Реклама
Реклама
Реклама

Землі сільськогосподарського призначення для дачного будівництва

  1. Землі с / г призначення
  2. Які землі можна використовувати під дачне будівництво?
  3. умови
  4. Що можна робити на цих землях?
  5. Чи є обмеження?
  6. Які ризики при будівництві на таких землях?

Всі землі в нашій країні за цільовим призначенням поділяються на 7 категорій. Одне з них - сільськогосподарське. Ділянки цієї категорії мають один або більше видів дозволеного використання.

Землі с / г призначення

До них відносяться:

Ділянки з ВРИ «для дачного будівництва» призначені для відпочинку. На них дозволено житлове будівництво та вирощування плодових, овочевих і ягідних культур. Особливості володіння і користування регулюються Земельним Кодексом та законом №66-ФЗ.

Однак будувати будинки, придатні для проживання, можна і на сільськогосподарських землях з деякими іншими видами використання. Іноді навіть є можливість прописатися в таких будинках.

Які землі можна використовувати під дачне будівництво?

Ця можливість залежить від дозволеного використання землі. Якщо їх кілька, види підрозділяються на:

З основних власник може вибрати будь-який (або будь-які) на свій розсуд З основних власник може вибрати будь-який (або будь-які) на свій розсуд. Допоміжними видами можна користуватися тільки в тому випадку, якщо ведеться діяльність по одному з основних.

А для умовно-дозволених доведеться отримувати додатковий дозвіл.

Тобто можна будуватися, якщо це дозволяє один з основних ВРИ. Або в тому випадку, коли будівництво дозволено по допоміжному, але ведеться діяльність і за основним.

умови

Для цих цілей підходять ВРИ дачне будівництво, садівництво, ЛПГ з правом будівництва. У будинках, побудованих на таких ділянках, навіть є можливість прописатися. Але для цього доведеться проходить процедуру визнання будинку придатним для постійного проживання.

З деякими обмеженнями можна будуватися на ділянках СФГ і тваринництва З деякими обмеженнями можна будуватися на ділянках СФГ і тваринництва. Доведеться отримувати дозвіл у місцевої адміністрації. На них дозволено будівництво будівель, необхідних для ведення фермерської діяльності. Зокрема, зведення житлових будинків можливо, якщо діяльність, що ведеться на таких ділянках, вимагає постійної присутності людей.

Причому тваринницькі ділянки можуть бути досить невеликими і підходити для пристрою дачі, наприклад, з розведенням птиці або кроликів. Фермерські землі, навпаки, мають більші розміри. Вони вимірюються гектарами, а не сотнями.

На землях, призначених для потреб сільського господарства, будувати будинки не можна. Це, наприклад, ріллі, поля для випасу худоби та інші подібні землі. Більш того, за використання подібних ділянок не за призначенням покладається штраф.

Питання, пов'язані з такими землями, розглядаються законом № 101-ФЗ від 24 липня 2002 р

Також не дозволяється житлове будівництво на ділянках, призначених для городництва. Але якщо у них є й інший вид використання, який дозволяє будівництво, це можливо. Наприклад, часто зустрічається поєднання садівництва і городництва.

Що можна робити на цих землях?

Діяльність, дозволена на ділянки, залежить від виду використання. Дачні та садові ділянки призначені для відпочинку і вирощування плодових, ягідних дерев, а також овочевих культур. Тобто на них можна поставити будинок для постійного або сезонного проживання, баню, розбити сад і город. Птицю і домашню худобу тримати там не можна. Для цього призначені тваринницькі землі.

У тому, що стосується СФГ, все залежить від того, для яких видів діяльності він оформлений У тому, що стосується СФГ, все залежить від того, для яких видів діяльності він оформлений. Ще одна особливість таких ділянок - то, що їх не можна ділити.

Якщо є бажання використовувати їх для проживання і відпочинку на природі, існує два варіанти. Найпростіший - організація великої садиби для сім'ї, оформленої як фермерське господарство.

При цьому доведеться вести хоча б мінімальну сільськогосподарську діяльність.

Інший спосіб застосовується, якщо передбачається кілька власників.

Оформляється СФГ з правом спільної власності, земля ділиться за домовленістю. Але продати такий окрему ділянку, що входить до складу великого, буде неможливо. Також на ділянці СФГ не вийде оформити прописку.

Чи є обмеження?

Обмеження можуть бути пов'язані:

  1. З тим, чим дозволено чи ні займатися на даній ділянці.
  2. З тим, що на деяких ділянках доведеться вести діяльність, при якій можна отримати дозвіл на будівництво будинку.
  3. Не скрізь можна оформити прописку.

Для оформлення прописки там, де це дозволено, доведеться доводити, що будинок підходить для постійного проживання. Для цього до нього повинні бути проведені комунікації, а сама будівля побудована з урахуванням СНиП.

Система плаваючих окладів Система плаваючих окладів

- дізнайтеся всю інформацію.

Відрядження, вчинені в вихідний день, оплачуються за особливою схемою. Детальніше про це ви можете прочитати в нашій статті .

Що вигідніше працюючим пенсіонерам в 2016 році працювати або піти на пенсію? Відповісти на це питання допоможе наш матеріал .

Які ризики при будівництві на таких землях?

На землях СФГ і тваринницьких можуть виникнути складності зі зведенням будинку, так як на це не завжди видається дозвіл. Якщо будівництво заборонено, власнику загрожує штраф за використання землі не за призначенням.

А будівництво дач на ділянках, призначених саме для дачного будівництва і / або садівництва, ризиків практично не має. Важливо тільки дотримувати правила забудови.

Дорогі читачі, інформація в статті могла втратити свою актуальність. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, телефонуйте за телефонами:

Або задайте питання юристу на сайті. Це швидко і безкоштовно!


Чи є обмеження?
Які ризики при будівництві на таких землях?
Які землі можна використовувати під дачне будівництво?
Що можна робити на цих землях?
Чи є обмеження?
Що вигідніше працюючим пенсіонерам в 2016 році працювати або піти на пенсію?
Які ризики при будівництві на таких землях?