Реклама
Реклама
Реклама

Лефортовський парк і Катерининський палац

Лефортовський парк примітне місце, хоча і непервостепенное, для прогулянок по Москві. В даний час парк упорядковується. У 2005 році був приєднаний до об'єднаного музею-заповіднику, буде проводиться реконструкція Головінського саду на період XVIII в. Поки ж відновлена ​​тільки альтанка в пам'ять про Петра I і невідомий загальний порядок в порівнянні з тим, що тут було в 1990-2000е роки.
Гуляючи по цьому парку, на щастя, до цих пір можна уявити, що тут колись були чудові тераси, що спускаються від палацу до Яузі, сади, фонтани, по ставках плавали човни, карнавали 18 століття та ін, та ін.
... продовження Лефортовський парк примітне місце, хоча і непервостепенное, для прогулянок по Москві

Взагалі цей район Красноказарменной вулиці самий петербурзький в Москві. Тут здається, що знаходишся в Петербурзі в його регулярної забудовою, "суворим, струнким видом" ...
У парку багата історія. Лівий берег Яузи розвивався в XVIII в. як палацово-паркова зона, імператорська резиденція в Москві. Один з найбільш довірених людей Петра - боярин Головін в 1701р відбудував садибу в європейському стилі, яка стала імеператорской резиденцією. Потім Анна Іванівна зводить тут літній і зимовий Анненгоф з каскадами ставків, фонтанами, гротом, спроектованим Растреллі, і іншими садово-парковими витівками. Дерев'яні палаци згоріли, і вже при Катерині II тут 25 років будували чудовий Катерининський палац. Він став одним з найбільших будівель в Москві, будучи чудовим пам'ятником російського класицизму XVIII ст. Павло віддав під казарми чудовий палац своєї матері, де їй так і не довелося пожити. З тих пір будівля належить військовим, зараз тут загальновійськова академія Збройних Сил РФ. Начебто ведуться переговори про переміщення її в іншу будівлю.
З парку відкривається прекрасний вид на рідній Бауманський, колишній слобідський палац (правда сам палац, побудований за Павла, звідси не видно, його закриває сталінський масивний фасад).
Думаю, буде цікаво побувати в цьому петербурзькому раон Москви з прекрасний палацами і парками.