Реклама
Реклама
Реклама

Відпустка перед декретом в 2018 - скільки покладено?

  1. Чи має право вагітна жінка взяти відпустку перед декретом?
  2. На скільки днів встановлено відпустку перед декретом?
  3. Заява на відпустку перед декретною відпусткою - зразок
  4. Як розрахувати відпустку перед декретом?
  5. Чи вигідно перед декретом йти у відпустку?

Практично кожна вагітна жінка перед тим, як оформити декрет замислюється про те, що робити з рештою днями щорічної відпустки. Як вигідніше поступити і коли краще написати заяву на щорічну відпустку - про всі важливі нюанси читайте далі.

Чи має право вагітна жінка взяти відпустку перед декретом?

Вагітні жінки, які продовжують працювати, перебувають під особливою соціальним захистом. Держава піклуватися про співробітниць в положенні, саме з цього дана категорія трудящих має ряд пільг та інших привілеїв. Згідно з Трудовим кодексом РФ, на підставі довідки, яка підтверджує вагітність співробітниці, жінка має такі права:

  • Неповний робочий зміна;
  • Переведення на легшу роботу;
  • Виняток шкідливих для здоров'я чинників на виробництві;
  • Оформлення щорічних канікул перед декретом або відразу після нього, - виключно за бажанням співробітниці.

Посилаючись на положення кодексу, кожна вагітна жінка має право вимагати від роботодавців реалізації вище зазначених прав, якщо він сам не поставив її до відома про ці привілеї.

На скільки днів встановлено відпустку перед декретом?

Будь-яка вагітна має право взяти дні щорічної відпустки, перш ніж оформити догляд за дитиною до досягнення нею певного віку. Однак тут існує один ключовий момент - оформити дні відпустки безпосередньо перед декретом можна лише в тому випадку, якщо протягом поточного року вони не були використані.

Тобто, якщо співробітниця вже відпочивала в нинішньому році і використовувала всі належні їй по трудовому законодавству дні, оформити їх не вийде. Якщо жінка ще не відпочивала, перед пологами вона має право оформити повністю всі дні покладеного їй відпочинку. Якщо, наприклад, співробітниця брала 10 календарних днів канікул, перед відпусткою Бір, вона може взяти ще 18 днів.

Матеріальна компенсація невикористаних днів відпустки вагітним жінкам суворо заборонено Трудовим кодексом. І ще один важливий нюанс: якщо рік тільки почався, і необхідну кількість днів відпочинку ще не нараховано, співробітниця в положенні має право оформити їх авансом.

Заява на відпустку перед декретною відпусткою - зразок

Щоб піти у відпустку до початку декрету, необхідно написати заяву на надання відпочинку на ім'я керівника підприємства. В принципі, зразок такої заяви нічим не відрізняється від стандартного. Якщо на підприємстві діє якийсь певний бланк або шаблон його написання, заповнити його буде не складно - необхідно просто дотримуватися зразком.

Однак в більшості організацій такий шаблон відсутній. Але незважаючи на відсутність затвердженого тексту, в заяві обов'язково має бути присутня наступна інформація:

  • Шапка - текст праворуч, який прийнято писати стовпчиком. У ньому вказується адресат заяви, а також особиста інформація про співробітника;
  • Період відпочинку - інтервал дат, протягом якого співробітниця буде звільнена від виконання роботи;
  • Дата складання та особистий підпис співробітника.

завантажити зразок

Як розрахувати відпустку перед декретом?

Якщо ви вирішили оформити покладений відпочинок до початку періоду Бір, вам необхідно володіти наступними відомостями:

  • Знати кількість днів, що залишилися щорічного відпочинку;
  • Дату виходу в декрет.

Наприклад, 30 тиждень вагітності починається 15 березня, в період між 15 і 22 числом цього місяця вам видадуть лікарняний лист. Бухгалтерія надала відомості, що ви можете взяти 18 днів відпочинку. Тоді написати заяву необхідно так, щоб період відпочинку закінчився максимум 14 березня, хоча краще не підраховувати все впритул, і завжди мати час в запасі.

Чи вигідно перед декретом йти у відпустку?

Чи варто йти у відпустку перед початком періоду по Бір, і чи вигідно це жінці? Так, безумовно. Вигоди такі:

  • Ви не втрачаєте час канікул;
  • Розрахунок відпускних відбувається виходячи із заробітку за останні 12 місяців, що значніше вигідніше, ніж брати вихідні через три роки;
  • Період по догляду за дитиною не зменшується на кількість взятих днів відпочинку;
  • Ви не втрачаєте частину допомоги, так як це було б при оформленні відпочинку вже після народження малюка - адже посібник за час поки ви перебуваєте на канікулах не нараховується.

Як бачите, переваг, щоб написати заяву на відпочинок до початку періоду по Бір досить багато. Тому не варто упускати можливість виграти в матеріальному плані, так і просто і відпочити, адже попереду пологи.

Якщо у Вас є питання, проконсультуйтеся у юриста

Поставити своє запитання можна в форму нижче, в віконце онлайн-консультанта справа внизу екрану або зателефонуйте за номерами (цілодобово і без вихідних):Чи має право вагітна жінка взяти відпустку перед декретом?
На скільки днів встановлено відпустку перед декретом?
Чи вигідно перед декретом йти у відпустку?
Чи має право вагітна жінка взяти відпустку перед декретом?
На скільки днів встановлено відпустку перед декретом?
Чи вигідно перед декретом йти у відпустку?
Чи варто йти у відпустку перед початком періоду по Бір, і чи вигідно це жінці?