Реклама
Реклама
Реклама

Субсидія - хитрий план по «віджиму» грошей. В чиїх кишенях осідають надлишки

Київ, 31 березня.

Після підвищення тарифів на комуналку за субсидією "ломанулась" маса людей. Зараз пільги від держави отримують 5,5 мільйона домогосподарств, що істотно перевищує розрахунки держави. Чи знайдуться гроші в скарбниці?

Міністерство соціальної політики повідомило, що субсидію хочуть отримати 5,5 мільйона сімей. Це на два мільйони більше, ніж передбачалося. На даний момент виходить ситуація, коли гроші приходять з затримкою.

На сьогоднішній момент субсидії прийшли тільки за січень. За лютий перераховані гроші для ОСББ та ЖЕКів. На Україні середній розмір субсидії, за даними Державної служби статистики, на одне домогосподарство становить 1356 гривень.

Виникає резонне питання, звідки держава отримує кошти? Фактично воно бере гроші з населення за рахунок збільшення податків. Крім того, чималу частину грошей в казну приносять ті, хто платить за комунальні послуги за новими тарифами без субсидії за повною вартістю.

Київ, 31 березня

Чималу частину грошей в казну приносять ті, хто платить за комунальні послуги за новими тарифами без субсидії за повною вартістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому я винен - всім прощаю: сьогодні ВР перерахує кредити у валюті

Дають більше, ніж витрачають

Гроші не дають безпосередньо споживачам, а перераховують постачальникам послуг. Тобто монополістам енергетикам. А обсяг послуг, які держава оплачує по субсидії, як правило, перевищує реальний обсяг споживання.

Наприклад, сім'я витрачає на обігрів будинку не більше 200 кубометрів газу на місяць, але держава вважає їм на 400 кубометрів. Гроші на субсидію перераховуються постачальнику, і тільки половина з них направляється споживачу.

Те ж саме і з електроенергією. Сім'ї, які оформили субсидію, кажуть, що з новими нормами їм взагалі не потрібно економити. Все одно виділяється більше грошей, але нажаль не на руки, забрати цю суму не можна.

«Після оформлення субсидії нам взагалі не треба економити. Пали лампи у всіх кімнатах », - каже киянка. «Після оформлення субсидії нам взагалі не треба економити

Субсидію перераховують згідно з планом споживання, а не за фактом.

Субсидію перераховують згідно з планом споживання, а не за фактом. Виникає питання, де ж логіка і економія? З кишень одних українців, які не користуються субсидією, витягуються гроші. Потім ці кошти спрямовуються монополістам.

У багатьох одержувачів субсидії вже сьогодні на рахунку знаходяться «зайві» тисячі гривень. Але фактично ці гроші в користуванні постачальників послуг. Споживач їх зняти не може. І кому ж тоді допомагає наша держава?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефект метелика на прикладі бюджету України: чим загрожує перевиконання

Приєднуйся до нас на каналі в Яндекс.Дзен

Чи знайдуться гроші в скарбниці?
Виникає резонне питання, звідки держава отримує кошти?
Виникає питання, де ж логіка і економія?
І кому ж тоді допомагає наша держава?