Реклама
Реклама
Реклама

Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну в панельному будинку - фото проекти

  1. Як же змінити свою квартиру?
  2. складаємо план
  3. Як правильно підготуватися до роботи?
  4. Варіанти перепланування в панельному будинку
  5. задіємо лоджію
  6. важливі деталі

Сучасні будівельні компанії, прагнучи завоювати увагу потенційних клієнтів, зводять будинки, де відповідну собі квартиру можуть вибрати люди з різним смаком. Таким чином, стати володарем затишного і комфортного житла може чимале число наших громадян.

Але що робити, якщо будинок, в якому ви проживаєте, було зведено кілька десятиліть назад і ви давно мрієте про те, щоб перепланувати свою однокімнатну квартиру в двокімнатну? Або ви - молода сім'я, раніше вам цілком вистачало однієї кімнати, але тепер у вас з'явився малюк, і прийшов час подумати про дитячу. Звичайно, можна використовувати шафи або стелажі, щоб умовно розділити на функціональні зони. На жаль, без правильного, професійного підходу, таке рішення не завжди є вдалим, іноді приміщення набуває неакуратний, неохайний вигляд.

Як же змінити свою квартиру?

Вихід один - зробити в квартирі перепланування. Це означає, що вам обов'язково потрібно буде створити план майбутніх робіт, затвердити його в органах місцевого самоврядування. Приготуйтеся до того, що вам належить обійти чимало кабінетів, щоб отримати дозвіл на ремонт.

Для початку вивчіть фото квартир, де раніше вже було проведено перепланування. Ви побачите, якими оригінальними можуть бути рішення. Ви точно зможете підібрати для себе підходящий варіант.

Ви точно зможете підібрати для себе підходящий варіант

На ринку нерухомості кількість панельних будинків з однокімнатними квартирами продовжує користуватися попитом серед клієнтів. Непримітні на перший погляд, вони можуть придбати дуже оригінальний вигляд, для чого необхідно скласти грамотний план. Головна мета перепланування - правильно використовувати простір, враховуючи всі потреби та побажання мешканців.

складаємо план

Перед переплануванням однокімнатної квартири в двокімнатну, потрібно детально вивчити своє житло на предмет того, які приміщення ви зможете використовувати. У таких випадках, найчастіше, використовую простір ванної та туалету, комор, кухні.

Одним власникам вдається самостійно скласти план, інші для таких робіт запрошують професійних дизайнерів інтер'єрів. У будь-якому випадку, для того щоб результат порадував вас, вам потрібно чітко і ясно уявити, що ви хочете отримати в результаті.

Як правильно підготуватися до роботи?

Перепланування однокімнатної квартири слід починати тільки після того як ви зберете інформацію, яка стосується технічного стану будинку, місце розташування вашого житла в будинку. Якими б не були ваші побажання і потреби, порушувати міцність і цілісність конструкції не можна ні в якому разі.

Вам необхідно ознайомитися з тим, які існують правила і порядки, що стосуються перепланування квартири. Не залежно від того, чи живете ви в цегляному або в панельному будинку, будь-який відступ від вимог може провести до непоправних наслідків. Якщо ж виявиться, що всі роботи виконувалися без наявності дозвільних документів, вам загрожує ще й чималий штраф.

Ви думаєте, що у вас мало варіантів, щоб зробити житло затишним і практичним? Ви дуже помиляєтеся! Подивіться на фото інтер'єрів.

На перепланування двокімнатної квартири піде чимало часу, тому на весь період ремонту вам потрібно місце, де ви або ваша сім'я зможе пожити. Грошей вам також знадобитися чимало.

Вкрай бажано, щоб всі будівельні роботи виконували професіонали, компетентність яких підтверджена спеціальними ліцензіями.

Варіанти перепланування в панельному будинку

Один з найпопулярніших і функціональних способів, коли кухонна зона однокімнатної квартири переноситься в передпокій, а на звільненому місці можна організувати дитячу або спальню. Типові проекти подібних рішень ви можете знайти в мережі.

Ще один спосіб отримання додаткової площі - об'єднання ванної та туалету. Додаткові квадратні метри виявляться дуже корисними для вас. Також з'єднують в одне простір кухню і кімнату, для цього потрібно знести стіну, замість якої встановлюють перегородку або барну стійку. В результаті такого перепланування площа кімнати збільшиться, а це значить, що у вас з'явиться можливість облаштувати робочий кабінет або зону відпочинку. На фото різних інтер'єрів ви могли неодноразово бачити, як гармонійно барна стоку може вписатися в простір. А перегородка з гіпсокартону або з цегли може мати різну форму, що залежить від стилю, в якому виконаний ремонт у всій квартирі.

задіємо лоджію

Для перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну в панельному будинку використовуйте площа лоджії або балкона. У панельних будинках вони бувають досить великими. Тут можна організувати робочий кабінет, бібліотеку або гардеробну. Не залежно від того, з якою метою ви буде використовувати квадратні метри, площею попередньо потрібно буде утеплити.

Якщо ви уважно придивитеся до фото інтер'єрів, то побачите, що при реалізації подібних проектів велике значення відводиться висвітленню. Стіни покривайте світлими шпалерами, рекомендується, щоб на різних елементах взуття були встановлені дзеркала.

важливі деталі

Будь-яка перепланування зачіпає системи комунікації. Як мінімум, вам потрібно буде замінити труби в санвузлі, поміняти електропроводку, особливу увагу приділити газовій плиті. Щоб не нашкодити ні собі, ні сусідам, зверніться до фахівців, вони складуть для вас індивідуальний проект. Тоді ваша квартира буде не тільки зручною, але і надійною.

Як же змінити свою квартиру?
Але що робити, якщо будинок, в якому ви проживаєте, було зведено кілька десятиліть назад і ви давно мрієте про те, щоб перепланувати свою однокімнатну квартиру в двокімнатну?
Як же змінити свою квартиру?
Як правильно підготуватися до роботи?
Ви думаєте, що у вас мало варіантів, щоб зробити житло затишним і практичним?