Реклама
Реклама
Реклама

Оренда квартир в Харкові: в якому районі міста зараз найвигідніше знімати житло

У Харкові знаходиться близько 70 ВНЗ, і кожен навчальний рік східна столиця зустрічає колосальний наплив студентів

У Харкові знаходиться близько 70 ВНЗ, і кожен навчальний рік східна столиця зустрічає колосальний наплив студентів. Орендодавці грунтовно підготувалися до «студентському буму»: ціни на найбільш затребувані серед учнів «одинички» значно зросли, а менш популярні трикімнатні квартири - подешевшали.

Аналітики порталу OLX повідомили СтройОбзор, в якому районі міста зараз найвигідніше знімати житло на тривалий термін.

Найбільш показово ціни виросли в Орджонікідзевському районі - з 3 443 до 6 820 грн (+ 98%) на трикімнатні квартири в порівнянні з початком 2017 року. Проте, порівнюючи ціни по Харкову, оренда житла в цьому районі міста залишається найвигіднішою. Знімання «одинички» тут обійдеться в середньому 3 829 грн, «двушки» - близько 5 000 грн.

Дзержинський район очолює рейтинг з найдорожчими квартирами. Однокімнатне житло тут подорожчало на 25% і коштує близько 6 760 грн. Для «двійок» зростання цін склало 31% - середня вартість досягла 10 726 грн. Трикімнатну квартиру можна зняти приблизно за 15 000 грн, що на цілих 50% дорожче рівня початку року.

Високими цінами у всіх трьох квартирних категоріях відзначився і Київський район. Однокімнатні квартири в цій частині міста подорожчали з 4 393 до 5 564 грн в порівнянні з початком року, а «троячки» виросли в ціні на 4 550 грн.

За вартістю оренди «одиничок» Ленінський район також виявився в числі найдорожчих. Там за подібні квартири просять в середньому 5 359 грн - на 40% більше, ніж в січні. А ось в категоріях дво- і трикімнатних квартир трійку «лідерів» замикають Червонозаводський район.

Тим, хто орендує житло великою компанією і бажає оптимізувати бюджет, варто розглянути Фрунзенський район. Трикімнатні квартири тут впали в ціні на 6% в порівнянні з початком року - з 6 364 до 5 987 грн.

У питанні оренди кімнат ціни по всьому Харкову стрімко падають і коливаються в районі 2 000. Найбільш оптимальними в цьому питанні виявилися Орджонікідзевський, Фрунзенський та Жовтневий райони: ні в одному середня вартість пропозицій не перевищує 1 700. А найдорожчими - Дзержинський (2 314 грн), Київський (2 011 грн) і Комінтернівський (2000 грн).