Реклама
Реклама
Реклама

Вбила дівчинку няня з Узбекистану спрямована лікуватися примусово

  1. вирок суду
  2. Наказ Аллаха на тлі розлади психіки
  3. вбивство дитини

Її звільнили від кримінального покарання у зв'язку з неосудністю Її звільнили від кримінального покарання у зв'язку з неосудністю   Гюльчехра Бобокулова   Фото: ТАСС, Антон Новодережкіна   Москва

Гюльчехра Бобокулова

Фото: ТАСС, Антон Новодережкіна

Москва. 23 січня. INTERFAX.RU - Няня з Узбекистану Гюльчехра Бобокулова, засуджена за вбивство дівчинки в Москві, спрямована на примусове лікування, так як відповідний вирок суду вступив в законну силу, повідомила "Інтерфаксу" в понеділок офіційний представник прокуратури Москви Олена Россохіна.

"Оскільки судове рішення від 24 листопада минулого року в відношенні Бобокуловой не було оскаржене в апеляційному порядку, постанову Хорошевского суду Москви 6 грудня того ж року вступило в законну силу", - сказала Россохіна, відповідаючи на питання агентства про подальшу долю няні з Узбекистану.

За її словами, Бобокулова "розпорядженням ФСВП Росії поміщена на примусове лікування в одне з психіатричних стаціонарних установ спеціалізованого типу на території РФ".

У прокуратурі зазначили, що не отримували заяву від потерпілої сторони - матері вбитої дитини - про перегляд позиції державного обвинувача. Там пояснили, що рішення суду було внесено на підставі клопотання прокурора, який виходив з результатів психолого-психіатричної експертизи, на якій прийшли до висновку про неосудність няні і необхідності і примусових заходів медичного характеру.

вирок суду

24 листопада 2016 року Хорошевський суд Москви ухвалив відправити Бобокулову на примусове лікування , Звільнивши її від кримінальної відповідальності, так як вона "зробила інкриміновані їй злочину в стані неосудності". Суд визнав жінку винною у вбивстві малолітнього, знищення майна шляхом підпалу і завідомо неправдиве повідомлення про вибух.

У суді прийшли до висновку, що жінка спочатку задушила дівчинку, а потім відрізала їй голову. Після цього Бобокулова підпалила квартиру, яку знімали батьки дитини, чим завдала їм матеріальний збиток в розмірі 5 млн 57 тис. Рублів, а також господині квартири - 1 млн 483 тис. Рублів.

Наказ Аллаха на тлі розлади психіки

Бобокулова повністю визнала свою провину у всіх злочинах. Свої дії вона мотивувала тим, що виконувала вказівки "голоси Аллаха", який "говорив з нею на таджицькій мові".

Згідно з експертизою, за місяць до вбивства у Бобокуловой на тлі психічного розладу розвинулося гостре психотичні стани, що супроводжується маренням релігійної спрямованості. На думку медиків, жінка є неосудною і потребує лікування в спеціалізованому стаціонарі, так як її дії можуть бути небезпечні для оточуючих.

Як повідомили раніше в СКР, комплексна стаціонарна психолого-психіатрична експертиза показала, що Бобокулова страждає хронічним психічним розладом. За даними правоохоронних органів Узбекистану, жінка страждає на шизофренію і на батьківщині неодноразово проходила лікування.

вбивство дитини

29 лютого 2016 року в Москві після гасіння пожежі в квартирі на вулиці Народного Ополчення було виявлено обезголовлене тіло чотирирічної дівчинки. Пізніше біля станції метро "Жовтневе поле" була затримана няня дитини, 38-річна Бобокулова. Вона ходила по вулиці з головою дівчинки в руках, вигукуючи "Аллах акбар". Увечері жінка дала свідчення з приводу вбивства дитини.

За версією слідства, Бобокулова, дочекавшись, поки батьки зі старшою дитиною підуть з квартири, вбила малолітню дівчинку, підпалила квартиру і пішла.