Реклама
Реклама
Реклама

Що потрібно взяти з собою в Китай?

Всі ми мріємо про довгоочікувану відпустку і багато хто з нас намагаються відвідати якомога більше різних куточків планети

Всі ми мріємо про довгоочікувану відпустку і багато хто з нас намагаються відвідати якомога більше різних куточків планети. Ми розповімо про те, що потрібно взяти з собою в поїздку в Китай, чого брати категорично не рекомендується.

  • Ліки від алергії. У будь-якій азіатській країні передбачити заздалегідь, на що у вас може виникнути алергія, просто неможливо. Це може бути, приправа, місцева їжа, вода укуси комах.
  • Ліки для нормалізації роботи травлення. Китайська кухня дуже різноманітна і дуже незвична росіянам. Однак отруїтися в Китаї складно. Харчове отруєння для Китаю - явище вкрай рідкісне. Багато жителів Піднебесної взагалі не знають, що це таке. Багато спецій і приправи, додаються до їжі, є антисептиками і вбивають більшість бактерій.
  • Перекладач - додаток для Вашого смартфона. Буде корисним поставити собі на телефон програму-перекладач, вона рятує в багатьох ситуаціях. У магазині без особливих зусиль зможете пояснити, який товар хочете. Торгуватися в магазинах можна і за допомогою калькулятора, але запитати подробиці про товар вже заважає мовний бар'єр. Важливо! Під час вибору програми, яка працює без доступу до інтернету, інакше дорого заплатите за роумінг. Готуйтеся до того, що не всі китайці вміють читати. Сумно, але це факт.
  • Кава. У Китаї цей напій не люблять і не п'ють. Якщо ви не можете без нього, то беріть з собою обов'язково. Єдиним поширеним джерелом кави в містах Китаю є Макдоналдс, але кави там, за відгуками туристів, за смаком залишає бажати кращого.
  • Гроші - краще долари або євро. Не варто намагатися поміняти гроші на китайські юані в Росії. Набагато простіше і вигідніше взяти з собою долари або євро, а ось російські рублі брати з собою в Китаї не варто. Там вони нікому не потрібні, і не кожен банк їх поміняє.

Не потрібно брати

  • Дорогі запальнички. За правилами безпеки в аеропортах Китаю ніякі запальнички провозити не можна, навіть в багажі. Привезти її в Китай, можливо, ви зможете, але вивезти назад вже не вийде, в аеропорту у вас її вилучать. Те ж саме можна сказати про складані та швейцарські ножі. Їх провезення заборонений.

І пам'ятайте, перш, ніж відвідати будь-яку нову для Вас країну, ознайомтеся з її культурою. Звичками і національними особливостями її корінних жителів.

А найсвіжіші туристичні новини ви зможете прочитати тут .

Матеріал на правах реклами

Підписуйтесь на наш Telegram , Щоб бути в курсі найважливіших новин. Для цього достатньо мати Telegram на будь-якому пристрої, пройти по засланні і натиснути кнопку JOIN.