Реклама
Реклама
Реклама

Хто брав іпотеку в Ощадбанку: відгуки клієнтів, особливості, переваги і недоліки співпраці з даним банком

  1. Відповіді на типові запитання по іпотеці в Ощадбанку
  2. Відгуки кредиторів про іпотечне кредитування Ощадбанку

Оформлення іпотеки - той самий крок, на який зважуються багато сімей Росії при бажанні обзавестися власним житлом. На сьогоднішній день іпотечне кредитування в РФ надається величезною кількістю банків, система кредитування і його умови в яких досить сильно різняться.

Самі привабливі пропозиції по іпотеці у всім відомій організації - ПАТ «Сбербанк». Процентна ставка і загальний перелік умов у даного кредитора і справді виглядають дуже привабливо, але така ж ситуація в реальності?

Давайте спробуємо розібратися, розглянувши основні нюанси співпраці з Ощадбанком і відгуки його клієнтів, що вдалися до отримання іпотеки.

Відповіді на типові запитання по іпотеці в Ощадбанку

Оформлення іпотеки - той самий крок, на який зважуються багато сімей Росії при бажанні обзавестися власним житлом

Як отримати іпотеку в Ощадбанку? Фото № 1

Розглядаючи іпотечне кредитування в будь-якому банку, важливо знати базові основи отримання подібної позики. З огляду на цей факт, наш ресурс вирішив представити відповіді на найбільш поширені запитання по іпотеці в Ощадбанку.

Настійно рекомендуємо з ними ознайомитися, так як отримана інформація з своєрідною рубрики «Запитання-відповідь» буде дуже корисною для будь-якого потенційного позичальника.

Отже, давайте звернемо увагу на наступні питання:

  1. На яких умовах надається іпотека в Ощадбанку? - Все залежить від того, який саме варіант кредитування вас цікавить. Важливо розуміти, що для кожного типу іпотеки (на квартиру, заміський будинок, будівництво тощо) діє певна кредитна програма, яка визначає умови її надання. Ознайомитися з повним переліком програм по іпотеці, що діють на даний момент, можна або при особистому відвідуванні відділення Ощадбанку, або шляхом заходу на офіційний сайт організації.
  2. Наскільки вигоди умови по іпотечному кредитуванню в Ощадбанку? - На даний момент іпотечні умови у Ощадбанку - найвигідніші на території РФ, за винятком деяких видів іпотеки . Так, наприклад, для отримання іпотечної позики на будівництво будинку з нуля є сенс звертатися до банківських організації, що спеціалізуються саме на цій тематиці.
  3. Які документи потрібні для оформлення іпотеки? - Перелік подібних паперів для кожного клієнта визначаємо випадку без документів, що підтверджують платоспроможність, обійтися не вийде.
  4. Чи можливо отримати пільги по кредиту? - Так, повний перелік пільгових умов для «ипотечников» розглядається на офіційному сайті Ощадбанку. Як правило, пільги автоматично закладаються в програму певного виду іпотеки. Наприклад, іпотечна програма «Молода сім'я» дозволяє отримати позику на покупку житла всім молодим сім'ям за зниженою процентною ставкою і більш "щадним" умов.
  5. За яким принципом відбувається іпотечне кредитування в Ощадбанку? - По заставним принципом. Тобто, при оформленні іпотеки особа залишає житло, що купується в заставу банку до тих пір, поки заборгованість буде повністю погашена. Для деяких програм є можливість залишати в заставу не купується за іпотечним кредитом квартиру, а інше майно аналогічної цінності. Більш детально про такий порядок можна дізнатися в описі доступних на даний момент програм з надання іпотеки в Ощадбанку.

Як бачите, особливих складнощів у процедурі отримання іпотеки в ПАТ «Сбербанк» немає. Головне при бажанні оформити іпотеку - зберігати максимальну концентрацію, вивчати всі умови кредитування і документи, які підписували. Подібний підхід допоможе уникнути будь-яких затримок при оформленні іпотеки і зробити це грамотно з точки зору вашої ж вигоди.

Відгуки кредиторів про іпотечне кредитування Ощадбанку

Що кажуть кредитори про співпрацю з Ощадбанком? Фото № 2

В ході тривалого аналізу численних форумів і сайтів-отзивіков, на яких «сидять Ипотечники» Ощадбанку, наш ресурс виділив базовий перелік переваг і недоліків співпраці з даним банком. В компетентності представлених нижче даних сумніватися немає ніякого сенсу, бо вся інформація - це стислий варіант відгуків 500 клієнтів ПАТ «Сбербанк», вдавалися до іпотечного кредитування саме в цьому банку.

Почнемо розгляд діяльності банку від імені його клієнтів з переваг подібного дійства. Отже, переважна більшість «ипотечников» Ощадбанку виділяють наступні позитивні аспекти оформлення іпотеки в даній організації:

  1. Вигідні умови. Згідно детальному аналізу відгуків, наш ресурс може констатувати - близько 90% клієнтів-ипотечников ПАТ «Сбербанк» задоволені умовами іпотечного кредитування. Особливо позитивно відгукуються громадяни РФ про процентну ставку і великій кількості пільгових програм.
  2. Зручність у плані погашення позики. Близько 80% «ипотечников» Ощадбанку задоволені системою організації погашення іпотеки.
  3. Обслуговування. Тут, звичайно, ситуація неоднозначна, але близько 60% клієнтів похвалили сервіс Ощадбанку, 15% - зберегли в цьому питанні нейтралітету, і інші 25% - висловлювалися про обслуговування в організації не кращим чином. З огляду на явну перевагу задоволених клієнтів, віднесемо пункт «Обслуговування» в переваги співпраці з Ощадбанком.

Чи є недоліки в роботі з Ощадбанком? Фото № 3

На перший погляд характеристика іпотечного кредитування в Ощадбанку досить позитивна, однак і в цій «бочки меду» виявилася «ложка дьогтю».

Узагальнюючи положення більшості відгуків, варто виділити наступні недоліки в оформленні кредиту в ПАТ «Сбербанк»:

  • Наявність тонкощів в договорі, які спрямовані на «висмоктування грошей» з позичальника. Відразу домовимося, як таких обманних дій в Ощадбанку не проводиться, але до вивчення кредитного договору варто поставитися з належною відповідальністю. Так, близько 20% «ипотечников», були незадоволені системою кредитного поручительства, яка дозволяє вносити гроші на карту / ощадкнижку, після чого вони в певний день списують в рахунок погашення позики. Справа в тому, що подібна послуга підключається на 3 роки, після закінчення яких автоматичне зняття грошей не відбувається і вимагає продовження. Більшість клієнтів, звичайно, про це забувають і, як мінімум, за кілька несплачених місяців платять потім неустойки.
  • Довга процедура оформлення іпотеки. Близько 45% відгукувалися про оформлення іпотеки в Ощадбанку зазначили, що банк найчастіше затягує процес отримання клієнтом іпотечної позики. Подібний аспект співпраці вже точно не можна характеризувати з позитивного боку.

думка експерта

Валіуллова Антоніна

Експерт сайту pravozhil.com

Діяльність Ощадбанку, як і інший кредитної організації націлена на отримання прибутку. Тому не дивуйтеся, що при подачі заявки на оформлення іпотечної позики, доведеться витрачати власні гроші.

На початку довгого шляху банк зажадає проведення оцінки передбачуваного кредитного об'єкта нерухомості. При цьому підкаже організацію, в яку позичальникові варто звернутися для проведення послуги. Самостійно вибрати за власним бажанням фірму, яка проведе оцінку, тут не вийде.

Важливо знати, що Ощадбанк додає розмір процентної ставки за іпотечним кредитом, при відмові укладення договору страхування. Майбутньому позичальникові варто розрахувати плюси і мінуси такої відмови.

Іпотечний договір Ощадбанку не став винятком, де прописують можливість банку в односторонньому порядку змінювати процентну ставку. Деякі громадяни оскаржують цей пункт договору в судовому порядку, тому що пункт порушує чинне законодавство РФ.

Тому позичальник повинен уважно читати договір на стадії підписання. Не зайвим буде показати договір грамотному юристові, який підкаже про наявність невигідних для позичальника умовах.

В інших же аспектах співпраці «Ипотечники» ПАТ «Сбербанк» особливих негативних або позитивних рис не виділяють, вважаючи їх цілком прийнятними. З огляду на цей нюанс, констатуємо, що вирішувати питання про співпрацю з Ощадбанком варто на підставі зазначених вище особливостей даного дійства. Сподіваємося, представлений сьогодні матеріал був для вас корисний. Удачі в отриманні іпотеки!

Також про досвід спілкування з Ощадбанком з питань оформлення іпотечного кредиту ви можете дізнатися, подивившись відео:

Дивіться також Телефони для консультації

Процентна ставка і загальний перелік умов у даного кредитора і справді виглядають дуже привабливо, але така ж ситуація в реальності?
Наскільки вигоди умови по іпотечному кредитуванню в Ощадбанку?
Які документи потрібні для оформлення іпотеки?
Чи можливо отримати пільги по кредиту?
За яким принципом відбувається іпотечне кредитування в Ощадбанку?
Чи є недоліки в роботі з Ощадбанком?