сад
  5. Подивитися чергу в дитячий сад на сайті держпослуг
  6. Як перевірити чергу в дитячий сад по телефону
  7. Оповіщення про зарахування дитини до дитячого садка

У наш час потрапити дитині в дитячий сад можна виключно по черзі. Це пов'язано з нестачею місць у дитячих садках через збільшення народжуваності і малої кількості дошкільних установ.

Якщо ви оформили документи на зарахування дитини в дитячий сад і чекаєте своєї черги, вас напевно буде хвилювати питання, як швидко перевірити актуальну чергу на зарахування. Нижче ми розповімо про те, як записати дитину в дитячий сад і як перевірити електронну чергу в дитячий сад різними способами.

Онлайн-чергу в дитячий сад

Електронна черга в дитячі садки була введена в 2013 році.

При зарахуванні дитини в дитячий сад ви можете подати заяву на зарахування як письмовою заявою, так і поданням електронної заявки.

Наявність електронної черги дає можливість:

  • Подавати заяву на зарахування дитини в дошкільний заклад електронним способом.
  • Перевіряти і контролювати правильність введених даних в заяви через повідомлення з державними органами реєстрації (ЗАГС).
  • Отримувати повідомлення про що з'явилися вільні місця в дитячому садку шляхом відправки СМС-повідомлень або електронних листів.
  • Розсилати повідомлення про те, що дитину взяли в дитячий сад з певної дати.

Дитячий сад без черги - право на пільговий вступ

Право на пільговий вступ до дитячих садків мають згідно закону:

  1. Діти-сироти та діти без піклування батьків.
  2. Діти батьків, які в свою чергу самі є сиротами.
  3. Діти службовців підрозділів особливого ризику.
  4. Діти громадян, усуває наслідки аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілим зважаючи на це від променевої хвороби.
  5. Діти прокурорів і суддів.

Зареєструватися в електронній черзі в дитячий сад на сайті

Щоб зареєструватися в електронній черзі в дитячий сад, спочатку необхідно мати реєстрацію на сайті державних послуг gosuslugi.ru. Якщо ви ще не зареєстровані на держпослуг, рекомендуємо це зробити, оскільки даний сайт дуже сильно спрощує взаємодію з державними структурами і організаціями.

Для прискорення ідентифікації вас на сайті, а також для підтвердження вашого підпису ви можете придбати електронний підпис у вигляді флеш-накопичувача, за допомогою якого можна швидко ідентифікувати себе.

Для прискорення ідентифікації вас на сайті, а також для підтвердження вашого підпису ви можете придбати електронний підпис у вигляді флеш-накопичувача, за допомогою якого можна швидко ідентифікувати себе

Активація особистого кабінету сайту державних послуг відбувається за допомогою надісланого вам для перевірки активационного коду. Якщо обліковий запис активована, вам відкривається доступ до всіх державних послуг, у тому числі і до постановки в електронну чергу в дитячий сад.

Заява на постановку в електронну чергу в дитячий сад

Для того, щоб зайняти місце в електронній черзі на дитячий сад, батьки повинні пройти по засланні і подати заяву.

Як тільки народилася дитина, батьки можуть записатися в чергу, відкликати свою заяву на постановку в чергу і змінити свою заяву.

У заявці, що подається на запис, батьки вказують наступні дані:

  • Передбачуваний рік записи дитини в дитячу освітню установу.
  • Інформацію про наявні у сім'ї правах на пільгову запис в дитсадок.
  • Обрані від 1 до 4 дитячих садків в районі проживання дитини для можливого зарахування.

Подивитися чергу в дитячий сад на сайті держпослуг

Подивитися чергу в дитячий сад можна дуже просто. Перегляд черги доступний у вашому особистому кабінеті на сайті державних послуг. Увійдіть в особистий кабінет і введіть свої персональні дані.

Перевірити електронну чергу в дитячий сад, вам потрібно ввести індивідуальний код користувача.

Ви отримуєте код користувача, коли записуєтеся в чергу. Для отримання коду потрібно ввести дані свідоцтва про народження дитини - ім'я, прізвище, по батькові та номер свідоцтва про народження.

Як тільки ви введете свої персональні дані і індивідуальний код користувача, портал покаже вам ваше місце в електронній черзі.

Як тільки ви введете свої персональні дані і індивідуальний код користувача, портал покаже вам ваше місце в електронній черзі

Місце в черзі ви побачите так: в інформаційному рядку буде показаний номер вашої черги, дата народження та ПІБ дитини, а також інформація про наявність у вас пільг на вступ.

Як перевірити чергу в дитячий сад по телефону

На сайті держпослуг опублікований контактний номер для отримання довідкової інформації, зателефонувавши за яким, ви можете дізнатися свій номер в електронній черзі.

Цей довідковий номер ми опублікуємо і тут: 8-800-100-70-10. Він доступний для дзвінків цілодобово.

Оповіщення про зарахування дитини до дитячого садка

Хочете перевірити електронну чергу в дитячий сад? При підході вашої черги і зарахування дитини в дитячий сад батьки дитини отримають спеціальне повідомлення. Повідомлення, що містить інформацію про надходження, буде вислано за вказаними контактними даними, які батьки вказують при реєстрації в черзі. Очевидно, що єдиний портал державних послуг надає досить розвинену систему запису та оповіщення батьків про хід руху в електронній черзі, а при зарахуванні дитини - повідомлення про позитивний завершення очікування на запис.