Реклама
Реклама
Реклама

Калькулятор патенту для ІП у 2017 році: як розрахувати вартість патенту онлайн

  1. Що дає патент?
  2. Який ІП може перейти на ПСН?
  3. Скільки коштує патент?
  4. Як перейти на ПСН?
  5. Калькулятор розрахунку вартості патенту для ІП

Один з податкових режимів, відмінно підходять для малого, сверхмалого і сезонного бізнесу, - патентна система оподаткування (ПСН). Ви купуєте патент, який звільняє вас від обов'язків платити ПДВ і ПДФО, заповнювати податкові декларації і витрачатися на бухгалтера. Дізнатися, скільки буде коштувати патент, ви можете, використовуючи калькулятор розрахунку вартості патенту для ІП в 2018 році, в кінці нашого матеріалу.

Дізнатися, скільки буде коштувати патент, ви можете, використовуючи калькулятор розрахунку вартості патенту для ІП в 2018 році, в кінці нашого матеріалу

Що дає патент?

  1. Головна особливість патентної системи - податком в 6% оподатковується не фактичний, а можливий дохід підприємця.
  2. Потенційний дохід для ІП на патенті встановлений в кожному регіоні для будь-якого виду діяльності. Дохід може збільшуватися разом з кількістю співробітників або об'єктів.
  3. Купити патент можна на будь-який термін від 1 місяця до 1 року, що особливо зручно для тих, хто займається обробкою сезонної продукції або сезонною торгівлею.
  4. Для вперше зареєстрованих ІП, що працюють у виробничій, соціальній або науковій сфері, на патентному оподаткування може бути встановлена ​​ставка 0%.
  5. Підприємці на патенті має право сплачувати страхові внески за своїх працівників за зниженими ставками. Винятки - торгівля, громадське харчування і оренда нерухомості.

Купити патент можна на будь-який термін від 1 місяця до 1 року, що особливо зручно для тих, хто займається обробкою сезонної продукції або сезонною торгівлею.

Який ІП може перейти на ПСН?

  1. Кількість працівників не перевищує 15 осіб.
  2. Вид діяльності ІП дозволений для введення ПСН. Список видів діяльності постійно поповнюється і може відрізнятися в різних регіонах. Найпопулярніші - перукарні, репетиторства та тренерські послуги, пошиття та ремонт одягу і взуття, ремонт меблів і техніки, різні послуги виробничого характеру, переробка сільськогосподарської продукції, громадське харчування, торгівля (площа торгового залу не більше 50 м²).
  3. Максимальний дохід за всіма видами діяльності не перевищує в сумі 60 млн рублів.

Скільки коштує патент?

Найпростіше дізнатися вартість патенту для ІП онлайн, скориставшись офіційним калькулятором на сайті ФНС або в кінці цієї статті.

Виберіть з випадаючих списків свій регіон, термін дії патенту, вид діяльності і кількість співробітників - і система покаже шукане число. Там же можна скачати форму заяви на отримання патенту.

Тим, хто хоче самостійно розрахувати патент, потрібно знайти таблицю базової прибутковості при патентній системі оподаткування на 2018 рік для суб'єкта федерації, в якому ведеться підприємницька діяльність, дізнатися базовий дохід (БД) з цікавого виду діяльності і помножити його на 6%. Якщо ви збираєтеся купити патент менш ніж на рік, потрібно БД розділити на 12 і помножити на кількість місяців, на які видано патент, і суму, помножити на 6%.

Наведемо приклад розрахунку за патентом для ІП, що займається послуги репетиторства в Москві без залучення найманих працівників. Згідно з даними калькулятора ФНС, вартість патенту на 2018 рік для нього складе: 330000 рублів х 6% = 19800 рублів. Для підприємця, який надає послуги з оформлення інтер'єрів житлових приміщень із залученням трьох найманих працівників, річний патент в Москві буде коштувати 39600 рублів, в Казані - 44400 рублів.

Оплата патенту строком до півроку проводиться в повному розмірі в будь-який час до закінчення його терміну дії, на 6 місяців і більше - двома частинами. 1/3 потрібно заплатити в перші три місяці після початку дії патенту, ще 2/3 - в будь-який час до його закінчення. Квитанцію для оплати можна сформувати і роздрукувати на сайті ФНС в розділі «Електронні послуги» .

Як перейти на ПСН?

Не пізніше ніж за 10 днів до початку справи потрібно подати заяву до податкового органу за місцем проживання або, якщо робота за патентом буде вестися в іншому суб'єкті федерації, в будь-який територіальний податковий орган за місцем фактичної діяльності. Тим, хто претендує на податкову ставку 0%, доведеться заповнити заяви по особливій формі (можна скачати на сайті ФНС РФ ).

Протягом 5 днів податковий орган зобов'язаний видати заявнику патент або повідомити про відмову. Причиною відмови може бути наявність недоїмки по податках за минулі патенти, невідповідність зазначеного в заявці виду діяльності переліку потрапляють під ПСН видів діяльності, зазначення терміну дії патенту менше 1 або більше 12 місяців, формальні помилки в заповненні заявки.

Не пізніше ніж за 10 днів до початку діяльності потрібно подати заяву до податкового органу за місцем проживання. Протягом 5 днів податковий орган зобов'язаний видати заявнику патент або повідомити про відмову.

Купивши патент для ІП на 2018 рік і сплативши його в призначені терміни, ви зможете забути про щоквартальні платежі, помилки в розрахунку податків, податкових деклараціях і, як говорилося в старій рекламі, спати спокійно.

Калькулятор розрахунку вартості патенту для ІП

У цьому світі неминучі лише смерть і налогі.Бенджамін Франклін, американський політичний діяч

Що дає патент?
Який ІП може перейти на ПСН?
Скільки коштує патент?
Як перейти на ПСН?
Що дає патент?
Який ІП може перейти на ПСН?
Скільки коштує патент?
Як перейти на ПСН?