Реклама
Реклама
Реклама

Чи беруть в армію з псоріазом в 2019

  1. Звідки взявся псоріаз?
  2. Чи беруть в армію з псоріазом
  3. Які ставлять придатність для хворих на псоріаз
  4. Що робити призовнику, якщо військкомат виявив псоріаз

Псоріаз і армія

4 (80%) 2 votes

Забирають в армію з псоріазом? Ми вам допоможемо!
Псоріаз є одним з найпоширеніших захворювань, але сказати точно чи беруть в армію з псоріазом в 2019 році не можна, так як для відповіді на це питання необхідно пройти спеціальне обстеження.

У цього захворювання є дві сторони. Псоріаз - хвороба, яка не може передаватися повітряно-крапельних шляхом, вона не відноситься до ряду «заразних», як би з побоюванням не реагували навколишні, але чому тоді існує ризик не потрапити на військову службу з таким захворюванням? Одним з видів обмеження при протіканні псоріазу є зниження обсягу фізичних навантажень, існує велика ймовірність того, що хвороба може ускладнитися і почати прогресувати. Також важливим є заборона на сильні емоційні навантаження, хворий повинен перебувати в максимальному стані комфорту і спокою.

Таким чином приймати рішення закликати на службу в армію юнака чи ні повинен висококваліфікований фахівець, грунтуючись на історію при псоріазі. Цю роль виконує лікарська комісія, вона робить запит в усі медичні установи про призовників, просить копії виписок медкарт, всілякі документи, що підтверджують наявність хвороби.

Цю роль виконує лікарська комісія, вона робить запит в усі медичні установи про призовників, просить копії виписок медкарт, всілякі документи, що підтверджують наявність хвороби

Звідки взявся псоріаз?

Псоріаз проходить у вигляді яскраво-рожевих блях, на дотик вони досить сухі, лущаться і можуть з'явитися на абсолютно будь-якій ділянці тіла. При псоріазі людина тривалий період часу може не відчувати дискомфорт від наявності захворювання. Однак, як правило, уражені поверхні болять, присутній сильний свербіж.

Коли хвороба вже присутня, багато призовників і їх батьків задаються питанням: яка причина появи псоріазу? Навіть зараз відповісти точно на це питання неможливо, але, звичайно, фахівці мають ряд припущень щодо появи цього захворювання у абсолютно здорових на перший погляд людей.

Найпоширенішими здогадками вважають бактерії, спадковість, потужний сплеск негативних емоцій. Однак медичного підтвердження ще не отримало жодне припущення.

Основні ознаки псоріазу:

На шкірі з'являються червоні плями невеликого розміру, з часом можна помітити, як вони почали лущитися, і чітко видно лусочки сірого кольору. Після чого бляхи починають розростатися і зливати в єдині плями досить великого розміру.

Після того як на верхньому шарі шкіри почалося розшарування, з'являється білий наліт. Рани можуть тріскатися і починати кровить. Все це супроводжується дуже неприємними відчуттями. Псоріаз може проявитися в будь-якому віці.

Сам псоріаз має 3 форми:

  • легку;
  • середню;
  • важку.

Легка форма псоріазу має на увазі поразку шкіри менш 3%, середня форма - 3-10% від усього шкірного покриву, важка - від 10% шкіри уражено бляхами, почервонінням, сухістю.

Чи беруть в армію з псоріазом

Перш ніж пройти медогляд у військкоматі , Необхідно підготувати довідку про наявність псоріазу. Такий документ видають в шкірно - венерологічному диспансері, де в обов'язковому порядку слід перебувати на обліку і періодично проходити лікування. якщо лікарська комісія не може точно визначити стан хвороби, вона має право відправити хворого на повторний огляд у диспансер.

Моменти, що роблять вплив при вирішенні брати служити призовника з псоріазом чи ні:

  1. Періодичність загострення захворювання.
  2. Форма ураження псоріазом.
  3. На який відсоток від всього шкірного покриву поширилася хвороба.

Вилікувати це захворювання повністю не можна, однак існує безліч способів, як можна вплинути на її перебіг, як не допустити поширення на інші ділянки шкіри і домогтися ремісії.

Як показує практика, заклик на службу з цим захворюванням цілком реальний, хоча не правомірний. Також призовник може пройти медкомісію, якщо він промовчав про своє захворювання і лікарі провели неякісні огляд. Другий варіант - у юнака немає на руках документів, які б підтвердили псоріаз.

Другий варіант - у юнака немає на руках документів, які б підтвердили псоріаз

Які ставлять придатність для хворих на псоріаз

Російське законодавство передбачає різні придатність для проходження служби в армії для людей, які страждають різними захворюваннями.

Категорія «А» має на увазі повністю здоровий стан людини, категорія «Б» у військовому квитку говорить про те, що призовник має деякі обмеження, проте вони не впливають на призов до армії. Категорія «В» ставиться тим призовникам, які тривалий період часу страждають на захворювання. Категорія «Г» не допускає до служби в армії, однак дає відстрочку від підлозі року до року на лікування хвороби і повторне проходження військової медичної комісії. В останньому варіанті хворий на псоріаз повинен повторно зібрати необхідні документи для лікарської комісії.

Також варто відзначити, що придатність позначаються буквами, а позначення цифрами буде вказувати на те, в які війська потрапить призовник.

Щорічно ми спостерігаємо нововведення в армійській службі, існує велика ймовірність того, що зовсім скоро на псоріаз не призиватимуть до військової служби, можливо військова медкомісія не братиме до уваги форму і історію протікання хвороби.

Що робити призовнику, якщо військкомат виявив псоріаз

Насамперед слід звернутися до дерматолога, який визначить форму хвороби і пропише необхідні препарати, здатні зупинити захворювання або поліпшити стан вже пошкоджених шкірних покривів. Після отримання довідки на руки, слід відправитися до представників призовної комісії, там поставлять потрібну категорію придатності при псоріазі, яка визначить придатність або непридатність до служби.

Звідки взявся псоріаз?
Звідки взявся псоріаз?
Коли хвороба вже присутня, багато призовників і їх батьків задаються питанням: яка причина появи псоріазу?