Реклама
Реклама
Реклама

Автономна каналізація для дачі, приватного будинку

  1. Як працює автономна каналізація?
  2. З чого починати вибір автономної каналізації для дачі?
  3. Кращі септики для дачі
  4. Модель септика Коловесі
  5. септик Топас
  6. септик Юнілос
  7. Автономна каналізація Танк
  8. септик Евробіон
  9. септик Біодека
  10. Відгуки користувачів

Автономна каналізація для дачі - це очисна споруда, призначене для фільтрації побутових відходів, яке дозволяє життя людини за містом зробити звичним життям і комфортною. Вибирати каналізаційну систему очищення стоків потрібно, виходячи з ряду умов, таких як наявність або відсутність електрики на дачі або ділянці, загальне число користувачів, розміри прибудинкової території, рельєф місцевості і так далі. Знайти ж підходящу модель автономної установки очищення води, можна, провівши порівняльний аналіз переваг і недоліків існуючих варіантів. Автономна каналізація для дачі - це очисна споруда, призначене для фільтрації побутових відходів, яке дозволяє життя людини за містом зробити звичним життям і комфортною

Септик Fintek на 1,5 куба ↑ до змісту ↑

Як працює автономна каналізація?

Якщо можливість підключення до центральної каналізації на ділянці відсутня, найкращим рішенням буде автономна. Вигрібні ями, які випромінюють неприємний запах і вимагають регулярного оренди спеціальної техніки (асенізатора) вже давно не актуальні. Їх змінили сучасні споруди - автономні системи каналізації. Це ємності, які здійснюють повний цикл фільтрації. Якщо вам необхідний септик без відкачування для дому та дачі, то зупиніть вибір на будь-якої сучасної автономної системи.

Як працює автономна каналізація для дачі? Септик без відкачування для дачі складається з двох або трьох камер, з'єднаних між собою переливними шлангами.

Септик з двох камер

У першій камері відбувається накопичення стічних вод. Тут же вміст піддається біологічному очищенню, і органічний осад опускається на дно резервуара. Далі освітлена вода потрапляє в другу камеру, в якій вона доочищается. Далі вона дренується в грунт.

На відміну від вигрібної ями, септична станція переробляє водостоки шляхом впливу мікробактерії в середовищі, насиченої киснем. Автономна система каналізації не тільки здатна відділяти тверді відходи, а й містить мікроскопічні організми, що розчиняють органічні відкладення. Такі системи високо надійні, відрізняються зручністю експлуатування в умовах дачного життя. Вони можуть працювати як від електроенергії, так і автономно.

Весь процес освітлення фракцій практично на 100% здійснюється всередині її ємності. Для максимального фільтрування не потрібно встановлювати додаткові доочищають системи. Стоки вод освітлюються анаеробно (без доступу кисню: зверніть увагу, що анаеробним установкам підключення до електрики для роботи не потрібно) або аеробно (з киснем). Органічні речовини природним способом розкладаються за допомогою активних мікробактерії, які постійно розмножуються в природній для них середовищі. Усередині ємності відбувається розкладання будь-яких надходять органічних відкладень до 98%.

↑ до змісту ↑

З чого починати вибір автономної каналізації для дачі?

Так як життя за межею міста давно перестала проходити в похідних умовах, і багато дачників не готові на вихідних розлучатися з такими звичними благами цивілізації, тому вибір відповідного септика - дуже важлива справа. Маючи на дачі сучасні кухні, санвузли, ванні кімнати, басейни і лазні, необхідно організувати відведення каналізаційних відходів.

При виборі очисної споруди для дачі, звичайно ж, слід враховувати індивідуальні потреби. Однак є і загальні правила, здатні допомогти прийняти найкраще рішення.

В першу чергу потрібно подумати, куди ви будете виводити водостоки з дачного будинку. Чи будете ви хоча б зрідка замовляти асенізаторську машину. Якщо так, то не забудьте забезпечити можливість безперешкодного під'їзду для такої машини до дачного очисній споруді.

Проаналізуйте також і такі важливі параметри для септика:

  • Рівень залягання води в грунті: якщо є ймовірність підтоплення в період рясних опадів і весняних підняттів вод, то вибирають септики з пластиковим корпусом, що гарантує водонепроникність і герметичність.
  • Тип і будова грунту. При глинистих ґрунтах використовують септики, що працюють за технологіями повної біологічної очистки (тому що глина не дозволяє очищеним стоків просочуватися в грунт). На піщаних грунтах підійде будь-який септик (найбільш економним варіантом тут будуть агрегати з доочищенням вод на полях поглинання).
  • Кліматичні особливості, включаючи і глибину промерзання грунту.
  • Квадратура ділянки, тобто скільки квадратних метрів можна виділити під септик.
  • Рельєфність - слід пам'ятати, що для розміщення септика потрібно вибирати найнижче місце на ділянці.
  • Кількість користувачів (в тому числі і гостей) і літраж, щодня споживаної води.

Після того, як ви уявляєте, в яких умовах повинна працювати система очищення стічних вод на вашій садовій ділянці, приступайте до вибору підходящого септика.

↑ до змісту ↑

Кращі септики для дачі

Вибираючи автономну каналізацію для дачної ділянки, відразу можете відзначити для себе, що всі сучасні агрегати очищають водостоки за аналогічною схемою, яка була описана вище. У цих септиків є такі переваги використання як:

  • Висока швидкість очищення - весь процес триває не більше доби.
  • Можливість швидко звільнити систему від стоків, всього за кілька годин. Це так званий «залповий скид». Він корисний при короткочасному значному перевищенні норми обсягів скидів в каналізацію.
  • Чималий період сервісного обслуговування каналізаційних систем. Крім того, очищення систем можливо проводити самостійно.
  • Високий рівень очищення стічних вод.
  • Широкий набір корпусів, матеріалів з яких вони виготовлені під рішення різних завдань.

Але у кожної системи очищення є і свої особливості. Серед безлічі автономних систем, можна виділити наступні моделі.

↑ до змісту ↑

Модель септика Коловесі

Модель септика Коловесі

Коловесі система каналізації, яка відрізняється від інших септиків тим, що її корпус циліндричної форми зроблений з гомогенного поліпропілену, завдяки чому він особливо міцний, герметичний і довговічний. Також каналізація оснащена зачепами для грунту, які «не дозволяють» спливати пристрою. Це дає можливість обсипати септик вийнятим грунтом.

У септику реалізована «скандинавська» система очистки, при якій використовується дренажний насос, надійно захищений від води. Підійде такий септик для дачі непостійного проживання, але цілком ефективний і там, де люди живуть постійно.

↑ до змісту ↑

септик Топас

Топас - це септик, який популярний серед дачників завдяки дуже компактним розмірам - досить менш 1 кв. м дачної ділянки. Очищену їм воду можна використовувати для поливу та інших потреб. А накопичення резервуара можна застосовувати як органічне добриво. Відведення води відбувається самопливом, тому насос не потрібен. простота обслуговування (навіть своїми силами). На жаль, «Топас» доведеться по кишені далеко не всім.

↑ до змісту ↑

септик Юнілос

септик Юнілос

Юнілос - один з найбільш популярних септиків на російському ринку, тому що у нього дуже невисока ціна при повністю автоматизованому процесі очищення. Крім того, система споживає мінімальну кількість електроенергії, за рахунок високої герметичності, відсутні запахи, конструкція дуже надійна і служить, як правило, довго.

↑ до змісту ↑

Автономна каналізація Танк

Автономна каналізація Танк

У септичній станції Танк конструкція корпусу наділена здатністю чинити опір високих навантажень, що виникають при тиску грунту в зимовий і літній сезон. Танк служить тривалий час - не менше 50 років, якщо дотримуватися всіх правил користування. При очищенні побутових стоків використовується як біологічні, так і хімічні процеси, а також доочищення інфільтратом. Це дає можливість підвищити якість очищення і значно збільшити термін служби дренажу.

Якщо Ви в пошуку відповіді задасте питання: септики для дачі, який краще без відкачування? Відповімо: «Не Танк, тому що він вимагає періодичної відкачування осаду». Хоч його і можна не відкачувати щороку, але раз в 5-8 років це робити обов'язково доведеться.

↑ до змісту ↑

септик Евробіон

септик Евробіон

Всі моделі септиків Евробіон є автономними, їх переваги в тому, що їх можна встановлювати на дачах і заміських будинках, де каналізацією можуть одночасно користуватися від 2 до 150 осіб. Вони не дають запаху, дуже добре відчищають води і їх можна обслуговувати самостійно.

↑ до змісту ↑

септик Біодека

септик Біодека

В добу такий септик як Біодека здатний переробити близько 1000 літрів каналізаційних водостоків, тобто його слід встановлювати на тих дачах, де люди проживають постійно. З переваг можна виділити високу ступінь очищення вод, швидкий монтаж при установці системи, довговічність. Також потрібно звернути увагу на те, що система не вимагає поля поглинання, тобто простору, виділеного на дачній ділянці для скидання очищених вод.

Неважливо, чи необхідний Вам септик для дачі непостійного проживання, або для постійного, кожна з перерахованих систем підійде, вам більше, ніж вигрібна яма. Вони здатні працювати в будь-яких кліматичних умовах, взимку не замерзають, не вимагають відкачування відходів асенізатором (крім моделі «Танк»). Також їм не страшні весняні повені, які можуть призвести до затоплення колодязя.

РЕКЛАМА

↑ до змісту ↑

Відгуки користувачів

Багато з чоловіком прочитала про септики, вирішили зупинитися на Топас 4 від Тополя-ЕКО. Сподобалося відразу ж те, що не потрібно ніяких спеціальних бактерій і немає підстав викликати машину. Коли систему встановили, то я зрозуміла, що вона зовсім мало місця займає і нагадує про неї зараз тільки кришка на поверхні землі, яка теж не велика. Користуємося вже п'ятий місяць, мул відкачували всього один раз, а водою відпрацьованої чоловік поливає город і сад.

Євгенія Ларіонова

http://abvseptik.ru/kanalizatsiya/septik-ili-avtonomnaya-kanalizatsiya-chto-luchshe.html

У нас ТОПАС, півтора року. У будинку три санвузли, плюс пралка і посудомийка. Обслуговування приїжджає раз в квартал. Поки все тьху-тьху-тьху, проблем не було

mammburu ***

https://eva.ru/forum/topic-messages.htm?print=true&topicId=2365049

Ми поставили Bionik-SPB і жодного разу не пошкодували)). Добре працює, навіть коли відключили електрику вона не підвела)). Причому, ми домовилися з сусідами і поставили одну каналізацію на два будинки - і дешевше і практичніше))

Aleksandra

http://www.zdanija.ru/forum/topic-400.html

А ми поставили систему Еко Єнот. Дуже задоволені. Хочу трохи розвіяти міф з приводу, що «автономна каналізація це дорого». Так, при покупці недешево. Але якщо порахувати, скільки разів доводиться викликати відкачування для звичайної ями, то незрозуміло що дорожче. А з цієї каналізацією - ніяких турбот зате. Я іноді про неї взагалі забуваю. Відразу заплатити таку суму нам, як і багатьом, було дорогувато, але нам надали розстрочку на 4 міс.

Sonelly

http://www.zdanija.ru/forum/index.php?s=978dc9c8a892ba23f01340dbf55eb8f4&showtopic=400&st=20

Розгляньте Alta Bio. Перевагою є те, що навіть при відключенні електрики, вона може працювати в режимі простого відстійника-септика довгий час. Як тільки з'являється електроенергія, включається біореактор і станція виходить в звичайний режим роботи. Станцію не потрібно перезапускати. При цьому Alta Bio в такому режимі не затоплюється. Alta Bio не вимагає консервації та розконсервації. Як тільки ви їдете на довгий час, виключаєте станцію з розетки. Як тільки повертаєтеся, включаєте Alta Bio в розетку і станція поступово виходить в робочий режим (до 3-х днів), при цьому не потрібно додатково «годувати» її бактеріями.

дачник садівник

https://www.forumhouse.ru/threads/315653/

Топас - як яскравий представник сімейства топасообразних вимагає технічного обслуговування кожні 3 місяці. Дійсно надлишок мулу можна викачати / вигребти самостійно, але робота ця досить специфічна. Багато власників укладають з фірмою договір на обслуговування, але послуга ця не з дешевих.

Ергобокс - це вже з твереобразних. (Біотанк, Твер, Лідер) відрізняються великою приймальною камерою. Потрібно почистити цієї камери АС машиною раз на рік, зазвичай восени.

Павло +1954

https://www.forumhouse.ru/threads/315653/page-6

Про те, що «ТОПАС буде працювати без бактерій» теж суцільне лукавство - стоків одного будинку занадто мало, щоб бактерії розмножувалися самі собою, рано чи пізно вся популяція банально загинається від нестачі поживних речовин. В результаті їх доведеться додавати, бо з'явиться запах, якого виробник не обіцяв приписавши дрібним шрифтом на 58-й сторінці інструкції, що для нормальної роботи септика добовий стік темних відходів повинен становити не менше 0,5 м3 на добу або щось в цьому дусі.

avargano

http://forumnov.com/archive/index.php/t331477.html

Я вам розповім про септики, оскільки у мене Біоксі вже років сім стоїть. Думаю що Топаз це приблизно того ж принципу дії. Плюси: 1. Дуже економічно виходить. У мене скидання з місяць приблизно 30м3 стоків. Це я на Мулосос не кволо заощадила. Мінуси: 1. Є головний Аероліфт і кілька допоміжних, за якими дуже треба стежити. Якщо вони перестають працювати, то станція дуже швидко переповнюється і починає скидати неочищені стоки. Доводиться раз у день відкривати і перевіряти. Ну і якщо вони забилися, то поки до вас їде сервісна служба ви ні ванній ні туалетом користуватися не зможете. Так що одягаємо рукавички, виймаємо аероліфтом і моєму самостійно. 2. Станція виділяє багато газу при інтенсивній експлуатації, тому подбайте, щоб вона нормально вентилювалася через високий фановий стояк інакше чарівні запахи до дивного тихий вечір вам забезпечені в радіусі 10 метрів і далі за вітром. 3. Моя станція має систему автоматичного промивання. Так ось я вже два реле поміняла, все це під-замовлення з Пітера поштою везли, рідкість моторошна. 4. Якщо зливати по тоні води на галявину в день, то потужне болото вам забезпечено. Для поливу якось не хочеться цю воду застосовувати, оскільки немає впевненості в тому що вона зовсім очищена. Тому на скидання станції надягаємо шланг і подалі від будинку в канаву. Взагалі я задоволена в плані економіки, але станція дуже примхлива і за неї треба стежити.

Ірина Хенкель

http://thedacha.ru/showthread.php/1142

Але все ж перед вибором конкретної моделі очисної споруди для дачі ми рекомендуємо все ретельно спланувати, зрозуміти особливості вашої земельної ділянки, які функції вам найбільш важливі, який бюджет ви можете на це виділити. Після цього сміливо приступайте до вибору найбільш відповідного устаткування.

І нехай ваша система автономної каналізації на дачі буде надійною, а заміське життя - комфортною.

Як працює автономна каналізація?
З чого починати вибір автономної каналізації для дачі?
Як працює автономна каналізація для дачі?
Якщо Ви в пошуку відповіді задасте питання: септики для дачі, який краще без відкачування?
Htm?
Php?