Реклама
Реклама
Реклама

Як автоматично перезавантажувати сторінку в браузері через заданий період

Доброго часу доби Доброго часу доби!

При роботі в інтернет браузері може виникнути необхідність в автоматичній перезавантаження тієї чи іншої сторінки, що відкрита в браузері. Наприклад, це може стати в нагоді в ситуації, якщо ви «моніторите» зміни на сайті, але не готові постійно натискати на кнопку перезавантаження сторінки.

Щоб оснастити браузер цієї корисної функціональної можливістю, ми скористаємося одним з популярних плагінів. Мова піде про плагіні «ChromeReloadPlus». Хоча в його назві і присутній «Chrome», сам плагін повністю сумісний і відмінно працює в інших браузерах (що засновані на Chromium): Opera Browser, Яндекс Браузер, Vivaldi, Orbitum і т.д.

Установка самого плагіна здійснюється з офіційного джерела - сайту Google Chrome Web Store. Посилання на сторінку з плагіном, де можна почитати відгуки і здійснити пряму лінію https://chrome.google.com/webstore/det...

Давайте тепер детально розглянемо наявний у плагіна «ChromeReloadPlus» функціонал.

Як тільки ви встановите плагін, ви побачите, що з'явилася піктограму годин в панелі інструментів браузера (знаходиться поруч з рядком введення Internet-адреси).

Навівши курсор і натиснувши по цій піктограмі мишкою, ви побачите, що спливло меню, в якому задається час для перезавантаження поточної відкритої вкладки.

З варіантів вибору є як короткі проміжки між перезавантаженням сторінки (5, 15, 30 секунд), так і тривалі (1, 2, 5, 15, 30 хвилин). Також існує варіант Random (що в перекладі означає - «випадковий»), встановивши який, сторінка перезавантажуватиметься через випадковий проміжок часу (від 1 секунди, до 30 хвилин).

Також існує варіант Random (що в перекладі означає - «випадковий»), встановивши який, сторінка перезавантажуватиметься через випадковий проміжок часу (від 1 секунди, до 30 хвилин)

Природно, є можливість задати конкретний період перезавантаження відкритої вкладки з точністю до секунди. За це відповідає останній пункт.

Після установки часу перезавантаження сторінки, на піктограмі з годинником виводиться таймер відліку, який показує час, що залишився до наступного перезавантаження - досить наочно і дуже зручно.

Час автоматичного оновлення вмісту сторінки встановлюється персонально для кожної відкритої вкладки, а це значить, що при необхідності можна задіяти одразу кілька таймерів і з різним часом оновлення контенту.

Плагін повністю безкоштовний, що не обтяжений зайвими можливостями. Його робота не робить ніякого негативного впливу на продуктивність браузера.