Реклама
Реклама
Реклама

Як з Китаю перевести гроші в Росію

  1. Якими способами з Китаю перевести гроші в Росію
  2. Як перевести гроші з UnionPay на Visa
  3. Міжнародні системи грошових переказів
  4. Переклад на пластикову карту
  5. Банківський переказ на розрахунковий рахунок
  6. Передача готівки
  7. Нюанси грошових переказів з Китаю
  8. Дотримання заходів обережності

У Китаї працюють і проживають безліч росіян. За рахунок протяжної кордону між нашими країнами і тісних партнерських відносин, обмін співробітниками відбувається постійно, і люди стикаються з проблемою того, як з Китаю перевести гроші в Росію.

За рахунок протяжної кордону між нашими країнами і тісних партнерських відносин, обмін співробітниками відбувається постійно, і люди стикаються з проблемою того, як з Китаю перевести гроші в Росію

Якими способами з Китаю перевести гроші в Росію

Китай - давній партнер Росії в торгівлі і політиці, тому операції з фінансами для жителів обох країн уряд намагається максимально спростити. На сьогоднішній день існують наступні шляхи виведення грошей з Китаю в Росію:

  • Платіжна система UnionPay. Це молода китайська платіжна система, орієнтована на міжнародні операції з валютою.
  • Міжнародні системи грошових транзакцій. До них відносяться Western Union, MoneyGram та інші.
  • Банківські операції - переказ коштів на іноземну рахунок або безпосередньо на карту.
  • Вивіз готівкових коштів через митницю.

У кожного з цих способів є певні обмеження по сумі виведення, гарантійні терміни здійснення операції, а також різний розмір комісії. Залежно від цілей і потреб конкретного громадянина, кожен із способів має певні переваги і недоліки.

Як перевести гроші з UnionPay на Visa

Незважаючи на те, що система UnionPay була створена відносно недавно (в 2002 році), система вже показала себе як перспективна і швидко зростаюча Незважаючи на те, що система UnionPay була створена відносно недавно (в 2002 році), система вже показала себе як перспективна і швидко зростаюча. VISA і MasterCard, які використовуються найчастіше в світовій банківській системі, вже уклали партнерство з цією китайською компанією, що дозволяє швидко і вигідно переводити гроші між клієнтами з різних країн.

Перевага UnionPay для китайського відправника полягає в тому, що банкомати, які підтримують цю систему, встановлені практично в кожному місті країни, а по всьому світу їх і зовсім понад мільйон. Карти системи можна оформити в 17 країнах світу.

За день можна перевести суму, що не перевищує еквівалент в 5000 доларів США, причому за одну операцію можна перевести максимум 3000 доларів. Переказувати кошти з UnionPay на VISA просто - процедура нічим не відрізняється від звичайного перекладу з карти на карту, і зробити її можна як у відділенні банку, так і самостійно, через офіційний сайт системи.

Термін зарахування грошей через UnionPay - всього кілька хвилин, за умови, що ви встигли відправити гроші до 16:00 за місцевим часом (якщо операція була проведена пізніше, то зарахування відбудеться на наступний робочий день).

Втрата на комісії складе 0,9% від перекладу + 1,5 USD. Однак якщо гроші потрібні терміново, цей спосіб найбільш надійний і вигідний, тому що дозволяє практично моментально зарахувати необхідну суму на карту громадянина іншої країни.

Міжнародні системи грошових переказів

За допомогою таких систем грошових переказів, як Western Union, MoneyGram або Contact перевести гроші в Росію можна, надавши лише паспортні дані одержувача та ІПН За допомогою таких систем грошових переказів, як Western Union, MoneyGram або Contact перевести гроші в Росію можна, надавши лише паспортні дані одержувача та ІПН. Перекази здійснюються швидко, як правило, протягом декількох хвилин.

Для того, щоб перевести гроші за допомогою платіжної системи з Китаю, потрібно виконати наступні дії:

  • Прийти в офіс компанії або банку-партнера з посвідченням особи.
  • Звернутися до співробітника або терміналу із запитом про переказ грошей в Росію.
  • Надати свої дані і дані одержувача. Озвучити суму і бажаний вид перекладу.
  • Передати (або внести) суму, необхідну для перекладу, включаючи комісійний збір.
  • Отримати код, який слід повідомити одержувачу грошей. Після цього він зможе, назвавши його і деталі платежу, отримати гроші.

Як правило, перекази через подібні системи дорогі - наприклад, WU вважається чи не найбільш невигідним способом переводити гроші з Китаю. Однак менш поширені компанії - наприклад, Contact, пропонує більш вигідні умови, однак поширеність точок їх платежів набагато менше. Конкретні місця розташувань таких точок слід уточнити на сайті компанії.

Слід звертати увагу не тільки на комісію, а й на валюту платежу. Іноді система створює видимість малої комісії, але добирає її за рахунок конвертації валюти з юаня в рубль за невигідним для учасників операції курсу.

Вигода в даному випадку полягає в тому, що для проведення операції не потрібно заводити валютні рахунки і називати повні реквізити отримувача. Крім того, платіж проходить дуже швидко, так що для одноразової відправки грошей такий спосіб є найкращим. Якщо ж виручку планується виводити в Росію регулярно, краще задуматися про спосіб з меншою комісією.

Переклад на пластикову карту

З Китаю можна переслати кошти на карту, наприклад, Ощадбанку, якщо у вашому місті є його відділення, або скористатися платіжними системами З Китаю можна переслати кошти на карту, наприклад, Ощадбанку, якщо у вашому місті є його відділення, або скористатися платіжними системами. Однак знайти потрібний банк поблизу не завжди можливо, а переклад через системи транзакцій чреватий великими комісіями. Як бути в цьому випадку?

Багато резиденти Китаю заводять пластикову картку в китайському банку, а потім передають її закордонному партнеру або родичу. При цьому важливо вибрати такий вид пластику, з якого можна було б знімати гроші через російські банкомати (тобто не місцеву платіжну систему). Крім того, є види карток, які дозволяють до 10 разів на рік знімати гроші безкоштовно - такі карти вигідні для тих, хто їде в Китай на заробітки і планує відправляти виручку сім'ї в Росію.

Важливо! У подібному способі виведення грошей є маленький нюанс: передача пластикової карти за кордон не передбачена договором, який ви укладаєте з банком. Іншими словами, подібні дії є незаконними. Щоб легально використовувати вашу картку за кордоном Китаю, необхідно оформити довіреність на людину, якій ви її віддаєте.

Такий варіант найбільш вигідний для людей, які тривалий час перебувають на заробітках в Китаї і відправляють виручку в Росію. З його допомогою найменше грошей втрачається на комісії, переклади проходять швидко, і немає проблем з територіальної доступністю банкоматів.

Банківський переказ на розрахунковий рахунок

Перерахувати гроші через банк, з одного боку, - найнадійніший спосіб виведення коштів з Китаю Перерахувати гроші через банк, з одного боку, - найнадійніший спосіб виведення коштів з Китаю. З іншого боку, банківська система Піднебесної перевантажена бюрократичною тяганиною, і без надання повної інформації про дохід можна переслати не більше 5000 доларів США. Крім цього, подібна операція має непривабливу комісію - близько 13% від суми переказу в середньому по країні.

Втрату на комісії можна знизити, якщо знайти відділення Ощадбанку і зробити переказ через нього. Однак вони є лише в великих містах і навіть в цьому випадку буде потрібно наявність валютного рахунку як у відправника, так і у одержувача коштів.

Здійснити переклад на розрахунковий рахунок можна звернувшись у відділення банку і надавши посвідчення особи і реквізити одержувача. У деяких випадках для перекладу невеликих сум можна скористатися інтернет-банкінгом, істотно скоротивши розмір комісії. Про нюанси перекладу слід уточнити на офіційному сайті конкретного установи.

Подібним чином можна виводити гроші не тільки в Росію, але і в країни СНД - в Казахстан, Україну (крім Ощадбанку, тому що переказ грошей в Україні через цей банк припинений у зв'язку з політичною обстановкою).

Передача готівки

Якщо ви не хочете втрачати зароблені гроші на відсотках, можна вивезти їх готівкою самостійно або за допомогою надійного кур'єра Якщо ви не хочете втрачати зароблені гроші на відсотках, можна вивезти їх готівкою самостійно або за допомогою надійного кур'єра. На митниці обмеження на вивезення валюти все той же - 5000 в еквіваленті доларам США. Якщо сума перевищує цей ліміт, необхідно буде надати довідку про походження валюти і задекларувати готівку. Довідкою може служити чек про грошовий переказ, зарплатна квитанція і т.д.

У цьому випадку ніяких втрат не відбувається - питання лише в ціні квитка. Однак для багатьох це не цілком зручно - великі суми займають фізичне місце, та й везти валізу з грошима може бути просто небезпечно.

Нюанси грошових переказів з Китаю

У Росії діє Федеральний закон «Про протидію легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму», в зв'язку з яким кількість висилаються з-за кордону грошей обмежена. Крім того, при перерахування, що здійснюються шляхом банківського переказу, потрібно надавати детальну інформацію як про відправника, так і про одержувача суми.

У Китаї банківська система в принципі вимагає ретельності, тому що в ній дуже розвинена бюрократична складова. Від клієнта потрібно безліч документів і підписів, повні банківські реквізити, а як наслідок - витрачений час. Саме з цієї причини багато хто уникає китайських банків, вважаючи за краще альтернативні методи.

Крім того, що користуватися банками незручно, це ще й накладно. Більшість банків заявляє досить істотну комісію для міжнародних переказів, яка за підсумком операції може ще вирости через те, що банк бере на себе право конвертувати валюту за своїм внутрішнім курсом (коли валюта виплати відмінна від валюти відправлення).

Дотримання заходів обережності

В інтернеті зараз існує безліч сайтів, які пропонують провести міжнародні фінансові операції з КНР і її провінціями. Оголошення можуть пропонувати, наприклад, відправити гроші на Тайвань з найменшими втратами, або перевезти готівку кур'єром від компанії. Настійно рекомендуємо утриматися від подібних пропозицій і користуватися послугами тільки перевірених фінансових систем. Крім безпеки для ваших особистих коштів, такі системи гарантують законність вироблених операцій.

Як бути в цьому випадку?