Реклама
Реклама
Реклама

Росреестр

Федеральний закон від 30.06.2006 № 93-ФЗ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів РФ з питання оформлення в спрощеному порядку прав громадян на окремі об'єкти нерухомого майна», більше відомий як закон про «дачної амністії», за ці роки зазнав кількох змін .

Для земельних ділянок, які підпадають під дію 93-ФЗ, «дачна амністія» безстрокова. Це стосується земельних ділянок, наданих до 30.10.2001 (до вступу в дію Земельного кодексу РФ) для ведення особистого підсобного або дачного господарства, городництва, садівництва. Для реєстрації права власності на них буде потрібно акт органу державної влади або органу місцевого самоврядування про надання громадянину ділянки або акт (свідоцтво) органу державної влади про право громадянина на ділянку, виписка з погосподарській книги про наявність у громадянина права на земельну ділянку.

При цьому, ні Федеральним законом від 13 липня 2015 № 218-ФЗ «Про державну реєстрацію нерухомості», ні іншими нормативно-правовими актами не встановлено обов'язок правовласників земельних ділянок забезпечити до певної дати уточнення місця розташування меж земельних ділянок (провести так зване «межування») і внесення таких відомостей до Єдиного державного реєстру нерухомості. У зв'язку з цим дані процедури здійснюються на розсуд правовласників таких земельних ділянок, і термінами не обмежуються. Чинне законодавство також не містить обмеження на здійснення операцій з земельними ділянками, відомості про яких містяться в ЕГРН, але межі яких не встановлені відповідно до вимог земельного законодавства.

Із заявою про державну реєстрацію та необхідними документами можна звернутися в будь-яке відділення Державного бюджетної установи Тульської області «Багатофункціональний центр надання державних і муніципальних послуг» (знайти найближчий МФЦ можна за адресою за адресою www.mfc71.ru).

Заява та додані до нього документи можуть бути представлені в орган реєстрації прав у формі електронних документів, підписаних посиленою кваліфікованої електронним підписом відповідно до законодавства Російської Федерації, з використанням інформаційно-телекомунікаційних мереж загального користування, в тому числі мережі «Інтернет», за допомогою офіційного сайту Росреестра www.rosreestr.ru . Послуга доступна для фізичних осіб, юридичних осіб, органів державної влади. Як заявника можуть виступити як правовласник, так і його представник, а також нотаріус.

Державне мито за реєстрацію права власності становить 350 рублів. При отриманні послуги в електронному вигляді розмір державного мита для фізичних осіб скорочується на 30%.