Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн квартир п 44т: проекти типових однокімнатних, двокімнатних, трикімнатних 121 серії

  1. типи квартир
  2. двокімнатна
  3. Трикімнатна
  4. Серія 121: трохи про планування
  5. приклад інтер'єру
  6. Підбиваючи підсумки

Коли відомі всі недоліки планування, а також варіанти перетворення їх на переваги, дизайн квартир п 44т стає досить простим заняттям, з яким впорається навіть аматор в ремонті.

Будинки в 17 поверхів серії П-44 будуються ще з 1979 року і мають досить зручне розташування кімнат, тому давно полюбилися дизайнерам.

Залежно від кількості кімнат у квартирі типу П44Т буде відрізнятися і підхід до створення інтер'єру Залежно від кількості кімнат у квартирі типу П44Т буде відрізнятися і підхід до створення інтер'єру. Зазвичай в таких будинках досить просторі передпокої, обов'язково присутній балкон, кухня займає площу до 10 м², а суміжні кімнати відсутні.

Ванна і туалет досить ергономічно розташовані по відношенню до житлових приміщень. Однак стандартне планування - це не завжди зручно, тому для підвищення комфорту часто проводиться перепланування приміщення.

стандартні особливості дизайну інтер'єру в квартирах такого типу: кухня з еркером, шахта вентиляції між санвузлом і передпокою і ще кілька конструктивних недоліків, які забирають вільні метри. Розглянемо методи вирішення цих проблем для кожної з квартир.

типи квартир

однокімнатна

Приклад дизайну типовий однокімнатної квартири

Отже, дизайн однокімнатної квартири п 44т відрізняється такими особливостями планування:

  • кухня і лоджія досить просторі;
  • житлова кімната виконує функції спальні і вітальні одночасно.

Виконавши перепланування, можна розділити приміщення на кілька функціональних зон і адаптувати вільний простір до потреб мешканців:

  • Передпокій залишається без змін. Встановлюємо шафа-купе і невеликий туалетний столик в кутку.
  • Завдяки установці душової кабіни економимо місце у ванній кімнаті і вміщуємо невелику пральну машину.
  • Вітальня ділиться на три зони - гардеробна біля входу, кутовий диван-трансформер, який виконує функції спального місця, а також міні-кабінет біля вікна, відгороджений стелажем-перегородкою.
  • Основа кухні - обідній стіл. Робочі поверхні розміщуються уздовж стін по обидва боки, в цьому випадку ви отримаєте достатньо місця для зберігання продуктів і начиння цілком достатньо.

Ще один дизайн однокімнатної квартири П44Т.

В цьому випадку виробляються зміни в плануванні квартири.

  • Перегородка між кухнею та вітальні забирається, робоча кухонні поверхню і гарнітур розташовуються біля однієї стіни і частково виходять в коридор. Збільшилося місце для зберігання продуктів і вільного переміщення, а їдальня зона перенесена до вікна і відділена від місця приготування їжі.
  • Відразу за вхідними дверима в передпокої встановлюємо господарський шафа з пральною машиною. У санвузлі і раніше ставиться душова кабіна, для поліпшення ергономічності орні двері ванної змінюється на розсувну.
  • Вітальня об'єднує функції спальні і гостьової. За узголів'ям ліжка - велика гардеробна, навпаки - телевізор, диван та крісла. Якщо утеплити балкон, можна під'єднати його до житловій кімнаті і влаштувати там кабінет або бібліотеку.

двокімнатна

Планування двокімнатної квартири т44п

Тепер оформляємо дизайн двокімнатної квартири П44Т. У цьому випадку маємо більше вільного простору, тому не будемо виробляти зайві перепланування.

Виберемо класичний стиль для оформлення інтер'єру:

  • Підлогове покриття шліфується і покривається лаком, по периметру стін встановлюються молдинги, в центрі стелі - розетки для люстр.
  • Основні відтінки - світлі і бежеві, а меблі виконані в яскравому вишневому кольорі. Класичні меблі органічно вписується в дизайн: двомісне ліжко з тумбою і високим комодом в спальні, книжкова шафа, туалетний столик з диваном і тумба під телевізор - у вітальні.
  • Для зберігання одягу буде використовуватися шафа-купе з дзеркальними дверцятами, що дозволить візуально збільшити приміщення.

Зверніть увагу! Раритетні аксесуари, розставлені на легких скляних полицях, органічно доповнять класичну атмосферу. Вікна можна прикрасити шторами з витонченими ламбрекенами.

Трикімнатна

Інтер'єр квартири з трьома кімнатами

Традиційний дизайн трикімнатної квартири п 44т допоможе органічно оформити інтер'єр, зробити його функціональним і навіть відокремити четверту кімнату.

Виберемо дизайн в стилі «неокласика», який використовує теплі і світлі тони для оформлення:

  1. В першу чергу, в дизайні трикімнатної квартири в несучій стіні можна зробити проріз, що дозволяє збільшити площу санвузла. Крім того, після деяких перепланувань отримаємо повноцінну квартиру з 4 кімнатами: вітальні, спальнею і двома житловими приміщеннями, які можуть використовуватися в якості дитячої, кабінету або ще однієї спальні.
  2. Для збільшення корисної площі балкони утеплюють і об'єднують з житловими кімнатами.
  3. Санвузол оформляємо в бежевій гамі і прикрашаємо орнаментом з квітковими мотивами. Замість ванни, встановлюємо душову кабіну, маємо унітаз, раковину і пральну машинку.
  4. Коридор обклеєний плиткою, що імітує шпалери, а велике декоративне дзеркало візуально збільшує його розмір.
  5. Вітальня і кухня оформляються в світлих відтінках і прикрашаються оригінальними дизайнерськими елементами, наприклад, яскравими люстрами і шторами з ламбрекеном. На балконі, поєднаному з вітальні, розміщуємо зимовий сад з безліччю рослин. Отримавши такий дизайн - трикімнатна квартира П44Т змінюється й виглядає більш абсолютно по-новому.
  6. Спальні оформляються в бежевих відтінках, центром інтер'єру є оригінальні місця для відпочинку - дивани незвичайної форми. Стіни можна прикрасити фресками або орнаментом.

Серія 121: трохи про планування

Дизайн квартири

Ще однією популярною типовою плануванням мають квартири 121 серії. Зазвичай поруч з кухнею знаходиться невелика комора, а санвузол розташовується навпроти коридору.

Завдяки об'єднанню приміщень можна збільшити корисну площу і поліпшити функціональність:

  1. Якщо заселяється велика родина з дітьми, дизайн 3-х кімнатної квартири 121 серії перетворюється кардинально. Закладають стару вхідні двері, а нову роблять в колишній коморі. Нову вітальню отримують після знесення перегородки між передпокоєм і одній з житлових кімнат. Також об'єднують ванну з туалетом, а в дитячій створюють гардеробну для всіх мешканців.
  2. Менш кардинальна доробка дизайну призначається для сім'ї з 2 чоловік. Руйнується перегородка між передпокоєм і вітальнею, а кухня об'єднується з житловими кімнатами, отримуємо дві великі зони - гостьову і спальню з ванною.

приклад інтер'єру

Для обробки житлових кімнат можна вибрати абсолютно будь-який стиль, все залежить тільки від фантазії власника.

Наприклад, дизайн кімнати 3 на 6 може бути стилізований під єгипетський.

Основні риси:

  • Світлі або жовті стіни штукатуряться або викладаються прямокутними плитами з піщанику. Можливо прикраса за допомогою бордюрів з папірусу і очерету, а також оформлення фресками.
  • Ніші, арки і колони органічно впишуться в інтер'єр.
  • Пол повинен бути покритий керамічною плиткою і оснащений підігрівом.
  • Стеля фарбується в синій колір і прикрашається стилізацією під зоряне небо.

Звичайно ж, дизайн-проекти типових квартир можуть піддаватися таким змінам лише з дозволу комунальних служб, інакше перепланування буде позбавлена ​​будь-якого сенсу. Спочатку потрібно скласти проект майбутньої квартири і розробити унікальне оформлення.

Підбиваючи підсумки

Сподіваємося, наша стаття була для вас корисною. Для того щоб більш точно розібратися в технологічному і практичному питанні, на нашому сайті представлена ​​докладна фото- і відео-інструкція, в якій ви знайдете корисну інформацію з даного питання.

Фотогалерея