Реклама
Реклама
Реклама

Простаків - Порошенко: Засуньте свою подяку в свою велику жирну з ... цу!

|

Олігарх Порошенко, проводячи русофобську внутрішню політику, позбавляє багатьох українських громадян кар'єрних можливостей. Про це повідомляє politnavigator.net.

До такого висновку в своєму блозі приходить український журналіст, колишній головний редактор журналу "Вести. Репортер "Гліб Простаков.

Він піддав критиці Порошенко, подякував російськомовних українців "за розуміння і сприйняття наших зусиль з розвитку державної мови", зазначивши, що саме під керівництвом президента на Україні виганяють російську мову з освітньої сфери.

Журналіст зазначив, що він, як і мільйони громадян України, є російськомовним, а тому вважає за потрібне відповісти на цю подяку.

Він підкреслив, що російська мова, незважаючи на запевнення в зворотному, ущемляється в побуті, про що свідчать численні відеосвідоцтва побутових лайок на мовну тему.

Також Простаков пише, що Порошенко перетворює "російськомовних громадян в неграмотне бидло", оскільки не дає їм можливості нормально вчити рідну мову в школі, а в підсумку з'являється покоління малограмотних людей, які погано говорять і на українському, і на російській.

"По-третє. Ви відключили російськомовних від джерел інформації на якісному російською мовою, звузивши тим самим живильне середовище для розвитку правильного мовлення і письма. Відключивши російськомовні телеканали, ввівши квоти на радіо, заборона на російськомовний дубляж фільмів, ввезення книг російською ви навмисно уродуете цю мову в своїй країні. І тим самим порушуєте Конституцію. Але вам не вперше ", - додав автор.

Крім того, він вказує, що обмеження російської мови б'є по конкурентоспроможності громадян України.

"На величезному просторі СНД хороше знання російської мови - необхідна умова для отримання нормальної роботи, просування бізнесу і т.д. і т.п. Ви замикаєте громадян у своїй країні, позбавивши багатьох з них кар'єрних можливостей. Можливо, через це хтось із них так ніколи і не зможе зганяти на Мальдіви, попити кави у Відні або отримати будиночок в Марбельї.

По-п'яте по порядку, але не менш важливе. Ви позбавили багатьох хлопчиків сексу з хорошими освіченими дівчатками, для яких п'ять помилок в одному реченні - достатня підстава для відмови. Ці хлопчики виростуть і пом'януть вас недобрим словом.

І останнє. Перестаньте розганяти міф про російськомовне меншості. Таких як я не менше, ніж моїх україномовних співгромадян. Якщо не більше. А тому засуньте свою подяку в свою велику жирну з ... цу ", - резюмує Простаков.

Лугаnews.ru

← Попередня новина Наступна новина →

Помилка в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть: Ctrl + Enter

Теги:.