Реклама
Реклама
Реклама

Як зняти квартиру на тривалий термін за 6 кроків

  1. 1. Де шукати житло в оренду
  2. 2. Найголовніше зняти квартиру в потрібному районі
  3. 3. Перевірити стан орендної квартири
  4. 4. Як заощадити на оренді квартири
  5. 5. Перевірити юридичну чистоту квартири
  6. 6. Головний секрет успішного знімання житла

Часті переїзди з одного знімною квартири в іншу б'ють по бюджету, стомлюють, та й взагалі сильно позначаються на емоційному стані орендаря. У зв'язку з цим орендне житло слід вибирати ретельно, з усією відповідальністю, не випускаючи з уваги найважливіші фактори.

При цьому є такі характеристики знімних квартир, на які можна закрити очі, а саме змінювані фактори - стан ремонту, несправна побутова техніка і т.д., чого не скажеш, наприклад, про місце розташування об'єкта. Тому потрібно заздалегідь розставити для себе пріоритети і чітко визначити - наявність якого аспекту вам з лишком покриває відсутність іншого. Що ж повинен знати щасливий орендар?

Про те, як правильно укласти договір оренди, читайте в статті .

1. Де шукати житло в оренду

Є три способи знайти і зняти квартиру на тривалий термін: Є три способи знайти і зняти квартиру на тривалий термін:

  1. В інтернеті - сайти з оголошеннями.
  2. У газеті - спеціалізовані видання, наприклад, газета «Нерухомість».
  3. За допомогою ріелтора - якщо потрібні були послуги професійного ріелтора, то краще шукати перевірених фахівців, які входять до Об'єднаної асоціацію ріелторів і працюють на ринку житла кілька років. Не слід звертатися в інформаційні агентства, які за гроші видають список квартир і не несуть ніякої відповідальності перед своїми клієнтами.

Портал про нерухомість kn.kz містить велику базу оголошень з пропозиціями оренди квартир по таким містам, як Астана , Алмати , Караганда , І по всьому Казахстану .

2. Найголовніше зняти квартиру в потрібному районі

Це, мабуть, найголовніший фактор у виборі житла. Ви можете поміняти в квартирі все, але не неможливо перемістити її з околиці до центру міста. Якщо, наприклад, ваш офіс знаходиться в центральному районі, то чи є сенс орендувати дешеве житло десь далеко, якщо будуть витрати грошей і часу на те, щоб дістатися до роботи.

Чи не краще переплатити, і зняти квартиру в крокової доступності від роботи, садка або школи і витрачати на дорогу 10 хвилин замість 1 години, а то й більше? Час, що звільнився можна з душею витратити на себе і свою сім'ю. Тим більше, що постійна ходьба вранці і ввечері, а можливо і в обідню перерву, явно піде на користь будь-кому.

Особливо уважно треба придивитися до двору. Якщо у вас є діти, то безпечний двір, обладнаний дитячим майданчиком, буде вам великим помічником. Потрібно звернути також увагу на те, чи не є ваш двір місцем посиденьок для п'яних компаній, в іншому випадку шум, крики і лайка під вікном вам забезпечені.

Добре б, якщо біля вас буде хороший супермаркет, де можна закуповуватися на тиждень, і цілодобова аптека. У разі якщо вночі комусь із членів вашої родини знадобитися знеболюючий засіб, то вам не доведеться бігти в інший район за ліками.

Як зняти квартиру на тривалий термін? >>>

3. Перевірити стан орендної квартири

Під час нашої першої переступаємо поріг незнайомого житла, то спочатку звертаємо увагу на те, як обстановка виглядає в загальному. Лише тільки потім починаємо помічати нюанси. При цьому найчастіше ми пропускаємо те, що не варто було б.

Якщо місце розташування квартири і планування вас влаштовують, але інтер'єр не оновлювали вже років 10, то спробуйте виторгувати «ремонтні канікули». Вони мають на увазі те, що ви не будете якийсь час платити оренду, а зробите на ці ж гроші ремонт. Ви опиняєтеся в плюсі ​​і отримуєте квартиру, яка вам потрібна. Але є небезпека того, що господареві може виявитися настільки задоволений результатом, що почне міркувати про те, як би заробити на своїй оселі ще більше. І захоче здати квартиру ще дорожче, не вам, так комусь іншому.

Коли квартира вам подобається, але в ній є недоліки, подумайте, як можна їх усунути. Стіни, які обклеєні шпалерами з минулого століття, або пофарбовані нестерпним кольором, можна оновити навіть власними силами. Обшарпаний старий диван можна оббити в щось сучасне. Негарний килим - зібрати і заховати з очей геть. Вам дешевше буде змінити якісь дрібниці, ніж шукати таку ж квартиру, але тільки зі стильними шпалерами і дзеркалом в повний зріст в коридорі.

І пам'ятайте, краще нехай квартира буде порожній, ніж заставленій. Вам не доведеться сперечатися з господарем за право викинути безглуздий комод, який дістався йому від бабусі, і який він зберігає як раритет на радість орендарям.

Нехай ви понесете витрати на інтер'єр, і частина цих грошей повернеться, адже при наступному приїзді ви можете продати всі ці речі. Не забувайте, що чим краще обстановка в квартирі, тим дорожче її хочуть здати. Тому варто вирішити - чи не краще заощадити і вкласти трохи ваших сил.

Як не стати жертвою шахраїв на ринку нерухомості >>>

4. Як заощадити на оренді квартири

Безумовно, вартість оренди житла формують економічні чинники, і орендодавець буде пропонувати ціну, орієнтуючись на ринок. Але і в цій справі можна знайти деталі, які допоможуть вам знизити ставку найму.

Астанинський ріелтор, керівник Best Realty Гульнара Тугібаева перерахувала об'єкти, де торг буде доречний:

  • будинки в старому центрі і на околиці коштують дешевше;
  • нижче за вартістю квартири без меблів, або частково мебльовані;
  • передоплата за кілька місяців знизить вартість відсотків на 10-20;
  • дешевше квартири в старих будинках, які потребують ремонту та облаштування;
  • квартири в районах з поганою транспортною розв'язкою.

Можна спробувати заощадити на квартирі, де немає працюючого ліфта. Для здоров'я корисно. Але краще не економити на підйомнику, якщо у вас маленька дитина, і ви двічі в день на візку возите його на прогулянку.

На ціною оренди позначається і наявність будь-яких досягнень технічної думки: холодильник, пральна машина-автомат, праска, пилосос. Але можна обійтися і без них. Звичайно, коли ви заселяєтеся в квартиру і у вас відпадають питання: де, що і почому купувати. Але потім спливає багато «але». Наприклад, старий холодильник може не охолоджувати до ладу, а тільки шуміти на весь будинок. Праска теж може лише називатися праскою. А пилосос збирати пил лише частково.

Техніка техніці ворожнечу, і часом варто придбати свою, яку потім можна забрати з собою або продати наступним орендарям.

Як перевірити угоду купівлі-продажу квартири на «юридичну чистоту»: покрокова інструкція >>>

5. Перевірити юридичну чистоту квартири

Ріелтор Гульнара Тугібаева розповіла, на що важливо звернути увагу при виборі квартири для оренди:

  1. Перевірити юридичну чистоту, виявити власника, перевірити його документи (право володіння, попросити довіреність, якщо оформлено на іншу людину, перевірити за посвідченням особи на відповідність ПІБ в зведенні про власника). Всі домовленості вести тільки з власником квартири.
  2. З'ясувати плани господарів на термін здачі в оренду.
  3. Підписати Договір оренди з власником, обов'язково скласти опис майна, відобразити стан приміщення, описати, де в квартирі є пошкодження, і записати показання лічильників.
  4. Перевірити стан побутової техніки, санвузлів, надійність замків / ключів, взяти контакти КСК.

Нерухомість в кризу: поради покупцеві >>>

6. Головний секрет успішного знімання житла

Як ми вже з'ясували, на величину орендних внесків впливає безліч параметрів, навіть той, єдиний чи це заробіток орендодавців. Але головний секрет успішного орендаря - це його вміння переконувати та аргументувати, чому ви пропонуєте за це житло саме таку плату. Не забувайте, що адекватні власники будуть цінувати не тільки дохід, який ви йому будете приносити, а й той факт, що вам без проблем можна довірити свою власність.

В цілому вибір квартири в оренду можна порівняти з лотереєю. Ви ніколи не можете вгадати, скільки проживете за конкретною адресою - 1 місяць або 11 років. Але хто вам забороняє прожити цей час із задоволенням і в тій обстановці, яку ви хочете?

Каріма Апенова, інформаційна служба kn.kz

Що ж повинен знати щасливий орендар?
Чи не краще переплатити, і зняти квартиру в крокової доступності від роботи, садка або школи і витрачати на дорогу 10 хвилин замість 1 години, а то й більше?
Як зняти квартиру на тривалий термін?
Але хто вам забороняє прожити цей час із задоволенням і в тій обстановці, яку ви хочете?