Реклама
Реклама
Реклама

Штрафи за порушення (ПДР) Правил дорожнього руху в Беларусі- 2017 (Білорусії)

Тут доступні оновлювані матеріали про розміри штрафів за порушення Правил дорожнього руху (ПДР) в Республіці Білорусь (Білорусії). В країні розміри всіх штрафів прив'язані до базової величини, яка регулярно змінюється за рішенням уповноваженого державного органу. В даний час (з 1.01.2017 року) «базова величина» в Білорусі - 23 білоруських рубля (це близько 715 RUB або 11,7 USD). (Слід знати, що з 1 липня 2016 року в країні відбулася деномінація білоруської національної валюти в 10 000 разів, із зміною паперових грошових купюр на інші і введенням в обіг монет.).

Штрафи за найбільш значущі порушення Правил дорожнього руху (ПДР) в Білорусі відтепер виглядають так.

** Управління ТЗ особою, яка перебуває в стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних засобів, психотропних, токсичних або інших одурманюючих речовин, або передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних засобів, психотропних, токсичних або інших одурманюючих речовин, а так само відмова від проходження відповідно до встановленого порядку перевірки (огляду) на предмет визначення стану алкогольного сп'янівши ня або стану, викликаного споживанням наркотичних засобів, психотропних, токсичних або інших одурманюючих речовин, вчинені особою, яка не має права керування ТЗ.

Чи не увійшли до таблиці такі чудові стягнення за порушення ПДР в Білорусі:

18.14.5 - Порушення особою, яка керує транспортним засобом, правил перевезення пасажирів або вантажів -попередження або штраф до 4-х б.в.

18.14.6 - Невиконання особою, яка керує ТЗ, вимог дорожніх знаків або розмітки (за винятком виїзду на смугу зустрічного руху) або порушення правил розташування транспортних засобів на проїзній частині, а так само неподання особою, управляющімТС, переваги в русі маршрутному транспортному засобу, пішоходам, іншим учасникам дорожнього руху - попередження або штраф 1-3 б.в.

14.18.9 - Невиконання особою, яка керує ТЗ, ПДР щодо забезпечення безперешкодного проїзду транспортного засобу оперативного призначення - штраф 2-10 б.в. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк до одного року або без позбавлення.

14.18.10 - Дії, передбачені частинами 1-9 цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки, - штраф 5-20 б.в. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк до двох років або без позбавлення.

11. Невиконання особою, яка керує ТЗ, вимог сигналів, вказівок світлофора або регулювальника, за винятком випадків, передбачених частиною 1 статті 18.15 КоАП, або порушення правил проїзду перехресть, вчинені повторно протягом одного року після накладення адміністративного стягнення за такі ж порушення, - штраф 3-10 б.в.

Дії, передбачені частинами 4-6 цієї статті, вчинені повторно протягом одного року після накладення адміністративного стягнення за такі ж порушення, - штраф 2-8 б.в.

18.15.1 - Hарушеніе особою, яка керує транспортним засобом, правил проїзду залізничного переїзду - штраф 2-4 б.в.

18.15.2 - Те саме діяння, вчинене повторно протягом одного року після накладення адміністративного стягнення за таке ж порушення, - штраф 4 - 20 б.в.

18.16.2 - Керування транспортним засобом особою, яка перебуває в стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних засобів, психотропних, токсичних або інших одурманюючих речовин, або передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних засобів, психотропних, токсичних або інших одурманюючих речовин, а так само відмова від проходження відповідно до встановленого порядку перевірки (огляду) на пре мет визначення стану алкогольного сп'яніння або стану, викликаного споживанням наркотичних засобів, психотропних, токсичних або інших одурманюючих речовин, вчинені особою, яка не має права керування транспортним засобом, - штраф 25-45 б.в.

18.16.3 - Вживання водієм алкогольних, слабоалкогольних напоїв або пива, наркотичних засобів, психотропних, токсичних або інших одурманюючих речовин після подачі співробітником органів ВД сигналу про зупинку ТЗ або після скоєння ДТП, учасником якого він є, до проходження перевірки (огляду) на предмет визначення стану алкогольного сп'яніння або стану, викликаного споживанням наркотичних засобів, психотропних, токсичних або інших одурманюючих речовин, - штраф 15 35 б.в. з позбавленням права керування транспортними засобами строком від одного року до двох років. (Далі, перейти на наступну сторінку, нумерація - нижче)

Додайте статтю в закладки, щоб знову повернутися до неї, натиснувши кнопки Ctrl + D. Передплату на повідомлення про публікацію нових статей можна здійснити через форму "Підписатися на цей сайт" в боковій колонці сторінки. Якщо що незрозуміло, то, читайте тут .

Увага! АВТОРСТВО ВСІХ СТАТЕЙ ЗАХИЩЕНЕ. Копіювання і публікація на інших сайтах статті або її фрагментів без згоди автора або без активного гіперпосилання ЗАБОРОНЕНІ.