Реклама
Реклама
Реклама

В якому віці краще купувати цуценя?

  1. Для початку визначтеся з якою метою Ви купуєте собаку.
  2. Оцініть майбутнє місце життя Вашої собаки.
  3. Собака потребує Вашої уваги та догляду!
  4. Оцініть свої матеріальні можливості.
  5. Пам'ятайте, покупка собаки - дуже відповідальний крок!
  6. В якому віці купувати цуценя?

Ви все життя мрієте купити собаку, з самого дитинства Ви мріяли, що одного разу ви отримаєте відданого друга на день народження або за хорошу поведінку, але Ваша дитяча мрія так і залишилася мрією Ви все життя мрієте купити собаку, з самого дитинства Ви мріяли, що одного разу ви отримаєте відданого друга на день народження або за хорошу поведінку, але Ваша дитяча мрія так і залишилася мрією.

Ви виросли, живете окремо або створили сім'ю, і ось іноді час від часу до Вас знову приходить думка про покупку собаки. А якщо у Вас ще й народилися діти, які теж мріють отримати пухнастого друга, то питання про покупку собаки стає дуже актуальним, настав час прийняти рішення!

Перш ніж зважитися на такий серйозний крок як покупка собаки, Вам необхідно зважити всі за і проти, зрозуміти наскільки Ваше бажання відповідає Вашим можливостям. Чи не каприз чи це, адже після покупки собаки Ваше життя багато в чому зміниться.

Для початку визначтеся з якою метою Ви купуєте собаку.

Вам потрібен сильний і потужний захисник, вірний і відданий друг, маленький і верткий вихованець, з яким можна весело грати Вам і Вашим дітям. Може бути у Вас є плани зайнятися розведенням породистих цуценят на продаж? Мета покупки собаки вплине і на вибір породи собаки.

Оцініть майбутнє місце життя Вашої собаки.

Якщо Ви живете в невеликій квартирі, то купувати сенбернара не зовсім розумне рішення. Великої собаці потрібен простір, тіснитися в невеликій задушливій квартирі - це не найкращі умови для життя тварини. Звичайно, стверджувати, що всі великі собаки нещасні в маленьких квартирах можна, адже щастя собаки полягає в спілкуванні зі своїм господарем. Собака як ніхто з інших домашніх тварин потребує близькому контакті зі своїм господарем, вона ототожнює себе з ним, вся її життя полягає в служінні своєму господареві. Тому самотнє життя на ланцюгу в просторому дворі заміського будинку набагато найнещасніші для собаки, ніж щоденний близький контакт з господарем в просторі маленької квартири.

Собака потребує Вашої уваги та догляду!

Подумайте, хто буде займатися собакою під час Вашої відсутності, хто буде вигулювати її по 4-5 разів на день незалежно від погоди, з ким буде залишатися собака під час Ваш

їх відряджень і відпустки, продумайте всі можливі ситуації. Адже собака - це не кішка, яку можна привчити до лотка, і яка може все життя прожити в просторі Вашої квартири. Собака потребує прогулянках, активних іграх, погонях за м'ячем, їй потрібно кудись дівати свою енергію! Крім того, потрібно бути готовим до того, що поки щеня не підросте і не пройде всі необхідні вакцинації гуляти на вулиці йому не можна, і доведеться потерпіти, коли буде потрібно прибирати за ним калюжі і купки на підлозі в квартирі, триватиме це може до 3-4 місяців. Чи готові Ви до таких клопотів?

Оцініть свої матеріальні можливості.

Собака потребує повноцінного харчування і ветеринарному обслуговуванні. Всі щеплення і огляди у ветеринара платні. Для повноцінного росту і розвитку, а також підтримки міцного здоров'я Вам потрібно забезпечити собаці повноцінне харчування. основу раціону Собака потребує повноцінного харчування і ветеринарному обслуговуванні собаки повинні складати корми супер-преміум класу, що складаються з натурального м'яса, що містять правильний баланс білків, жирів, вітамінів і мінералів. Великої собаці вагою від 35 до 65 кг потрібно 400-600 г сухого корму супер-преміум класу в день. Собакам середніх розмірів вагою від 15 до 35 кг потрібно 200-400 г сухого корму супер-преміум класу в день. Чи здатні Ви забезпечити такий догляд? Для родини з невеликим бюджетом подібні витрати можуть виявитися зайвими!

Пам'ятайте, покупка собаки - дуже відповідальний крок!

Так, разом з радістю від спілкування зі своїм улюбленим другом Ви отримаєте чимало турбот, але ці турботи приємні, якщо Ви любите тварина.

Уміння нести відповідальність за свої рішення, проявляти турботу і доглядати за собакою, долаючи якісь незручності, витрачаючи сили і свого часу дозволяє нам виховувати в собі сильний характер і добре серце. Турбота про істоту, яка потребує нашої допомоги та уваги робить нас сильнішими, мудрішими, чистішим і світлішим. Купівля собаки може стати відмінним виховним уроком в житті дитини.

Якщо Ваша дитина просить Вас купити собаку, повідомте йому, що від нього буде потрібно при догляді за собакою, яка частка відповідальності за тварина лежатиме на ньому. Звичайно, діти сподіваються на нашу допомогу в догляді за твариною, з появою собаки Вам теж доведеться докласти свої сили для догляду за твариною. Тому спробуйте взяти на пару днів собаку у своїх друзів. Покажіть дитині на практиці, що це означає нести відповідальність і доглядати за живою істотою.

Купую цуценя! - це рішення Ви прийняли незважаючи на всі умови, пов'язані з утриманням собаки, зваживши всі за і проти, тоді рухаємося далі. З чого ж почати?

А почати Ви повинні з вибору місця покупки.

Ви вже визначилися з бажаною породою Ви вже визначилися з бажаною породою? Прочитайте якомога більше інформації про особливості цієї породи, умови утримання і догляду. Прочитайте, на що слід звернути увагу при огляді щеняти цієї породи, які недоліки і вразливі місця є в здоров'я цієї породи.

Ви можете сходити на пташиний ринок і подивитися на представників цікавить Вас породи. Однак, взявши на руки вподобаного цуценя, не поспішайте повідомляти продавцю: «Купую цуценя!». На жаль, на ринку велика ймовірність придбати цуценя хворого, без документів або з підробленими документами. Перевага покупки на ринку - це дешевизна і швидкість, Ви можете швидко купити вподобаного цуценя, але немає ніякої гарантії, що, поквапившись, Ви не будете потім «кусати лікті».

Інший варіант покупки - це оголошення в Інтернеті і в газетах. В цьому випадку є можливість приїхати на місце і подивитися в яких умовах утримуються цуценята, подивитися на собаку-мати цуценят, оцінити її здоров'я і зовнішній вигляд. Обов'язково запитаєте, чи є документи на цуценя, наскільки породистих його батьки.

За оголошенням продаются щенки різної якості, щоб вибрати дійсно стоїть цуценя у заводчика, потрібно добре розбиратися в породі. Новачкові в цьому буде важко не заплутатися, тому бажано скористатися послугами професійного кінолога і приїхати на огляд цуценят разом з ним. Головне в цьому питанні - репутація самого кінолога, він повинен бути зацікавлений вибрати Вам дійсно хорошого щеняти, не тільки щоб отримати оплату за свої послуги, але і зберегти своє добре ім'я, як хорошого фахівця. Переваги цього підходу в можливості знайти хорошого щеняти за середньою ціною, недолік - Вам доведеться затратити чимало часу на пошуки і поїздки на огляди цуценят.

Найнадійніше місце покупки дійсно породистих цуценят - це клуб з хорошою репутацією. Ціна в цьому випадку буде високою, але плюси в тому, що Ви отримаєте здорове і породиста тварина з усіма документами. У цуценя будуть хороші перспективи для професійної кар'єри. Господар клубу буде давати Вам необхідні консультації по догляду і вихованню собаки. Буває так, що на момент Вашого приїзду можуть не виявитися в продажу цуценята, доведеться почекати нового посліду або поки не підростуть вже наявні, але все ще маленькі для переїзду в новий будинок цуценята.

Однак пам'ятайте, що порода тварини не впливає на його здатність любити свого господаря. Чи варто купувати цуценя, адже сьогодні є багато різних притулків, де віддають непородистих, але теж дуже милих і чарівних цуценят в добрі руки безкоштовно. Можливо саме там Ви знайдете свого улюбленця, який подарує Вам всю свою любов і відданість, а Ви врятуєте його життя!

В якому віці купувати цуценя?

"В якому віці можна купувати цуценя?" - теж не мало важливе питання. Самий відповідний для покупки вік цуценя - це 2-3 місяці. У цьому випадку Ви розділіть життя Вашого вихованця практично з самого народження. Ви можете виховати собаку, згідно з Вашими правилами і уявленням. Однак будьте готові, що з маленьким щеням більше клопоту, але це приємні клопоти, якщо Ви любите тварина. Ознайомитися з умовами догляду за маленьким цуценям Ви можете в статті « Догляд за щеням ».

У скільки місяців купувати цуценя? Не можна брати цуценят до 2-х місяців, особливо в 1,5 місяці, встановлено, що розлука з матір'ю в цьому віці згубно позначається на розвитку цуценя.

Ще один варіант - це взяти підрослу собаку до року, з нею буде менше турбот, ніж з маленьким щеням, можна відразу перейти до прогулянок і вихованню. Така собака коштує дорожче цуценя, так як заводчик більше витратив часу і сил на її утримання. Однак, тут потрібно проявити пильність, оцініть зовнішній вигляд тварини на предмет наявності різних недоліків породи. Можливо, це цуценя просто ніхто не захотів брати, і тому він надовго затримався у заводчика.

Можна придбати і дорослу собаку старше 1 року. Собака буде повністю щеплена і вихована, багато проблем підуть самі собою. У цьому випадку Ви повинні оцінити її поведінку, як собака реагує на Вас, встановився чи між Вами контакт і взаєморозуміння. Плюси дорослої собаки в тому, що Ви вже бачите результат, як виросло і сформувалося тварина. Купуючи цуценя, Ви ніколи точно не знаєте який у підсумку стане собака в дорослому віці.

Як Ви бачите, в кожному з перерахованих варіантів є свої плюси і мінуси, вибір за Вами, в якому віці краще купувати цуценя.

Ще одне питання, яке повинен Вас спантеличити кого купувати, кобеля або суку?

Якщо вибрати хлопчика, то собака буде великою і сильною, у кобеля більш яскраві зовнішні прояви породи. Кобель краще підходить для охоронної функції, заняття спортом та активного життя. Кобель відрізняється більш сильним характером, тому якщо Ви не впевнені, що зможете правильно його виховати, то краще вибрати суку. Крім того, у кобеля сильно розвинене статевий потяг, тому гуляти з ним потрібно тільки на повідку, інакше може втекти.

Якщо вибирати суку Ви отримаєте поступливий характер і спокійний нра Якщо вибирати суку Ви отримаєте поступливий характер і спокійний нра   в в. Дівчата дуже підходять для сімей з маленькими дітьми. Єдине, про що слід знати, що двічі на рік у собаки відбувається тічка тривалістю по 20 днів. У цей період слід обмежити появу Вашої собаки на виставках, пропускати тренування в групах, прогулянці в місцях скупчення собак.

У будь-якому випадку, Вам вирішувати кого купувати цуценя або дорослу собаку, суку або пса, велику чи маленьку собаку. Головне, щоб Ви не пошкодували про свій рішення купити собаку, а насолоджувалися Вашої дружбою з вірним і відданим істотою.

Любіть тварин і будьте відповідальні за свої рішення!

В якому віці купувати цуценя?
Може бути у Вас є плани зайнятися розведенням породистих цуценят на продаж?
Чи готові Ви до таких клопотів?
Чи здатні Ви забезпечити такий догляд?
З чого ж почати?
Ви вже визначилися з бажаною породою?
В якому віці купувати цуценя?
В якому віці можна купувати цуценя?
У скільки місяців купувати цуценя?
Ще одне питання, яке повинен Вас спантеличити кого купувати, кобеля або суку?