Реклама
Реклама
Реклама

Мешканці будинку на Бажова попросили знести дитячий майданчик у дворі, щоб побудувати парковку

Дитячий майданчик хочуть знести, а на її місці зробити автостоянку.

Мешканці 132-го будинку на вулиці Мічуріна намагаються відстояти дитячий майданчик, який мають знести через кілька днів. Рішення суду про знесення майданчики вже є.

Керуючий товариством власників нерухомості "Дом на Мічуріна" і житель 132-го будинку на вулиці Мічуріна Данило Кусков розповів, що вони можуть втратити дитячого майданчика через сусідів, які живуть в будинку навпроти. Ще в 2012 році адміністрація міста виділила земельну ділянку під будівництво дитячого ігрового майданчика, і цій ділянці був присвоєний тимчасовий статус.

- Коли почали звільняти земельну ділянку від гаражів, які там стояли, жителям 161-го будинку на вулиці Бажова це не сподобалося, і вони стали оскаржувати виділення даної земельної ділянки, говорили, що ця земельна ділянка належить їхнього будинку. Вони звернулися до суду за визнанням права на цю земельну ділянку. До суду вони надали постанову 1972 року, що в якому було зазначено, що земельна ділянка виділяється під забудову трьох дев'ятиповерхових багатоквартирних будинків, - пояснив Данило Кусков.

Данило пояснив, що мешканці 161-го будинку вирішили, що ця земельна ділянка належить їм.

- Виходить, у Карла Маркса, 43 земельну ділянку 7 488 квадратних метрів, у Бажова, 161 у першій частині будинку 5 325 квадратних метрів, а другий частини 161-го будинку належить 9 216 квадратних метрів. Виходить, їм належить більше половини. Коли вони визнали право, то звернулися до суду з позовом про ліквідацію дитячого майданчика, - додав Данило.

Тут поки що варто дитячий майданчик.

У 2016 році вони отримали рішення суду про знесення, потім забудовник намагався це оскаржити, але жителі 161-го будинку отримали виконавчий лист і передали його на виконання в Жовтневий район судовим приставам.

- Судові пристави призначили знесення майданчиків на 29 травня. Всі переговори з позивачами безрезультатні. Вони не хочуть йти на компроміси. Вчора ще один розмова відбулася з позивачем на прізвище Блінова, вона сказала: "Переписуйте на мене квартиру в вашому домі - на Мічуріна, 132, тоді я піду і заберу виконавчий лист", - пояснив Данило.

Вчора мешканці сходили до судового пристава, щоб дізнатися, чи можна якось зупинити знесення, але їм сказали, що у них немає варіантів.

- Ми сказали: "А якщо ми мітинг організуємо?" Він відповів: "Ми тоді ГНР автоматників приженемо, вас розженуть і все". Вони повинні виконати рішення суду і знести. Єдиний варіант - це йти і домовлятися з позивачами, щоб вони забрали заяву, - пояснив Данило.

Єдиний варіант - це йти і домовлятися з позивачами, щоб вони забрали заяву, - пояснив Данило

Хоча, як розповів чоловік, дитячим майданчиком користуються діти з усіх дворів.

- Спочатку вони хотіли звести там гаражі, які там були до 2012 року. Але їм зараз гаражі не дозволяють - центр міста. Тоді вони кажуть, що вони зроблять тут дорогу, автостоянку і розворот для автомобілів.

Зараз мешканці вирішили написати лист президенту і збирають підписи.

Зараз мешканці вирішили написати лист президенту і збирають підписи

Мешканці написали петицію.

Розшукати контакти мешканців будинку № 161 по вулиці Бажова і зв'язатися з ними нам не вдалося. Тому, якщо у мешканців, які хочуть поставити парковку на місці дитячого майданчика, є що сказати і вони хочуть висловити свою точку зору, то нехай пишуть на пошту [email protected] class = "_"> або class = "_"> дзвонять до редакції за телефоном +7 (343) 34-555-34 class = "_">. Також можна скористатися WhatsApp, Viber, Telegram - їх номер: +7 909 704 57 70 class = "_">.

Опитування Опитування   : Ви на чиєму боці : Ви на чиєму боці?

Авторизуйтесь, щоб проголосувати Опитування завершено Ви успішно проголосували! Результати будуть опубліковані після завершення опитування.

  • Тих, хто бореться за дитячий майданчик, діточок шкода
  • Тих, хто хоче її знести, вони діють за законом

На жаль, ваш браузер сильно застарів і не підтримує технологію голосування

Текст: Марія ІГНАТОВА
Фото: Данило шматки; change.org; Яндекс мапи

Ми сказали: "А якщо ми мітинг організуємо?