Реклама
Реклама
Реклама

Уральським гряземесам повернули штрафи за парковку на газоні

За парковку на газоні знову загрожує штраф

Обласні депутати сьогодні прийняли закон про штрафи для гряземесов, внісши зміни до статті 16 закону «Про адміністративні правопорушення». Тепер за розміщення автомобіля на газоні чи іншої території, зайнятої зеленими насадженнями, водіям передбачається штраф від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Для посадових осіб штраф буде більше - від 5 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для юридичних осіб - від 150 до 500 тисяч.

У статті пояснюється, що вважати газоном. Це «покрита трав'янистою і (або) деревами та кущами або призначена для озеленення поверхню земельної ділянки, що має обмеження у вигляді бортового каменю (поребрика, бордюра) і (або) межує з твердим покриттям пішохідних доріжок, тротуарів, проїжджої частиною доріг».

А під зеленими насадженнями розуміється «трав'яниста і деревно-чагарникова рослинність природного і штучного походження (включаючи міські ліси, парки, бульвари, сквери, сади, квітники, а також окремі дерева і чагарники)».

Кілька днів тому Конституційний суд РФ дозволив регіональній владі штрафувати автомобілістів за парковку на газонах і встановлювати на свій розсуд розмір покарання . У Свердловській області раніше вже намагалися просунути цю ініціативу, і деякий час штрафи для гряземесов навіть працювали , Але після позову одного з автомобілістів обласний суд вирішив , Що такі штрафи незаконні.