Реклама
Реклама
Реклама

Фейк: З 1 червня в Україні скасували всі пільги

Російські ЗМІ 1 червня повідомили недостовірну інформацію про те, що в Україні з 1 червня були скасовані всі пільги пенсіонерам, ветеранам, чорнобильцям і дітям війни.

Цю новину розмістили багато російські видання: зірка , Росія 24 , радіо Вести , RRNews.ru та інші. Вони посилаються на законопроект №1577 «Про внесення змін і визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України», прийнятий Верховною Радою 28 грудня 2014 року.

Вони посилаються на   законопроект №1577   «Про внесення змін і визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України», прийнятий Верховною Радою 28 грудня 2014 року

Скріншот сайту tvzvezda.ru

ru

Скріншот сайту tvzvezda.ru

ru

Скріншот сайту vesti.ru

ru

Скріншот сайту radiovesti.ru

Закон дійсно скасовує деякі пільги, проте більшість пільг продовжують діяти. А деякі будуть призначатися тільки громадянам з низькими доходами.

Наприклад, такі пільги як безкоштовна покупка ліків за рецептом, зубопротезування, 50% -а знижка на послуги ЖКГ і деякі інші з 1 червня будуть отримувати ряд пільгових категорій населення за умови, «якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує розміру доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України ». Зокрема, це стосується чорнобильців 1-й і 2-ї категорій, багатодітних сімей, ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та деяких інших категорій.

У той же час право на безкоштовний проїзд залишили всім пенсіонерам за віком, н езавісімо від статусу і чи групи інвалідності. Про це 25 травня говорив міністр соціальної політики України Павло Розенко .

Відповідно до закону, право на безкоштовний проїзд в міському та приміському транспорті зберегли учасникам бойових дій, інвалідам 1-ї і 2-ї групи, дітям-інвалідам, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, учням з малозабезпечених сімей та особам, які їх супроводжують, і які супроводжують інвалідів 1-ї групи.

Право на безкоштовний проїзд втратили інваліди 3-ї групи, багатодітні сім'ї, чорнобильці 1-й і 2-ї категорій, діти війни, учасники війни, члени сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни, жертви нацистських переслідувань, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною , батьки загиблого особи з особливими заслугами перед Батьківщиною, ветерани праці, особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, батьки померлої особи з особливими трудовими заслугами перед Батьківщиною.

Рішення про право безкоштовного проїзду в метро Києва, Харкова і Дніпропетровська вживає місцева влада.