Реклама
Реклама
Реклама

продовження доменів

  1. Автоматичне продовження доменів
  2. Дострокове продовження доменів
  3. Відмова від продовження доменів
  4. Продовження доменів світу

Домени реєструються на певний термін. Домен потрібно продовжити до дати закінчення реєстрації, щоб сайт продовжував працювати.

Повідомлення про необхідність продовження домену починають відправлятися за 2 місяці до дати закінчення реєстрації домену на e-mail, вказаний на сторінці Особисті дані в Розділі для клієнтів . Повідомлення відправляються регулярно до моменту продовження домена або видалення його через несплату. Важливо стежити за актуальністю контактної електронної адреси, щоб не пропустити повідомлення.

Автоматичне продовження доменів

За замовчуванням для всіх доменів встановлено режим автоматичного продовження 1 , якщо ви не відмовилися від продовження . Грошові кошти на продовження доменів резервуються (блокуються) на особистому рахунку договору за 8 днів до дати закінчення реєстрації домену. За 1 день до дати закінчення реєстрації грошові кошти списуються і термін реєстрації домену продовжується.

Дострокове продовження доменів

Продовжити домен можна заздалегідь, але не раніше, ніж за 2 місяці до дати закінчення реєстрації домену 2 . Щоб продовжити домен достроково:

  1. зайдіть в Розділ для клієнтів , Використовуючи номер договору і пароль.
  2. Виберіть ПослугиМої домени.
  3. Натисніть посилання Продовження. Це посилання з'являється тільки для тих доменів, які доступні для продовження.
  4. Виділіть поле поруч з доменом, який хочете продовжити, натисніть кнопку Продовжити зараз. Домен триватиме протягом кількох хвилин при наявності грошових коштів на рахунку. Способи оплати .

Відмова від продовження доменів

При відмові від продовження домена грошові кошти не списуються з особового рахунку договору і домен не продовжується. Відмова можливий тільки до моменту продовження домена, тобто якщо термін реєстрації домену ще не збільшений. Для відмови від продовження:

  1. зайдіть в Розділ для клієнтів , Використовуючи номер договору і пароль.
  2. Виберіть ПослугиПродовження дії послуг.
  3. Зніміть виділення з домену, який не хочете продовжувати, натисніть кнопку Змінити режим продовження.
  4. Після закінчення 30 днів домен анулюється і може бути зареєстрований будь-яким користувачем.

Відновити продовження домена після відмови можна в розділі ПослугиПродовження дії послуг. Для цього виділіть домен, для якого необхідно відновити продовження, натисніть кнопку Змінити режим продовження. Домен триватиме автоматично, якщо не знаходяться в стадії видалення з реєстру .

Продовження доменів світу

Реєстри доменних зон світу (.tk, .tv, .us, .bz, .eu, .cc і ін.) Встановлюють свої правила продовження. Особливість продовження доменів світу в тому, що вони продовжуються заздалегідь - деякі продовжуються за кілька тижнів до настання дати закінчення реєстрації. Інформація про терміни формування замовлення на продовження доменів світу опублікована в Додатку 2 до Регламенту реєстрації доменних імен в доменах усього світу .

Ми відправляємо повідомлення про необхідність продовження домену світу на контактний e-mail, вказаний в анкеті за договором. У цьому повідомленні міститься інформація про дату, до якої потрібно поповнити рахунок для продовження домена. Якщо продовження не оплачено до цієї дати, то домен може бути видалений з особистого кабінету і недоступний для продовження.

При виникненні питань щодо продовження доменів світу пишіть нам на [email protected] .

1 Ця умова актуально тільки для договорів NIC-D, які перебувають на прямому обслуговуванні в RU-CENTER. Для партнерських договорів NIC-REG автоматичне продовження підключається партнером самостійно в особистому кабінеті.

2 Ця умова актуально тільки доменів .ru, .su, .рф і доменів третього рівня (геодоменов). Закордонні та New gTLD домени доступні для продовження в будь-який час з моменту реєстрації.