Реклама
Реклама
Реклама

Ведмедиця, від якої відмовляються господарі, виїде з Пензи в Мінський зоопарк - 15 листопада 2018

служба новин

Ведмедиця Нюра півроку жила у дворі звичайного пензенського будинку. Власники були не в змозі утримувати далі тварина і просили забрати його. Погрожували пристрелити, якщо не зможуть позбутися від Нюри.

У Пензенському зоопарку ведмедицю не змогли розмістити, але зуміли допомогти. Директор установи Андрій Воскресенський два місяці намагався «прилаштувати» Нюру в який-небудь російський зоопарк. Зробити це, за словами Андрія Олександровича, було неймовірно важко.

Бурі ведмеді є у всіх колег, та й йому самому щотижня телефонують мешканці інших регіонів та пропонують забрати ведмедя чи ведмедика. Але Нюре пощастило, в Мінському зоопарку зараз будують величезний вольєр для ведмежою пари, але недавно там померла ведмедиця. Мінчани повинні приїхати до Пензи за нашими амурськими тигрятами. Нюра поїде до Мінська разом з Василиною і Ярославою.

У Білорусі Нюра буде жити з ведмедем Тристаном. За ведмежим мірками трирічна ведмедиця тільки стає дорослою самкою і незабаром може народжувати, якщо звичайно зійдуться характерами з нареченим . Зараз для Нюри звільняють вольєр в Пензенському зоопарку. Тут вона перебуватиме місяць на карантині. Новий рік він зустріне в Мінську з Тристаном. У Білорусі Нюра буде жити з ведмедем Тристаном