Реклама
Реклама
Реклама

Чи не надходить вода в посудомийну машину

  1. Що відразу перевіряти?
  2. Поломки, які могли спровокувати проблему
  3. Знаходимо засмічення і видаляємо його
  4. Дверцята зачинені не щільно
  5. Пошкодження і перегини шланга
  6. З ладу вийшов впускний клапан
  7. Проблеми з керуючим модулем або вийшла з ладу система "Аквастоп"
  8. Відеоматеріал

У сучасно світі існує неймовірна кількість різноманітної техніки, ще більше існує причин їх неполадок, і стільки ж способів їх усунення. Не виключенням стала і посудомийна машина. Одна з найбільш поширених поломок - не надходить вода в посудомийну машину. Про шляхи вирішення даної проблеми, з яких причин вона виникає, піде мова в даній статті. до змісту ↑

Що відразу перевіряти?

Чи є вода в крані? Вкрай банально, але чимало людей просто неуважних. Якщо в крані вода відсутня, відповідно - у посудомийної машини джерела не буде, тому як стояк-то один. Якщо є проблеми з водопостачанням, проблема, найбільш ймовірно, полягає саме в надходженні води, а не в посудомийній машині.

Перевірте, чи повернуть вентиль для подачі води. У місці, де шланг з'єднується разом з водопровідною системою, практично завжди повинен бути спеціальний вентиль. Коли він закритий, вода, само собою, не пройде. Необхідний він для того, щоб усунути систематичний тиск води безпосередньо на впускний клапан. Відкрийте вентиль, а потім запустіть мийку - вода відразу ж надійде в машину.

до змісту ↑

Поломки, які могли спровокувати проблему

Через що ж посудомийка ніяк не набирає воду? Для того щоб відповісти на це питання, ви обов'язково повинні вкрай уважно і ретельно оглянути машину, по черзі перевіривши кожен, можливо проблемний, елемент. Під час проведення перевірки ви натрапите на ту саму поломку, яка є причиною і яку необхідно усунути.

Отже, які основні поломки призводять до стану, що посудомийка хоче налити воду, але вода все одно не надходить в неї:

  • Чи не надходить через забитого проточного фільтра, а може і системи фільтрів.
  • Вода не має можливості чинити з тієї причини, що зламаний заливний клапан.
  • Вода не надходить в посудомийну машину через те, що зламався механізм дверцята.
  • Зламався прессостат, і з цієї причини вода не надходить в надра посудомийки.
  • Спрацювала система "Аквастоп", і через це вода припинила своє надходження в агрегат.
  • З ладу вийшов елемент блоку управління.

Важливо! Іноді до самих різних помолкі техніки можуть приводити неякісні або невідповідні миючі засоби. Щоб виключити цей момент і зараз, і в подальшому, перегляньте рейтинг кращих засобів для посудомийних машин .

до змісту ↑

Знаходимо засмічення і видаляємо його

З огляду на всю, так звану, чистоту і м'якість водопровідної води, однією з поширених несправностей посудомийних машин є засмічення в фільтрі впускного клапана. В даному випадку вода набирається вкрай повільно або взагалі не набирається.

Важливо! Спеціальний пристрій - сіточка-фільтр, оберігає машинку від різних видів абразивних речовин і домішок.

Усунути цю поломку ви зможете і самостійно, проте для цього вам буде потрібно невелика вправність:

  1. Отвинтите шланг подачі води, але перед цим перекрийте воду.
  2. У місці, де шланг з'єднується з машиною, знайдіть ту саму сіточку-фільтр, яка розташована прямо спочатку впускного клапана на посудомойке.
  3. За допомогою голки слід очистити або ж занурте її в приготований своїми руками розчин лимонної кислоти приблизно на 40- 60 хвилин.

Важливо! Також можете використовувати й інші засоби для чищення, і не тільки зараз, але і в подальшому для профілактики чистоти обладнання та його справної роботи. Які саме підійдуть - дізнайтеся з наших статей:

до змісту ↑

Дверцята зачинені не щільно

"Розумна" автоматика, годі й додати. Будь-яка посудомийна машина спеціально запрограмована таким чином, що поки користувач щільно ви не вийдете дверцята, вода не буде набиратися. Коли дверцята зачинені щільно і активація програми мийки пройшла успішно, ви почуєте глухий клацання - це буде означати, що замок щільно зачинив дверцята.

Уважно прислухайтеся, якщо подібного звуку ви не почули, то проблема, через яку ваша посудомийна машина не набирає воду - це дверцята, а саме її не зовсім щільне прилягання до корпусу машини.

Важливо! Можливо, ви нещільно засунули внутрішні контейнери або перевантажили помічницю громіздкою посудом. Детально ви читали інструкцію перед початком експлуатації вашої техніки? Знаєте, що багато проблем з часом виникає з банальної причини порушення вимог виробника. Щоб переконатися в тому, що ви все робите правильно, почитайте обов'язково пост про те, як правильно розставити посуд в посудомийній машині .

Якщо все в порядку - справа може бути в поломці замку, для чого вам знадобиться фахівець з ремонту таких деталей.

Якщо все в порядку - справа може бути в поломці замку, для чого вам знадобиться фахівець з ремонту таких деталей

до змісту ↑

Пошкодження і перегини шланга

Шланг обов'язково повинен знаходитися в, так званому, «природному» стані, адже якщо трубка буде пошкоджена або деформована в певному місці, подача води буде погана або зовсім блокована.

Деякі користувачі примудряються встановлювати машинку на цей шланг. Природно, при цьому вода в посудомийну машину надходити не стане.

до змісту ↑

З ладу вийшов впускний клапан

Абсолютно всі посудомийні машини оснащені спеціальним клапаном подачі води. Коли ця техніка починає роботу, сигнал надходить безпосередньо на клапан. Той, в свою чергу, відкривається, внаслідок чого вода починає надходити по системі водопостачання в машину.

Через зношеність або ж різких перепадів напруги клапан може згоріти.

Важливо! В даному випадку залишається лише його заміна.

до змісту ↑

Проблеми з керуючим модулем або вийшла з ладу система "Аквастоп"

Посудомийні машини - це "розумні" прилади. Всі вони давно оснащені штучним інтелектом, який і керує всіма процесами за людини. Цей керуючий модуль проводить аналіз заданого циклу роботи і віддає накази окремих елементах посудомийки, наприклад, насосу: набрати або злити воду.

Якщо вийшов з ладу модуль, посудомийка не буде в точності дотримуватися режиму миття, буде сильно гудіти або зовсім відмовиться включатися.

Важливо! Для усунення даної поломки ви повинні будете перепрошити "штучний розум", а в гіршому варіанті - зовсім повністю його замінити. Подібний ремонт виконати можуть виключно фахівці.

Система "Аквастоп" вбудована в найбільш сучасні моделі посудомийних машин. Вона захищає даний агрегат від несподіваних протікання води. Якщо посудомийка не набирає воду, то тут є виключно 2 причини:

  • Система змогла виявити протікання і проявила себе в дії, тобто, заблокувала подачу води в машину.
  • Зламалася сама функція "Аквастоп".

Важливо! У будь-якому з цих двох випадків, самостійно зробити нічого не можна, необхідна допомога фахівців. Тільки вони зможуть провести необхідний ремонт або просто замінять систему всю "Аквастоп".

до змісту ↑

Відеоматеріал

З цієї статті ви з'ясували причини, по яких не надходить вода в посудомийну машину і способи їх вирішення. Якщо ви сумніваєтеся у своїх можливостях і знаннях щодо влаштування такого агрегату, краще довірте діагностику, тестування, налаштування і ремонт майстрам відповідної кваліфікації. Інакше - ваші неправильні дії можуть привести до повного виходу дорогого обладнання з ладу, коли причина-то спочатку була банальною і простий.

Що відразу перевіряти?
Чи є вода в крані?
Детально ви читали інструкцію перед початком експлуатації вашої техніки?