Реклама
Реклама
Реклама

Перепланування двокімнатної квартири в трикімнатну

  1. Перепланування 2 кімнатної в 3 кімнатну з поділом однієї з кімнат
  2. Перепланування двокімнатної квартири в трикімнатну з перенесенням кухні
  3. Перепланування 2-х кімнатної квартири в 3-х кімнатну з використанням площі коридору

Наше бюро виготовить проект перепланування з двушки в трійку або з трійки в двушку, що відповідає всім прийнятим нормам, який 100% буде прийнятий житлової інспекцією та БТІ.

Даний варіант перепланування зустрічається досить часто. Він зазвичай обумовлений необхідністю виділити додаткове приміщення для проживання членів сім'ї. Існує три основні варіанти перепланування двокімнатної квартири в трикімнатну: перенести кухню, або встановити додаткову перегородку в одній з кімнат, або відгородити частину передпокої (коридору) під кімнату. Допустимість подібних змін залежить від типу будинку, а також від положень будівельних і санітарних нормативів , Ну і зрозуміло, від житлового законодавства. Отже, почнемо по порядку.

Перепланування 2 кімнатної в 3 кімнатну з поділом однієї з кімнат

В даному випадку доведеться дотримати СНиП 31-03-2003, а також СаНПиН 2.1.2.2645-10, і СанПіН 2.2.1 / 2.1.1.1278-03 (зі змінами від 15 березня 2010) які дублюють один одного в плані заборони на організацію житлових кімнат і кухонь без природного освітлення. Щоб не порушувати цю вимогу, потрібна кімната з двома вікнами, яку можна розділити на дві поздовжньої перегородкою так, щоб на кожну нову кімнату доводилося по вікну.

Для кімнат з одним вікном іноді вдається узгодити і поперечну перегородку посередині кімнати, однак її доведеться зробити светопропускающей. Тому що якщо вона буде з гіпсокартону, одна з кімнат вийде темною і тому буде вважатися підсобною, тобто нежитловим приміщенням. Крім того, пристрої третьої кімнати слід враховувати і СНиП 2.08.01-89, в якому говориться, що площа вітальні в 2х і більше кімнатна квартирах повинна бути не менше 16 кв.м, а площа інших кімнат і кухні - не менше 8 м .

влаштовуючи додаткові перегородки , Вам доведеться вкластися в ці показники, якщо ви хочете, щоб перепланування пройшла узгодження в Мосжілінспекциі. До речі, монтаж нових перегородок в старих будинках з дерев'яними або змішаними перекриттями обмежується несучою здатністю перекриттів, які за роки експлуатації сильно зносилися і навіть можуть спиратися на стіни, спочатку сплановані ненесучими. Тому в таких будинках зачіпання будь-яких стін, а також установка нових, вимагають серйозних розрахунків щодо посилення та неприпустимість перевищення навантаження на перекриття.

Детальніше про перепланування квартир в старому фонді

Перепланування двокімнатної квартири в трикімнатну з перенесенням кухні

Тут існує ще більша кількість різних умов і обмежень. По-перше, кухню забороняється розташовувати під ванною або вбиральні сусідів зверху (п.3.8. СаНПіН2.1.2.2645-10 і п.9.22 СНиП 31-03-2003, а також п. 2.6 СНиП 2.08.01-89). Втім, іноді це все ж можливо - при наданні в Мосжилинспекцию нотаріальної довідки про добровільне погіршенні своїх житлових умов. Виняток тут робиться для квартир на верхньому поверсі, оскільки на горищах немає туалетів і ванних.

По-друге, заборонено розміщувати кухню над житловими кімнатами нижерасположенной квартири. Це обумовлюється в п. 24 Постанови Уряду РФ від 28 січня 2006 р N 47. З огляду на це, поміняти місцями кухню і кімнату не вийде. Звідси випливає інше питання, чи можна поміняти місцями кухню і кімнату на першому поверсі? Чи буде це винятком і за яких умов? Відповідаємо, так, на першому поверсі це допустимо. Винятком також може бути квартира на поверсі, під яким немає житлових приміщень (тобто під ним підвал, магазин або офіс). Але головною перешкодою при перенесенні кухні на місце кімнати при переплануванні з двушки в трійку є той факт, що такий перенос не призведе до збільшення кількості житлових кімнат (по документах БТІ). Більш того, колишня кухня буде вважатися нежилим приміщенням (нагорі-то як і раніше кухня сусідів), і на експлікації БТІ її вдасться відзначити хіба що як нежитловий кабінет.

Виходячи з усіх цих обмежень, логічно припустити, що найкраще переносити кухню на площу нежитлового приміщення, наприклад, коридору або комори. Однак і тут нас підстерігає ряд проблем. Наприклад, постає питання - як бути з природним освітленням, адже коридор, як правило, не має вікон, а в кухню повинен надходити денне світло? В цьому випадку слід забезпечити надходження світла з сусідніх приміщень, або влаштувати так звану кухню-нішу. При цьому вентиляція такої кухні повинна бути підведена від колишньої кухні, а не від санвузла або ванною.

Але будь-яку чи кухню можна переносити? Безумовно, немає - тільки оснащену електричної плитою. Якщо ж плита газова, то вступає в силу заборона на перенесення газифікованих кухонь, які не те що переносити, а навіть з'єднувати з кімнатою можна без установки перегородки або двері на отвір. Дана заборона міститься в пп. 11.7 і 11.8 Додатка 1 ППМ № 508 в редакції 840. Тому мешканцям панельних п'ятиповерхівок, які хочуть провести перепланування 2 х кімнатній хрущовки в трикімнатну з перенесенням кухні, доведеться відмовитися від таких намірів.

Детальніше про перепланування кухні

Перепланування 2-х кімнатної квартири в 3-х кімнатну з використанням площі коридору

Якщо коридор у вашій квартирі досить великий, тобто дозволяє відгородити в ньому приміщення не менше 8 метрів, в яке буде потрапляти денне світло, то можна влаштувати тут житлову кімнату. Однак необхідно врахувати наступне нормативне обмеження - згідно п. 3.9. СанПіН 2.1.2.2645-10, а також п. 4.13 ДБН 3.01-01В, вихід із санвузла не може вести на територію спальні або кухні, якщо в квартирі немає другого санвузла з виходом в нежитлове приміщення. При влаштуванні кімнати на площі коридору, можливо доведеться міняти розташування дверних прорізів і зносити частину стін. Дані заходи можуть серйозно ускладнитися, якщо міжкімнатні стіни у вашому будинку виявляться несучими.

Як визначити несучу стіну?

Зачіпання несучих стін вимагає звернення до автора проекту будинку за розробкою технічного висновку і проектної документації. Якщо ж квартира розташовується в цегляному або монолітному будинку, де практично всі внутрішні стіни не є капітальними, то вам буде надана велика свобода дій.

Приклад 1. Перепланування з двушки в трійку, фото проекту

Квартира в будинку, побудованому за індивідуальним проектом. У великій кухні (3) зробили "кабінет", а кухню перенесли в нішу на території коридору. також був демонтований цокольний блок .

Приклад 2. Перепланування двокімнатної квартири в трикімнатну, фото проекту

Квартира знаходиться на останньому поверсі 5-поверхового цегляного будинку. Побудовано будинок за індивідуальним проектом. Додаткову кімнату влаштували за рахунок частини площі кухні, коридору та житлового простору. Крім цього, був влаштований суміщений санвузол і збільшена площа вбудованої шафи за рахунок частини площі коридору.

Крім цього, був влаштований суміщений санвузол і збільшена площа вбудованої шафи за рахунок частини площі коридору

Зворотний приклад: перепланування 3 кімнатної в 2 кімнатну в панельному будинку 1-515 / 9м

Крім об'єднання приміщень, розширення суміщеного санвузла і установки зсувний перегородки між кухнею і вийшла просторій вітальні, в передпокої був організований подіум з легких матеріалів.

Читайте також:

перепланування троячки

перепланування двушки

перепланування однокімнатної квартири

Звідси випливає інше питання, чи можна поміняти місцями кухню і кімнату на першому поверсі?
Чи буде це винятком і за яких умов?
Наприклад, постає питання - як бути з природним освітленням, адже коридор, як правило, не має вікон, а в кухню повинен надходити денне світло?
Але будь-яку чи кухню можна переносити?
Як визначити несучу стіну?