Реклама
Реклама
Реклама

Волонтери вирахували 9 контрактників з 8-ї «гірської» бригади ЗС РФ, які воювали на Донбасі

  1. волонтери InformNapalm вивчили і проаналізували фотографії російських військовослужбовців зі складу...

волонтери InformNapalm вивчили і проаналізували фотографії російських військовослужбовців зі складу 8-ї окремої мотострілкової бригади, «гірської»

«Як відомо, тактичні підрозділи цього з'єднання, поряд з іншими професійними бригадами Південного військового округу, укомплектованими на контрактній основі (17-я і 18-я омсбр з Чечні), одними з перших були задіяні у війні проти України. Найчастіше, російські підрозділи базувалися в прилеглих впритул до українського кордону лісових масивах, використовуючи тактику «набіг-відхід»: знищуючи нечисленні українські гарнізони, які намагалися забезпечити контроль державного кордону і проводячи зачистки після варварських обстрілів як через поребрика, так і з заїздом на територію України.

За результатами проведеної роботи, вдалося встановити особи 9 контрактників 8-ої гірської бригади, які перебували влітку-восени 2014 року в т.зв. ростовско-української відрядженні. Більшість з них зараховані до «відрядження» за добре знайомим нам ознаками (хронологія і географія фотоматеріалу, неохайний вигляд, нестатутних форма військово-промислового комплексу, відсутність ідентифікаторів приналежності до ВС РФ, наявність символіки «Новоросії» і ін.), Які видають «ветеранів Донбасу» , - отмечаюта автори розслідування.

  1. Роман Мінін

Дата народження: 26 липня 1986 р Родом з м Гремячинск Пермського краю. Станом на 2014 рік - військовослужбовець-контрактник 8-й омсбр. З 2017 роки служить за контрактом в окупованій Абхазії, Грузія, на 7-й російську військову базу. У соціальних мережах: VK (архіви профілю, альбому, контактів).

«На те, що Мінін є« ветераном »вторгнення на Донбас, вказує ряд факторів. В тому числі, фотографії серпня-вересня 2014 року: знімки з базового табору сил вторгнення з Геотеги Ростовської області; знімки лісового життя військових 8-ї бригади з районів, впритул межують з Україною. Слід звернути увагу на нестатутні зовнішній вигляд російських контрактників - форми гірка і маскхалати, а також на бронетранспортер зв'язку з зафарбовані бортовим номером. Ще одним непрямим свідченням є фотографія, на якій Мінін позує разом з товаришем по службі Осиповим, які втратили руку на Донбасі, розбір по якому ми представляли раніше, в 2014 і 2016 роках, див .: Ціна мовчання про Донбас: медаль «За відвагу», статус ветерана і «Кіа Ріо», - йдеться в матеріалі.

  1. Максим Дєєв

Дата народження: 15 июня 1992 г. Родом з м Невинномиськ Ставропольського краю. На військовій службі полягає з 2012 року до цього дня, в даний час приблизно числиться в 291-му полку (колишня 8-я омсбр). У соціальних мережах VK (архіви профілю, альбому, контактів), ОК (архіви профілю, альбому, контактів).

  1. Раміль Шарифуллин

Дата народження 2 лютого 1993 р Родом з м Стерлітамак Башкирії. На військовій службі полягає з 2012 року до цього дня, в даний час приблизно числиться в 291-му полку (колишня 8-я омсбр). У соціальних мережах: VK1 (архіви профілю, альбому, контактів), VK2 (використовував псевдонім Маринин), VK3 - профілі неактивні з 2015 року.

  1. Микола Слесаренко

Дата народження: 24 мая 1994 р Родом з пос. Кшенскій Курської області. На військовій службі полягає з 2013 року, ймовірно донині. Після відбування військової повинності в 2013-2014 роках в ВМФ, підписав контракт на службу в 8-й омсбр, де імовірно значився до її переформування в 291-му полку. У соціальних мережах: VK (архіви профілю, альбому, контактів), ОК (архів профілю). Пізнаний на груповому знімку контрактників 8-ї бригади періоду бойової відрядження літа-осені 2014 року, на якому також присутні Мінін і Шарифуллин.

  1. Сергій Вдовиченко

Дата місце жітельсва 9 березня 1992 р Родом з м Еліста Калмикія. Станом на 2014-2016 - контрактник 8-й омсбр. У соціальних мережах: ОК (архіви профілю, альбому, контактів); VK1, VK2, VK3 - профілі неактивні з 2015 року. Пізнаний на груповому знімку контрактників 8-ї бригади періоду бойової відрядження літа-осені 2014 року, на якому також присутні Мінін, Шарифуллин і Слесаренко.

  1. Олексій Корольов

Дата народження: 25 березня. Родом з м Славгород Алтайського краю. Станом на 2014-2015 роки - контрактник 8-й омсбр. У соціальних мережах: ОК (архіви профілю), VK (архіви профілю, альбому, контактів) сторінка неактивна з 2015 року.

У фотоальбомі Королева немало свідчень «ростовско-української відрядження 2014» з деякою хронологією та географією подій. В першу чергу слід виділити фотографію, завантажену в його профіль 14-го жовтня 2014 року, на якій він позує в маскхалаті і з рейдових рюкзаком, автоматом з ПБС (глушником) з пов'язаними ізолентою з бойового двома магазинами і т.зв. георгіївською стрічкою на ремені особистої зброї.

На інших фотографіях Королева присутні географічні мітки: знімок від 13 жовтня фіксує локацію - Матвєєво-Курганський район Ростовської області, в районі н / п Новоселівка, приблизно в 4 км від державного кордону з Україною; знімок від 13 жовтня фіксує локацію - Східна вулиця село Куйбишеве Ростовської області, приблизно в 8 км від державного кордону з Україною.

Є також і інші фотографії цього ж періоду, правда без геотегов, але судячи по нестатутних зовнішнім виглядом російських військових і їх екіпіровці, це не навчання.

  1. Сергій Ботвін

Дата народження: 16 июля 1991 р Родом з пос. Яшкино Кемеровської області. Станом на 2014 рік - контрактник 8-й омсбр, ймовірно, служить і зараз. У соціальних мережах: VK (архіви профілю, не активний з 2016 року), ОK (архіви профілю, не активний з 2015 року).

  1. Ілля Будин

Дата народження 1 вересня 1992 р Родом з м очер Пермського краю. Станом на 2014 - 2016 роки - контрактник 8-й омсбр, ймовірно, служить і зараз. У соціальних мережах VK (архіви профілю, альбому, контактів).

  1. Сабіт Сакаев

Дата народження: 22 березня. Родом з Тюменської області, імовірно з м Сургут. Станом на 2014 - 2016 роки - контрактник 8-й омсбр. Судячи з нового запису (м Калинець Брянська обл.) Можна припустити, що Сакаев підписав черговий контракт по службі в 488-м мотострелковом полку (в / ч 12721, Брянська область, м Калинець), який входить в сформовану 144-ю дивізію західного військового округу. У соціальних мережах: VK (архіви профілю, альбому, контактів), ОК (архів профілю).

«Майже рік тому 8-я окрема мотострілецька бригада (гірська) припинила своє існування. З'єднання було сформовано трохи менше ніж 10 років тому. На відміну від звичайних мотострілкових бригад, спочатку була орієнтована на вирішення специфічних завдань, в тому числі і в гірських умовах. Бригада була повністю укомплектована контрактниками, переважно з досвідом служби на Північному Кавказі. В рамках чергової реформи, яка передбачає формування в 58-й армії ЮВО нової мотострілецької дивізії, 8-я омсбр (в / ч 16544) переформована в 291-й механізований полк (в / ч 65384) в складі формованої 42-й МСД, з збереженням місця дислокації в п. Хорта », - йдеться в публікації.

Підписуйтесь на канал «» в Telegram



Публікації по темі

Новини від партнерів