Реклама
Реклама
Реклама

Дієта без жирів теж веде до діабету

  1. Рафіновані вуглеводи і овочі, багаті крохмалем, на 16% підвищують ризик розвитку діабету
  2. Пов'язані хвороби:
  3. 1-2 дні на тиждень на рослинній їжі знижує ризик діабету

Вегетаріанська дієта значно зменшує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу . Однак нове дослідження, опубліковане в PLoS Medicine, показує, що це працює лише при ще однієї обов'язкової умови: їжа повинна бути якісною.

Рафіновані вуглеводи і овочі, багаті крохмалем, на 16% підвищують ризик розвитку діабету

Більше овочів і фруктів - краще для здоров'я, це вже стало аксіомою. Але лише зараз вчені довели: стати вегетаріанцем - не завжди запорука здоров'я. Добре, якщо, відмовившись від м'яса, людина налягає на незбиране зерно, свіжі фрукти і овочі. А якщо він віддає перевагу очищеним злаків, картоплі і підсолодженим сокам, його раціон не кращий за тих, хто любить висококалорійні продукти тваринного походження.

Читайте також: Веганські дієта: 7-ДЕННИЙ ПЛАН, НЕ перевищує 2000 КАЛОРІЙ / ДЕНЬ

Добре, якщо, відмовившись від м'яса, людина налягає на незбиране зерно, свіжі фрукти і овочі. А якщо він віддає перевагу очищеним злаків і мюслі? ..

Пов'язані хвороби:

У дослідженні узагальнили дані про понад 20 тисяч пацієнтів, які останні 20 років відповідали на питання про свій спосіб життя, раціону, хворобах. Вчені виявили: у тих, хто харчувався тільки здоровими продуктами , Ризик розвитку цукрового діабету 2 типу знижувався на 34% в порівнянні з людьми їх віку. А ось вегетаріанці, які їли рафіновані вуглеводи і овочі, багаті крохмалем, навпаки, на 16% частіше хворіли на діабет 2 типу, ніж м'ясоїди.

Читайте також: НЕПРАВИЛЬНА вегетаріанської дієти ЗБІЛЬШУЄ РИЗИК серцевих ЗАХВОРЮВАНЬ

1-2 дні на тиждень на рослинній їжі знижує ризик діабету

Так що висновок дослідження 2013 року про те, що вегетаріанська дієта знижує ризик розвитку діабету здається тепер поспішним. Стало зрозуміло: утримання від вживання продуктів тваринного походження недостатньо, щоб уникнути діабету. Необхідно ще є правильні фрукти і овочі, щоб наситити організм антиоксидантами, клітковиною, мікроелементами.

Правда, вчені рекомендують хоча б знизити кількість м'яса, вершкового масла, яєць в раціоні. Навіть 1-2 дні на тиждень, в які ви їсте тільки рослинну їжу, вже знижує ризик захворіти діабетом .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

А якщо він віддає перевагу очищеним злаків і мюслі?