Реклама
Реклама
Реклама

Чи вигідно сьогодні брати іпотеку?

  1. В яких випадках іпотека може бути вигідна для позичальника?
  2. Чи вигідно зараз брати іпотеку?

Головна - статті - Чи вигідно сьогодні брати іпотеку? статті

1837

Іпотечне кредитування стає не тільки невід'ємною частиною сучасних банківських продуктів, але і популярною банківською послугою серед багатьох громадян. Якщо за кордоном покупка нерухомості за рахунок іпотечного кредиту є нормою, то в нашій країні практика вирішення житлових проблем подібним чином знаходиться на початковому етапі свого розвитку.

В яких випадках іпотека може бути вигідна для позичальника?

Відповідаючи на питання чи вигідно брати іпотеку, перш за все, варто виходити з фінансових можливостей особи, яка бажає придбай житло. Незалежно від того, чи буде використаний звичайний кредит або іпотека позичальник повинен заплатити банку відсотки за користування позиковими засобами. Очевидно, що виплата таких відсотків являє собою додаткові витрати, які можна уникнути, купуючи нерухомість тільки за рахунок особистих заощаджень.

Інша ситуація складається у тих, хто не може дозволити собі придбати житло за браком заощаджень. Вирішуючи, чи вигідно брати іпотеку таким особам, не варто забувати про два важливих факти, які постійно віддаляють їх від покупки власного житла:

  • Зважаючи на інфляцію їх особисті заощадження постійно знецінюються;
  • У більшості випадків зростання цін на нерухомість випереджає зростання їхніх доходів.

Як показує практика, рівень інфляції і зростання цін на нерухомість можна порівняти з відсотками, які повинен виплачувати позичальник, а іноді і перевищують їх. У зв'язку з цим позичальник, який використовує іпотеку, може не тільки придбати бажану нерухомість в найкоротші терміни, але і захистити свої заощадження від знецінення. При необхідності позичальники можуть також призвести дострокове погашення іпотеки і заощадити на виплаті відсотків, в разі, якщо їх фінансове становище істотно покращився і дозволяє їм виконати свої кредитні зобов'язання раніше терміну.

Чи вигідно зараз брати іпотеку?

Сьогодні розмір процентних ставок по іпотеці повернувся на докризовий рівень, але, на думку більшості експертів, очікувати їх істотного падіння в найближчі кілька років не варто. У зв'язку з цим можна зробити висновок, що зараз найбільш відповідний час для оформлення іпотеки. Крім того, не варто забувати про можливість рефінансування іпотеки , В разі, якщо процентні ставки істотно знизяться або програми кредитування стануть більш привабливими для позичальників.

Стверджувати, що використання позикових коштів буде завжди вигідним для позичальника не можна, адже навіть найвигідніша іпотека веде до певних фінансових витрат позичальника. Чи вигідна іпотека саме для вас - вирішувати тільки вам. Але, безумовно, для багатьох людей іпотека більш вигідна, ніж здійснення накопичень протягом декількох років.

Повернення до списку

В яких випадках іпотека може бути вигідна для позичальника?
Чи вигідно зараз брати іпотеку?
В яких випадках іпотека може бути вигідна для позичальника?
Чи вигідно зараз брати іпотеку?