Реклама
Реклама
Реклама

Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну фото

Досить часто сім'ї, які проживають в однокімнатних квартирах, починають розуміти, що їм недостатньо місця для комфортного проживання. Ситуація ускладнюється, коли на 30-40 квадратних метрах належить проживати не просто одній людині, а повноцінної сім'ї з дитиною. Практично неможливо приймати гостей, відпочивати і ростити дитину в одній кімнаті. Звичайно, якщо немає можливості купити більш просторе житло, то єдиним виходом з ситуації, що склалася буде перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну, фото варіантів яких можна подивитися в інтернеті.

Збираючись зробити такий крок потрібно створити проект, який сподобається господарям, і який буде відповідати будівельним правилам і нормами Збираючись зробити такий крок потрібно створити проект, який сподобається господарям, і який буде відповідати будівельним правилам і нормами. Отже для того щоб знати наскільки правомірними є ті чи інші їх дії, знадобиться проконсультуватися з фахівцями. Ідеальний варіант - проведене перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну, фото яких у великій кількості представлені в мережі інтернету, щоб в майбутньому не виникли проблеми.

Так, досить хорошим варіантом переробки житла є поділ великий житлової кімнати на дві частини Так, досить хорошим варіантом переробки житла є поділ великий житлової кімнати на дві частини. Для цього використовують перегородки. Даний варіант підійде для площі більше 16-17 кв м. Тільки в такому випадку буде отримана затишна невелика дитяча або спальня і вітальня. В цьому випадку в частині дорослих не повинно бути вікно, тобто його потрібно залишити для облаштування другої кімнати. Якщо кімната надто темна, в ній буде мало природного освітлення, для виходу з цієї ситуації необхідно буде скористатися штучним освітленням. Саме воно зробить дизайн спальні «живим». При цьому санвузол, коридор і кухня не змінюються. Тобто їх розміри і розташування залишаються незмінними.

Другим можливим варіантом перепланування буде знесення стіни (тільки, якщо вона не несе) між кухнею та кімнатою. При цьому кухню необхідно об'єднати з кімнатою. У підсумку разом вийде три зони: вітальня, їдальня і кухня. А друга частина простору повинна бути ізольована під спальню. У тому випадку, якщо стіна несуча, тоді допустимо тільки розширити отвір, не перевищуючи допустимі рамки. В ході такої перепланування нежитлових будівель кількість приміщень залишиться незмінним, але простір буде розподілено більш раціонально.

Перед тим, як приступити до якогось варіанту переробки необхідно ретельно їх вивчити. Оскільки в повному обсязі те, що готові запропонувати дизайнери, може бути реалізовано. Припустимо, проблеми виникнуть під час перенесення кухні в коридор, а з кухні зробити житлову кімнату. Так як не можна буде забезпечити санітарні вимоги під час такої перебудови.