Реклама
Реклама
Реклама

Найдешевші таунхауси

  1. У пошуках найнижчих цін на таунхауси
  2. Що треба враховувати, оцінюючи таунхаус?
  3. Москва без Нової Москви
  4. Нова Москва
  5. Підмосков'ї
  6. Динаміка і тенденції

Як можна дешево купити секцію таунхауса в Москві, Нової Москві і Підмосков'ї? Які ціни на таунхауси є розумними?

У пошуках найнижчих цін на таунхауси

Давайте подивимося, що нам пропонують за мінімальну ціну можна знайти на сайті Ціан в кінці березня 2017 р

Відметемо відразу недобудови і таунхауси поза організованих селищ (деякі власники ділянок ІЖС, особливо в курортних місцях, будують таунхауси в надії майбутні вигідні продажу).

Отже, що залишається?

КП «Острів». За описом виглядає заманливо: двоповерхова секція в квадрохауси (будинку, розділеним на чотири частини) 80 кв.м, на початковому етапі вимагає невеликих витрат - 900 тис. За землю у власність, 790 тис. За будівництво в три етапи - фундамент, стіни, дах. Комунікації оплачуються додатково. Селище розташоване в 8-10 км від МКАД (5 км по прямій) по Каширському шосе.

Селище розташоване в 8-10 км від МКАД (5 км по прямій) по Каширському шосе

Пропозиція була б привабливим, якби не кілька «але». По-перше, в Ціан є два типи ідентичних оголошень з різним адресою (прийом застосовується для залучення уваги до непопулярних об'єктів). По-друге, на сайті КП «Острів» про будинках немає ні слова (мова йде тільки про котеджі), про девелопера - ні слова, дозволу на підключення комунікацій видані на дачне некомерційне партнерство «Острів».

У деяких джерелах можна зустріти, що девелопер КП «Острів» - компанія «Проміндустрія АГ». Але на сайті «Проміндустрії АГ» згадок про КП «Острів» немає, хоча телефони зворотного зв'язку збігаються. Висновки робіть самі.

Ще одне найдешевша пропозиція - селище «Олешківські дали». Девелопер - скандально відома компанія «Сабідом». Її засновники загорілися ідеєю будувати недороге і якісне житло. Формат таунхаусів здався їм дуже вдалим - не було потрібно дорогої дозвільної документації, як для багатоквартирних будинків, та й саме зведення їх було досить економічним. На жаль, при веденні бізнесу було допущено безліч помилок, обдуреними покупцями «Сабідома» виявилося 850 сімей.

Котеджне селище «Бісерово Парк» . Зверніть увагу, що його досить вигідна ціна - 2.5 млн рублів - за секцію площею 59 кв. м. Причому, розділені ці «квадрати» на два поверхи! Тобто суб'єктивно ви будете почувати себе як в квартирі 38-40 кв. м !!!

Що треба враховувати, оцінюючи таунхаус?

Є кілька факторів, що впливають на вартість таунхауса. Перш за все - його площа. Які б технології будівництва не використали, ніж секція просторіше, ніж вона дорожча. Керуючий партнер «Міель-Заміська нерухомість» Володимир Яхонтов пояснює, що до 2007 року середня площа таунхауса становила 300-350 кв. м. Після кризи 2008 року вона знизилася до позначки 250-200 кв. м. Сьогодні доступні пропозиції розміром від 80-90 кв. м, а середня площа таунхауса в комфорт-класі не перевищує 150 кв. м.

Друга складова - розмір земельної ділянки (чим більше, тим дорожче). І третя - це місце розташування. Павло Луценко, генеральний директор федерального порталу «Мир Квартир», взагалі вважає локацію головним ценоопределяющим фактором. Зрозуміло, що таунхауси в межах «старої» Москви можна віднести лише до преміальної нерухомості. А ось що стосується «замкадного» пропозиції, то, за оцінками експертів, в найближчому поясі (до 25 км) дешевих таунхаусів вже немає. Звичайно, треба враховувати і напрям - на схід від традиційно дешевше (і набагато), ніж західне.

Максим Сухопаров, бізнес-директор компанії Optiland, запевняє, що вартість заміського таунхауса в межах 4 млн рублів може означати, що сам котеджне селище розташовується в досить відчутному видаленні від МКАД, а також побічно визначає непрестижність даного напрямку. На його думку, оптимальна ціна на лоти в ліквідних і бюджетних селищах варіюється від 4 до 8 мільйонів рублів.

«Купити готовий до проживання будинок (з ремонтом від власника) в організованій котеджної забудови можна за ціною від 8,5-9 млн рублів, - говорить Володимир Яхонтов, керуючий партнер« Міель-Заміська нерухомість ». - Але слід врахувати, що це мінімальний поріг входу, і таких бюджетних варіантів на відкритому ринку трохи ».

Що стосується західного напрямку, де традиційно переважають проекти більш високого цінового сегмента, купити таунхаус в зоні до 20-30 км від Москви можливо при наявності не менше 18-20 млн рублів.

Москва без Нової Москви

За даними порталу «Мир Квартир», середня вартість таунхаусів в Москві становить 81 875 000 рублей, середня вартість квадратного метра - 252 тис руб.

Найдорожчі варіанти таунхаусів в Москві розташовані за МКАД. Наприклад, в Мітіно, в селищі «Рождествено» , Продається триповерховий цегляний будинок загальною площею 220 кв. м. Новий ремонт, підлоги з підігрівом. У крокової доступності метро Пятницкое шосе і вся інфраструктура району Мітіно. Вартість - 30 млн рублів (150 000 руб. / Кв. М).

М)

Одне з найдешевших пропозицій таунхаусів в межах «старої» Москви на первинному ринку - в комплексі апартаментів ApartVill (17 млн ​​рублів - 138 кв. М).

Нова Москва

Середня вартість таунхаусів в Новій Москві, за даними порталу «Мир Квартир», становить 11 587 000 рублей, середня вартість квадратного метра - 62 тис руб.

Компанія «МІЕЛЬ - Заміська Нерухомість» склала список найпривабливіших за ціною пропозицій таунхаусів Нової Москви на первинному ринку:

  • Селище таунхаусів «Академія Парк» , 22 км Київського шосе. Таунхаус 100 кв. м коштує 4,7 млн ​​рублів;
  • Селище таунхаусів «Билов» , 24 км Калузького шосе. Таунхаус 147 кв. м коштує 4,7 млн ​​рублів;
  • КП «Європейська Долина-2» , 23 км Калузького шосе. Дуплекс 101 кв. м коштує 5 млн рублів;
  • КП «Троїцький парк» (Забудова проводиться на території КП "Смарагдова долина"), 20 км Київського шосе. Дуплекс 125 кв. м коштує 6,5 млн рублів;
  • КП «Марсель» , 30 км Калузького шосе. Таунхаус 100 кв. м коштує 5,3 млн рублів, селище здається;
  • КП «Острів Ерін» , 26 км Калузького шосе. Таунхаус 115 кв. м коштує 7,5 млн рублів.

Підмосков'ї

Середня вартість таунхаусів в Підмосков'ї становить 14 736 000 рублей, середня вартість квадратного метра - 74 тис рублів.

Ось які мінімальні ціни, за інформацією «МІЕЛЬ-Заміська нерухомість» на «дорогому» західному напрямку. У 23 км від Москви по Новоризькому шосе будується селище таунхаусів Futuro Park , Де ціна починається від 13,3 млн рублів за секцію розміром 169 кв. м з ділянкою 2 сотки.

м з ділянкою 2 сотки

В КП «Кембридж» в 25 км по Новоризькому шосе вартість таунхаусів ще нижче. За 9,5 млн рублів можна купити секцію 80 кв. м з обробкою «під ключ».

Таунхауси також можуть бути розташовані в складі багатоповерхового житлового комплексу. Так, наприклад, в ЖК «П'ятницька квартали» пропонується до продажу таунхаус площею 136 метрів за 12 млн. рублів.

«Залишився останній таунхаус, - каже Ірина Кірсанова, компанія« Вектор Інвестментс », - що свідчить про популярність такого формату нерухомості. Вартість для зданого об'єкту, розташованого в 10 хвилинах їзди від метро «П'ятницьке шосе» відносно невисока - всього 88 тис. Руб. / Кв.м ».

Що стосується південного і східного напрямку, то Катерина Коган, керівник департаменту маркетингу сімейства компаній KASKAD Family рекомендує звернути увагу на їх селища. ЖК «Олександрія Таун» розташований в 29 км від МКАД по Каширському шосе поблизу д. Долматово. Вартість таунхауса площею 127 кв. м з двома сотками присадибної ділянки становить 3,9 млн руб.

На Сімферопольському напрямку в 19 км від МКАД відкрилися продажу 2-ої черги ЖК KASKAD Park . В даному проекті таунхаус площею 98 кв. м коштує 4,9 млн руб.

Динаміка і тенденції

За даними порталу «Мир Квартир», за останні 12 місяців ціни на таунхауси в Москві знизилися на 5,5%. У Підмосков'ї вони трохи подешевшали (-1,5%), але менше, ніж окремі будинки (-2,6%). У Новій Москві теж негативна корекція: (-0,8%).

Автор: Алла Насонова

Які ціни на таунхауси є розумними?
Отже, що залишається?
Що треба враховувати, оцінюючи таунхаус?