Реклама
Реклама
Реклама

Як прописатися на дачі в Московській області

Реєстрація громадян в житлових будівлях на дачних ділянках дозволена в Російській Федерації з 2008 року. Але прописатися на дачі не так просто: будинки і ділянки, на яких вони стоять, повинні відповідати певним вимогам. Про те, який будинок визнають придатним для проживання і як прописатися на дачі в Підмосков'ї, читайте в матеріалі порталу mosreg.ru.

Вимоги до дому

Офіційним місцем для постійного проживання може стати не кожен дачний будинок, причому рішення про те, чи можна в ньому прописатися, приймає суд.

Будинок на дачній ділянці повинен бути придатним для постійного проживання, факт цієї придатності якраз і потрібно довести в суді. Власнику будинку необхідно звернутися до суду з клопотанням про призначення будівельної експертизи, яка і визначить, чи придатний цей будинок для проживання. Також можна звернутися в Московське обласне БТІ , Що надає послуги з будівельно-технічну експертизу, і прийти в суд з уже готовим висновком про те, що будинок придатний для проживання. У Московське обласне БТІ для того, щоб отримати цю послугу, потрібно буде подати документи на право власності ділянки і будинку і техпаспорт будинку.

Будівельно-технічна експертиза перевіряє цілісність і стан фундаменту і всіх несучих конструкцій будинку, вікон, стін і підлоги. Також в будинку повинні бути холодне і гаряче водопостачання, електроосвітлення, опалення, водовідведення, вентиляція.

Важливі фактори для визнання будинку придатним для постійного проживання - це температура в кімнатах і вологість. Теплоізоляція будови повинна забезпечити в зимову пору року температуру не менше 18 градусів тепла і вологість не більше 60%. Також будинок повинен бути захищений від проникнення грунтової, талої та дощової води.

Читайте, як зареєструвати нерухомість в Московській області >>

Вимоги до земельної ділянки

Вимоги до земельної ділянки

Земельна ділянка, на якій стоїть будинок для проживання, повинен призначатися саме для садівництва і ставитися до земель населеного пункту. У цьому населеному пункті обов'язково наявність соціальної інфраструктури - магазину, медпункту.

У разі якщо земельна ділянка під будинком знаходиться на землях сільськогосподарського призначення, то прописатися в такому будинку не вийде.

Документи для реєстрації

Документи для реєстрації

Для того, щоб зареєструватися в будинку, визнаному придатним для проживання, знадобляться наступні документи:

- заяву про реєстрацію;

- паспорт;

- наявність судової експертизи про визнання будинку придатним для проживання.

Дізнайтеся, які законодавчі зміни торкнуться дачників Підмосков'я >>

Куди подати документи

Реєстрацію в житлових будівлях, розташованих на садових ділянках, здійснюють територіальні органи Головного управління з питань міграції Російської Федерації. Документи можна подати як особисто в відомство або в МФЦ , Так і онлайн. Якщо ви вирішили подати заявку на реєстрацію онлайн, то протягом трьох робочих днів вас запросять до територіального управління з питань міграції, куди вам потрібно буде подати оригінали документів.

Вікторія Кулагіна