Реклама
Реклама
Реклама

Переїзд на ПМЖ в Санкт-Петербург в 2019 році: відгуки та думки

  1. Перспективи переїзду в Санкт-Петербург
  2. Питання пошуку житла
  3. Пошук роботи
  4. Зарплати в СПб на 2017 рік
  5. нюанси переїзду
  6. На що ще потрібно звернути увагу
  7. Особливості переїзду з дітьми


Переїзд в Санкт-Петербург на ПМЖ - це завдання, яке ставлять перед собою багато росіян і іноземні громадяни. Жити в Північній столиці престижно і не так дорого, як в Москві. Місто розвивається і з роками стає красивішим і перспективніше в плані комфортного життя, працевлаштування та відпочинку. Переїзд в Санкт-Петербург на ПМЖ - це завдання, яке ставлять перед собою багато росіян і іноземні громадяни

Палацова площа, Санкт-Петербург

Перш ніж прийняти рішення перебратися в Пітер на постійне місце проживання, почитайте відгуки переїхали співвітчизників та іноземців, чи є плюси в перервах, стало їм краще. Розберіться, чим приваблює місто Петра росіян і гостей Государства Российского.

Перспективи переїзду в Санкт-Петербург

Рішення: поїду-ка я жити до Пітера, не повинно прийматися зопалу. Це серйозний крок, за яким стоїть складна процедура збору документів, пошуку роботи та житла, адаптації і т. П. Не всім вдається звикнути на новому місці і зробити його родовим гніздом для себе і близьких, з якими переїхали. Успіх гарантований тільки тоді, коли приймається продумане і зважене рішення, засноване на аналізі відгуків про перспективи переїзду.

Тільки москвичам буде складно знайти для себе переваги життя в Північній столиці. Іншим росіянам місто дарує широкий ряд можливостей. це:

  • велика кількість престижних шкіл і вищих навчальних закладів;
  • високорозвинена інфраструктура;
  • працевлаштування на великих модернізованих підприємствах;
  • безліч театрів, музеїв, історичних місць, про які можна писати і говорити нескінченно.

Пітер виправдано вважається культурною столицею Російської Федерації. І це лише одна з безлічі переваг великого граду Петра.

Тим часом не можна забувати, що важливим моментом переїзду і першим, що бажано зробити по приїзді, є реєстрація. Вона узаконить ваше перебування на новому місці.

Питання пошуку житла

Щоб відчувати себе комфортно на новому місці, потрібно подбати про те, де ви будете жити. Найпростіше студентам. Адміністрація вузу візьме на себе питання реєстрації та надасть кімнату в гуртожитку.

Адміністрація вузу візьме на себе питання реєстрації та надасть кімнату в гуртожитку

Петергоф, заміська імператорська резиденція в околицях Санкт-Петербурга затоки.

Якщо ви не студент, найкраще на перших порах влаштуватися у родичів або друзів або попросити їх допомогти знайти кімнату, квартиру.

Є кілька варіантів пошуку житла в Санкт-Петербурзі. це:

  1. Розклеювання оголошень. У районі, де плануєте влаштуватися, в межах видимості великої кількості людей клейте оголошення про те, що бажаєте зняти житло. Бажано розміщувати їх біля під'їздів. Це варіант з мінімальним вкладенням грошей і часу.
  2. Звернення в агентство. Такий шлях вимагає вкладень. Однак якщо правильно вибрати агентство, ви легко знайдете оптимальний варіант житла. Як правило, до клієнта прикріплюється фахівець, який супроводжує його під час огляду здається в оренду нерухомості;
  3. Пошукати квартиру в інтернеті або в газетних оголошеннях. Цей варіант пов'язаний з ризиками. Великий вибір пропозицій можна знайти в спеціальних групах, створених в соціальних мережах, наприклад, на сторінках вконтакте.ру. Для Пітера актуальні пропозиції публікуються на сайті оренда-пітер.ру.

Важливо знати, що житла, що здається в оренду в Санкт-Петербурзі досить. Пропозицій буде більше, ніж ви можете подивитися. Вартість кімнат починається від 9 000 і вище. В елітних новобудовах можна знайти пропозиції вартістю до 80 000 рублів на місяць. Розцінки на оренду квартир починаються від 12 500 тисяч. Вартість залежить від району і стану житла.

Кожен шлях пов'язаний з ризиками. Якщо мова йде про пряму взаємодію з господарем квартири, краще не поселятися, спираючись на словесні домовленості. Вашим захистом буде офіційно складений договір. Як правило, у тих, хто здає квартири і кімнати, заготовлений варіант контракту. Цей документ захищає обидві сторони і забезпечує чесна співпраця. Вам важливо уважно вивчити кожен пункт і тільки потім розписуватися.

ЖК «Самоцвіти», Василеостровский р-н в Санкт-Петербурзі

Що стосується агентств, тут можна зустріти шахраїв. Щоб уникнути неприємностей, звертайтеся до ліцензійних компанії і перевіряйте легітимність пред'явлених вам документів. Після знаходження квартири уважно вивчіть договір.

За ціною найдешевше житло в оренду здають пенсіонери. Рекомендуємо звернути увагу на пропозиції такого плану.

Таким же буде і алгоритм пошуку житла для придбання. Ціни на нього варіюються в широких межах. Наприклад, стандартна квартира-студія не в центрі (20-23 м2) буде коштувати приблизно 1,2 мільйона рублів. В елітному кварталі на Чорній річці трикімнатна квартира близько 100 квадратів обійдеться в 13 мільйонів рублів і вище.

Ціна залежить від того, чи розглядаєте ви покупку нового родового гнізда на Василівському острові або в Червоногвардійському районі. Не останню роль відіграє інфраструктура і близькість метро, ​​первинний фонд або вторинний і багато іншого. На всі ці особливості важливо звернути увагу. Якщо ви купуєте квадратні метри далеко від транспортних ліній і метро, ​​це може ускладнити задачу пошуку роботи.

Пошук роботи

Квартири в Пітері задоволення не з дешевих, тому важливо знайти добре оплачувану роботу, яка дозволить оселитися і жити в комфортних умовах.

Складно сказати, що краще починати раніше, пошук роботи або житла. Залежить від того, наскільки принципово ви ставитеся до працевлаштування. Якщо плануєте отримати роботу на тривалий час, краще почати з працевлаштування.

Багато приймаються за розгляд вакансій в Пітері ще до того, як збирають валізи. Такий підхід допоможе уникнути ряду проблем. Набагато простіше переїхати на ПМЖ, якщо ви знаєте, чим будете займатися.

З пошуку роботи радимо зробити наступні дії:

  1. Скласти резюме. Якщо немає певної впевненості в тому, чим займатиметеся, можна написати кілька варіантів резюме для різних професій. Буде плюсом наявність освіти і досвіду. Легше влаштуватися тим, хто володіє іноземними мовами. Зразок написання CV можна знайти в інтернеті.
  2. Візьміть на цьому місці роботи рекомендаційний лист. Плюсом буде, якщо його складуть на фірмовому бланку. Важливо, щоб в кінці стояли підпис керівника та печатку.
  3. Зверніться в агентство по працевлаштуванню.

Не забороняється і самостійно займатися пошуком роботи, відправляючи резюме в кадрові служби організацій і вивчаючи пітерські дошки оголошень.

Перевага звернення до агенції в тому, що вам відразу зможуть запропонувати кілька варіантів відповідних вашому досвіду та освіти. Плату за допомогу не візьмуть. Для здобувачів послуги надаються безкоштовно. Праця фахівців оплачують підприємства, які подають заявки.

Зарплати в СПб на 2017 рік

Переїзд на ПМП не буде болючим, якщо попередньо все прорахувати. Найважливішим моментом є питання, скільки ви будете заробляти, влаштувавшись на новому місці. Знову ж таки, тільки москвичам можуть не сподобатися пітерські зарплати. В цьому аспекті місто займає тверде друге місце по країні.

В цьому аспекті місто займає тверде друге місце по країні

Середня зарплата бухгалтера в Москві і Санкт-Петербурзі

Якщо усереднити російські заробітні плати на 2017 рік, отримаємо показник близько 37 000 рублей. У багатьох регіонах він нижчий. Що стосується Санкт-Петербурга, середня заробітна плата його жителів становить приблизно 47 000 рублей. Точні цифри залежать від сфери. Так, брутто у лікарів, за даними статистики, більше 60 000 рублів, у педагогів - 43 000 рублей, у працівників культури - 44 000 рублей.

При пошуку вакансій можна визначитися, скільки приблизно заробляють у вашій сфері, так як на сайтах, що пропонують роботу, вказується діапазон ставок. Наприклад, касири заробляють 25 000, в той час, як представники банківської сфери від 35 000. Зарплатний мінімум в місті становить 11 000 рублів.

Ціни трохи вище, ніж в інших містах Росії і набагато нижче, ніж в Москві. Наведемо для наочності:

  • 1 кг курячої грудки ≈ 280-00;
  • 1 кг моркви ≈ 19-00;
  • цибуля ріпчаста ≈ 27-00;
  • картопля ≈ 20-00;
  • 900 грам молока ≈ 47-00 і т. Д.

Слід зазначити, що показник рівня життя в місті зростає. Є перспектива для поліпшення умов.

Є перспектива для поліпшення умов

Ринок праці в Санкт-Петербурзі в 2017 році

Важливим плюсом є те, що в Санкт-Петербурзі є потреба в робочих руках і фахівцях. Знайти роботу можна в будь-якій сфері. Якщо грамотно переїжджати на нове місце проживання, є ймовірність влаштуватися краще, ніж на старому місці. Особливим попитом користуються специфічні спеціальності: дизайнери, перекладачі, інженери і т. П.

нюанси переїзду

Окрилені райдужною перспективою жити в одному з найкрасивіших міст планети, не забувайте про формальності, які необхідні для досягнення мети.

Так як на новому місці потрібно реєструватися, не викидайте квитки, за якими приїхали в Санкт-Петербург, вони будуть показувати, скільки часу ви проживаєте в місті.

Без реєстрації громадяни Росії мають право перебувати в населеному пункті не більше 90 днів.

Ви повинні отримати тимчасову або постійну реєстрацію, тобто, прописку. У більшості випадків на роботу можна влаштуватися і без неї, але на деяких підприємствах, особливо державних, потрібно, щоб здобувач на ту чи іншу посаду мав в місті постійну реєстрацію.

Хоча б тимчасову реєстрацію бажано отримати, якщо ви плануєте поїхати з рідного міста з дітьми. Вона забезпечить вам безкоштовну медичну допомогу. Простіше буде влаштувати дитину в школу або дитячий садок.

На що ще потрібно звернути увагу

Важливою особливістю Санкт-Петербурга, в порівнянні з іншими містами Росії, є клімат. Місто стоїть на воді, що робить його мікроклімат сирим. Це підходить далеко не кожному. Алергічні захворювання, серцево-судинні, дихальних шляхів можуть дати ускладнення. Якщо переглянути відгуки росіян, вже переїхали до Пітера, то навіть у здорових людей адаптація на новому місці триває не менше півроку.

Якщо ви раніше проживали в невеликому населеному пункті, перший час вам будуть здаватися протиприродними тривалі переїзди від будинку до роботи. В середньому, на це йде 1-1,5 години. Вартість проїзду буде дещо вищою, ніж у вашому рідному місті. В цьому аспекті Санкт-Петербург теж займаєте друге місце по Росії. У плані перевезення до ваших послуг: метро, ​​автобуси, тролейбуси, трамваї і таксі. Перебуваючи в громадському транспорті, не залишайте без уваги свої речі.

Коли будете оформляти прописку, проявіть обережність, в регіоні працює безліч фірм і приватників, що пропонують свої послуги. Перевіряйте тих, до кого звертаєтеся. У відгуках можна зустріти багато скарг на шахраїв. Краще переплатити, але звернутися до тих, хто працює легально.

Тимчасова реєстрація видається на рік або 6 місяців. Вона являє собою вкладиш в паспорт, де є штамп про вашу постійну прописку в рідному місті. При постійній реєстрації вас повинні виписати з колишнього місця проживання і прописати за новою адресою, про що буде свідчити новий штамп у документі.

Особливості переїзду з дітьми

Якщо з вами їдуть діти, при пошуку житла зробіть упор на інфраструктуру, наявність дитячих установ, поліклінік, майданчиків для дітей і т. Д. Реєстрація необхідна, щоб не було проблем при влаштуванні в садок або на навчання, а також при наданні медичної допомоги.

Санкт-Петербург буде гостинний до вас і членам вашої сім'ї тільки в тому випадку, якщо ви ретельно продумає всі нюанси свого переїзду. Краще перебиратися на ПМЖ в період канікул, щоб школярі не відстали від програми. В ідеалі, найбільш прийнятно відправитися до Пітера одному, і підготувати місце для переїзду для інших домочадців. В такому випадку всім легше буде влаштуватися і адаптуватися.