Реклама
Реклама
Реклама

Швидкі гроші: У чому підступ мікропозик?

Багато хто вважає, що будь-який кредит - це свого роду рабство і що нібито сьогодні «кредитне рабство» змінилося на «рабство» мікрокредитів.

Згідно зі статистикою багато людей завдяки різними позиками опустилися в «боргову яму». Взяли кілька тисяч на поточні потреби і опинилися в боржниках. Але хотілося б відразу уточнити, як правило, це ті люди, які беруть позики бездумно, вважаючи що швидкі гроші - це спосіб жити в своє задоволення. Ні в якому разі, мікропозики - це спосіб вирішити свої невеликі фінансові труднощі, а не можливість швидко отримати гроші.

Ні в якому разі, мікропозики - це спосіб вирішити свої невеликі фінансові труднощі, а не можливість швидко отримати гроші

Швидкі гроші: У чому підступ мікропозик?

Вивіски типу «Гроші за 5 хвилин» можна в будь-якому місті побачити дуже часто. І трапляються на них багато. Одні - через дурість, а для інших вони стають чи не останнім рятівним колом.

Термін «мікрокредитування» чули багато. Але не всі люди розуміють, що мікрокредит і моментальний кредит - дві різні речі. Ні, схожість звичайно є, але воно незначне - швидкість надання кредиту. І все. У рекламі обіцяють допомогти не тільки грошима, а зробити все швидко і при цьому вимагають мінімум документів. Однак якщо заглибитися в суть таких пропозицій, то можна побачити багато всяких «але».
На те, що банківське кредитування заморозилося, ринок відреагував швидко. Кількість мікрофінансових організацій (МФО) різко зросла. Кількість виданих мікрокредитів збільшується, в той час як споживчих - зменшується. А куди ще звернутися простому громадянину? І обіцяні 1% -2% на добу здаються дрібницею. Мало хто розуміє, що це 365-730% річних, а якщо зі штрафами за прострочення - то відсоток просто грабіжницький.

Звичайно, мета мікрокредитування - допомогти людині на короткий час вирішити його насущні проблеми. Такий величезний відсоток пояснюється тим, що мікрокредит видається всім при наявності паспорта і що цікаво - практично не враховуючи кредитну історію позичальника.

небезпека мікрокредитування

Якщо гідності мікрокредитів можна перерахувати на пальцях однієї руки, то недоліків набагато більше. Астрономічні відсотки, обмеженість в сумі позики і термін кредитування, великі штрафні санкції, ймовірність потрапити в руки шахраїв - це тільки вершина айсберга. Здавалося б така проста операція, а таїть в собі таку небезпеку.

1. Перша небезпека в тому, що деякі (як правило, невідомі) компанії, що пропонують такого роду кредити, на ділі виявляються шахраями. Перша ознака цього - обов'язок віддати кредитору в заставу різні документи, цінне майно, а іноді навіть і паспорт.

2. Друга небезпека, як уже було сказано вище, - дорожнеча. Щоб взяти в МФО кредит необхідно бути впевненим, що вчасно вийти з неї розрахуватися. Хоча такі організації розраховують на класику жанру: взяв - в строк не вийшло віддати - опинився в боргах. При таких величезних відсотках, «неустойку» і пені, тиждень прострочення - фатальна для позичальника. І якщо з банком можна вирішити питання з приводу реструктуризації або кредитних канікул, то МФО таке не надає. Зате колектори таких контор взяті як на підбір. Точних законів, які б змогли регулювати цю сферу діяльності немає, тому хто що хоче, те й робить. Хоч існуючий закон і зобов'язує чітко вказувати в договорі всі умови надання, деякі організації, м'яко кажучи, лукавлять.

Перш, ніж взяти мікро позику, пропонуємо вам ознайомитися з відгуками про мікропозик , Що допоможе вам дізнатися більше про компанію, в якій ви вирішили отримати гроші.

Зауважимо, що багато МФО дають швидкі гроші тільки після огляду житла позичальника - щоб переконатися в платоспроможності і підтвердити фактичне місце проживання клієнта.

У багатьох розвинений країнах кількість МФО обмежена, в деяких штатах Америки і зовсім заборонено, тому як такі організації посилюють і без того погане становище позичальника.

Деякі люди помилково вважають, що повертати невелику суму грошей зовсім необов'язково. Але це не так. Як в будь-якому банківському кредиті, гроші необхідно повернути. Оскільки організація, яка вам їх дала, може звернутися до суду, виграти справу і прийти за майном.

Якщо так сталося, що довелося брати гроші в МФО, вам необхідно намагатися дотримуватися всіх правил, борг гасити вчасно або хоча б частинами.


Якщо так сталося, що довелося брати гроші в МФО, вам необхідно намагатися дотримуватися всіх правил, борг гасити вчасно або хоча б частинами

Швидкі гроші: У чому підступ мікропозик?
А куди ще звернутися простому громадянину?