Реклама
Реклама
Реклама

Жовтнева лікарня підготувала відповідь

Колектив Центральної міської клінічної лікарні Києва (колишньої Жовтневої лікарні) попереджає про можливе припинення роботи на знак протесту проти будівництва на території лікарняного закладу.

Про це заявила сьогодні на прес-конференції голова комісії Київради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, пише УНІАН .

«Якщо протягом двох тижнів не будуть вжиті заходи щодо припинення будівництва, буде проведена страйк. Зараз ми робимо тільки попередження. Ніхто з лікарів, і я в першу чергу, не хочемо страйкувати, тому що лікарі прийшли в цей світ, щоб виконати своє призначення - лікувати людей. Але якщо лікарям не дають можливості виконувати своє призначення і влада не може її (лікарню) захистити, то вони будуть захищати себе самі », - сказала Богомолець.

Вона зазначила, що лікарі будуть змушені вдатися до страйку. Богомолець також підкреслила, що будуть страйкувати все відділення, крім реанімаційного.

«Лікарі будуть змушені, крім свого бажання, перебуваючи на своєму робочому місці, страйкувати і не спілкуватися з пацієнтами. Це буде ставитися до тих пацієнтів, які не перебувають в реанімаційному відділенні, воно буде працювати », - зазначила вона.

Крім того, Богомолець повідомила, що 30 березня о 13.00 проведе у меморіальному парку ім. академіка Богомольця, який знаходиться на території будівництва, свій авторський концерт в знак протесту проти незаконного будівництва.

Вона зазначила, що запрошує на концерт усіх киян, які виступають не тільки проти забудови території Жовтневої лікарні, але і територій усіх парків, і взагалі проти незаконних будівництв у столиці.

Богомолець повідомила, що як глава комісії Київради не може сприяти вирішенню питання про скасування забудови території зазначеної лікарні , Оскільки, за її словами, подача відповідного проекту рішення на засідання сесії «просто заморожено». Її багаторазові звернення до секретаря Київради Олесю Довгому з приводу цього будівництва залишаються без відповіді, додала вона.

Присутня на прес-конференції юрист, що займається питаннями забудови території Жовтневої лікарні, Марина Соловйова зазначила, що рішення Київради про виділення понад 2 га землі на території лікарняного закладу прийнято з численними порушеннями. Зокрема, без отримання згоди лікарні на виділення землі під зазначене будівництво, не було змінено цільове призначення земельної ділянки (це земля рекреаційного призначення).

Крім того, за словами юриста, на території лікарняних установ не допускається будівництво споруд, функціонально з ними не пов'язаних, а на рекреаційній території взагалі неможливе будівництво.

Соловйова також заявила, що не була проведена комплексна державна експертиза цього будівництва.

У свою чергу головний лікар Жовтневої лікарні Олексій Волик підкреслив, що якщо будівництво продовжиться, корпуси лікарні взагалі будуть зруйновані через можливі зрушень. За його інформацією, в 7-му корпусі лікарні вже пішли тріщини в результаті зсуву грунту на схилі з моменту початку будівельних робіт.

Він також зазначив, що офісний центр, який планується звести, порушує всі санітарні норми будівництва, оскільки повинен бути розташований на відстані не менше 30-40 м від корпусів, де проводяться численні операції, зокрема операції на органах слуху і зору. Насправді ж ця відстань складає близько 5 метрів.

Брали участь у прес-конференції повідомили, що сьогодні о 4.30 близько 30 осіб у чорному одязі, незважаючи на опір пікетників, пройшли на територію будівництва, вручну переставили автомобілі, які стояли у будівельної огорожі, і забезпечили проїзд будівельної техніки, завдяки чому будівництво триває, а представники правоохоронних структур виступають на стороні забудовника.

При цьому Богомолець повідомила, що начальник столичної міліції Віталій Ярема заявив про рішення прокуратури виступати саме на боці забудовника (компаній «Житлобуд» і «Проміндустрія»).

Дивіться відео: Свавілля в Києві. Міліція, народ і побиття адвоката Монтян

Підпишись на Telegram-канал і подивися, що буде далі!