Реклама
Реклама
Реклама

Франція вводить обов'язкову дошкільну освіту з трьох років

У Франції відповідно до заявлених президентом Еммануелем Макрона реформами вводиться істотне нововведення - обов'язкову дошкільну освіту для дітей, які досягли трирічного віку

У Франції відповідно до заявлених президентом Еммануелем Макрона реформами вводиться істотне нововведення - обов'язкову дошкільну освіту для дітей, які досягли трирічного віку.

Таким чином, вік початку обов'язкового навчання в країні стане найнижчим в Європі, передає ВВС .

Раніше у Франції обов'язкове навчання починалося з шести років. У той же час вже майже 30 років (з 1989 р) кожна дитина з трьох років має право на безкоштовне місце в дитячому саду.

Нововведення спрямоване в першу чергу на те, щоб усунути різницю в підготовці школярів в різних регіонах.

У 2015/16 навчальному році майже 98% трирічних дітей у Франції навчалися в дошкільних освітніх установах, але на Корсиці, наприклад, дитсадки відвідували тільки 87% трирічних, а в заморських територіях Франції - всього 70%.

У Єлисейському палаці відзначають, що дошкільним закладам відводиться більш істотна роль, ніж просто місця по догляду за дітьми або підготовки до початкової школи. Йдеться про створення «реальної школи, орієнтованої на отримання навичок і розвиток дитини».

Нагадаємо, першокласники, які підуть в школу в 2018 р, будуть вчитися по новими правилами . Кабінет Міністрів України 21 лютого затвердив Державний стандарт початкової освіти.