Реклама
Реклама
Реклама

Огляд гри Hitman

код вставки
<Div id = "gecid_share_id"> </ div>
<Script type = "application / javascript" src = "https://ru.gecid.com/inc/js.php?id=46704"> </ script>

Назва: Hitman
Жанр: соціальний стелс
Розробник: Io- Interactive
Видавець: Square Enix
Дата виходу першого епізоду: 11, березня 2016
Платформа: РС / Xbox One / PS4
Сайт гри: http://www.hitman.com/

Нова частина легендарної серії Hitman різко виділяється на тлі інших ігор в жанрі. Хоча б моделлю свого поширення: пролог і шість глав гри виходили весь 2016 рік з інтервалом в декілька місяців. Підхід спірний: гра на зразок одна, а її чомусь розбили на шість шматків і просять за кожен окремі гроші. Що це: жадібність? Нахабство? Спроба заробити гроші на довірливих фанатів?

Спроба заробити гроші на довірливих фанатів

Мудрість, друзі! Несподівана заява, правда? Дивно, але така модель поширення для Hitman підійшла ідеально. Гра продавалася в двох версіях: стартової, в яку входив пролог і перший розділ, і повною, що включала в себе відразу весь контент гри. Гравець і зараз може купити тільки першу місію, подивитися що та як, і якщо йому не сподобається - ніколи більше в гру не повертатися. А якщо сподобається, то за невеликі гроші можна докупити і інші епізоди. Все просто.

Але бог з ними з грошима: у епізодичній системи поширення є своя жорстка ігрова логіка. Кожен рівень в Hitman можна і потрібно пройти приблизно раз тридцять. З радістю вітаємо шанувальників серії: гра повернулася до витоків і найбільше нагадує ремейк Hitman: Blood Money, ніж продовження Hitman: Absolution .

Простіше кажучи, Hitman зразка 2016 року пішов максимально далеко від мейнстрімних стелс-шутерів про замовні вбивства. Він позбавлений дорогих постановочних сцен, видовищною бойової системи і яскравих моментів, які були в попередній грі. Після дискусійного Absolution, завдання якого була повернути легендарну серію і підстроїти її під сучасні реалії, новий Hitman прийшов, щоб забрати давно втрачене звання короля соціального стелса.

Що це означає? Кожен рівень в Hitman 2016 - це величезна арена з десятками обхідних шляхів і сотнями мешканців. Завдання - усунути дві мети. У більшій частині завдань не має значення, яким чином їх потрібно усунути, отже, у гравця розв'язані руки: єдина перешкода - його власна фантазія.

У більшій частині завдань не має значення, яким чином їх потрібно усунути, отже, у гравця розв'язані руки: єдина перешкода - його власна фантазія

Приблизно так само все працювало і в Blood Money: є величезна територія, яку можна довго і прискіпливо вивчати. По ній розкидані різні підказки - діалоги NPC, журнали прибирання приміщень, службові записки та інші джерела інформації, які допоможуть агенту 47 усунути свою мету. Діяти можна елегантно і професійно: отруїти мета ціанідом або підлаштувати нещасний випадок. Можна недбало і прямолінійно: тупо вбити за допомогою пістолета або снайперської гвинтівки. Вирішувати гравцеві.

Розглядати Hitman як екшен не вийде ніяк: по-перше, гра досить повільна сама по собі - більшу частину часу гравець ходить повільно, озираючись на всі боки; у персонажа багато можливостей, на кшталт переодягання в інший одяг, лазіння по уступах тощо, але робить він це дуже повільно і неквапливо - він професіонал, врешті-решт, а поспіх - доля новачків. По-друге, будь-яке зіткнення у відкритому бою швидко закінчиться смертю агента 47, незалежно від обраної складності гри.

Новий Hitman саме про соціальний стелс, про необхідність ховатися у всіх на виду, про складання детального плану дій, щоб нанести удар з хірургічною точністю. Він про те, чого намагається досягти Assassin's Creed з 2007 року, але поки безуспішно. Підконтрольний гравцеві персонаж - це піранья в акваріумі з оселедцем: їй нікуди поспішати, вона плаває собі в спокійному і розміреному темпі, поки не зголодніє.


Соціальні коментарі Cackl e

Php?
Що це: жадібність?
Нахабство?
Спроба заробити гроші на довірливих фанатів?
Несподівана заява, правда?
Що це означає?