Реклама
Реклама
Реклама

На боротьбу з наслідками снігопаду вийшли додаткові бригади і комунальна техніка

Сергій Собянін доручив підключити додаткові бригади і комунальну техніку до ліквідації наслідків снігопаду. Про це повідомив заступник мера Москви з питань житлово-комунального господарства та благоустрою Петро Бірюков .

«Роботи будуть вестися протягом всієї ночі. Мером міста прийнято рішення ввести додаткові сили з 18:00 сьогоднішнього дня », - підкреслив він.

Протягом дня працювали понад 70 тисяч осіб і приблизно 15,5 тисячі одиниць техніки. З вечора додатково залучено близько 750 одиниць техніки і приблизно три тисячі чоловік.

«Тільки за день вивезено 800 тисяч кубометрів снігу. Роботи організовані повсюдно, у взаємодії зі службами ДАІ. Вони супроводжують колони автомобілів для проходження по місту », - повідомив Петро Бірюков. Він також зазначив, що кількість автомобілів в столиці знизилася, міський транспорт працює без збоїв.

Крім того, Петро Бірюков повідомив, що вранці 6 лютого температура повітря в столиці знизиться до 19 градусів морозу. «Всі системи теплопостачання, водопостачання, газопостачання працюють на цю температуру. Ніяких збоїв в роботі систем опалення, водопроводу та інших інженерних систем немає. І наші служби готові до того, щоб надавати необхідну допомогу, якщо раптом така ситуація виникне в тому чи іншому районі », - підкреслив він.

Комунальні служби розпиляли і вивезли більше двох тисяч дерев, що впали під час стихії. «Роботи йдуть в строго заданому режимі, і ми цю ситуацію тримаємо на контролі, будемо далі продовжувати працювати. Особливу увагу в найближчу добу буде приділено очищенню дахів, а їх у місті понад 17 тисяч. Для цього залучено додаткові сили. Тільки в одному Центральному окрузі додатково залучено близько 100 автомобільних вишок, які будуть працювати паралельно з альпіністами, зі службою, що займається очищенням дахів », - розповів Петро Бірюков.

Заступник мера закликав городян з розумінням ставитися до роботи міських служб, а також утриматися від прогулянок під час негоди і не ставити автомобілі біля дерев.

За словами заступника мера, за суботу, неділю і понеділок в місті випало 47 сантиметрів снігу. Цей снігопад став наймасштабнішим за останні 100 років. У таку погоду фахівці радять по можливості користуватися громадським транспортом, на дорогах дотримуватися швидкісного режиму та дистанції.

З питань, пов'язаних з прибиранням снігу, можна звернутися в єдину довідкову службу Уряду Москви по телефону: +7 (495) 777-77-77 .

Повідомити про заметах у дворі можна в свою управляючу компанію. Інформація про неї опублікована на порталі «Будинку Москви» . Якщо реакції не послідувало, на саму компанію, що управляє можна поскаржитися в префектуру свого округу, Мосжилинспекцию або Об'єднання адміністративно-технічних інспекцій Москви по телефону: +7 (499) 264-96-81 .

Залишити звернення можна також на порталі "Наше місто" , Прикріпивши фотографію та короткий опис проблеми. Порушення повинні усунути протягом восьми робочих днів.

Порушення повинні усунути протягом восьми робочих днів