Реклама
Реклама
Реклама

П'ять ідей для логотипу Москви

  1. Логотипи-перевертні

Розмови про те, що у Москви з'явиться свій туристичний логотип, йдуть вже не один рік, хоча ніяких офіційних кроків до сих пір не зроблено. The Village писав про багатьох варіантах міського логотипу, які дизайнери створюють за власною ініціативою. Тепер ми пропонуємо читачам вибрати з них найцікавіший.

Автор: креативне агентство «БЕЗЛІМ»

Автор: креативне агентство «БЕЗЛІМ»

Цей логотип розробили дизайнери з ташкентського креативного агентства «БЕЗЛІМ». Ідея включає в себе написання фраз «Я Москва» і «Моя Москва» по-російськи і в англійській транслітерації, що, за задумом авторів, допоможе іноземним туристам вивчити російською мовою хоча б пару слів. Сам логотип виконаний в червоно-біло-чорній гамі, а геометрична форма букв нагадує зубці кремлівської стіни. За словами розробників, логотип представляє Москву сучасним, швидко розвиваються містом зі своєю історією.

Автор: проект «Москва для тебе!»

»

Проект «Москва для тебе!» Запустила група добровольців в травні 2011 року. Для нього створили логотип Wow Moscow - білий смайл на червоному тлі «посмішка з подивом». Девіз - «Посміхайся, дивуючись». На думку творців, в Москві багато речей, яким можна посміхнутися і здивуватися. Логотип друкують на футболках, гуртках, сумках, магнітах і іншої сувенірної продукції, яку можна придбати на маркетах і міських святах.

Автор: Віталій Ринський

Автор: Віталій Ринський

Московський дизайнер Віталій Ринський розробив логотип Москви за власною ініціативою. Він вирішив створити символ, який не прикрашає місто, а показує його таким, яким він є: зі сталінськими висотками, рубіновими зірками і прихованої агресією. Тому і логотип, представлений у вигляді червоної літери «М», вийшов незграбним і кілька різким. Емблема досі допрацьовується. Як тільки Віталій зрозуміє, що логотип готовий і повністю відображає його бачення столиці, він покаже його владі, щоб ті змогли взяти ідею на озброєння.

Автор: Віктор Антонов

Автор: Віктор Антонов

Дизайнер Віктор Антонов вирішив взяти за основу логотипу орієнтованість Москви в центр. Три кола асоціюються з кільцевими магістралями. За задумом дизайнера, знак розрахований на динамічний відтворення: він може стати віджетом для сервісу «Яндекс.Пробки» або використовуватися на інформаційних табло та інтерактивних картах. На колірне рішення дизайнера надихнули паркани, які традиційно щовесни фарбують в зелений і жовтий кольори.

Логотипи-перевертні

Логотипи-перевертні

На початку 2012 року Еркен Кагаров запропонував своїм знайомим дизайнерам розробити логотип Москви по певним вимогам: емблема повинна складатися з слова Moscow, написаного в два рядки, і читатися зліва направо і справа наліво. Сама напис повинен вписуватися в квадрат, повернений на 45 градусів, або в коло. Концепція такого лого, на думку Кагарова, добре б відображала стан справ в Москві і в Росії в цілому, де все трохи «з ніг на голову». За кілька тижнів Кагарову надіслали понад 80 робіт, кращі з яких він опублікував на своїй сторінці в Facebook .

(Поза конкурсом)

(Поза конкурсом)

Восени 2010 року The Village запропонував дванадцяти московським дизайнерам розробити логотип Москви, який можна було б використовувати на сувенірах, у вуличній рекламі і в поліграфії. Хтось надихнувся радянським конструктивізмом, хтось побачив Москву доброзичливим містом, інші взяли за основу інтернаціональність міста.