Реклама
Реклама
Реклама

Ховрінскую лікарню почнуть зносити в цьому році

Поділитися в соціальних мережах: Поділитися в соціальних мережах:   Фото: ТАСС / Валерій Шарифулин   Демонтаж покинутій лікарні в районі Ховріно почнеться в цьому році

Фото: ТАСС / Валерій Шарифулин

Демонтаж покинутій лікарні в районі Ховріно почнеться в цьому році. На її місці з'явиться житло, повідомив журналістам глава департаменту будівництва столиці Андрій Бочкарьов. Недобудовані корпуси на півночі Москви простояли 20 років і тепер знаходяться в аварійному стані.

"Демонтаж Ховрінской лікарні почнеться в цьому році. Там буде побудовано більше 200 тисяч квадратних метрів житла для програми реновації ", - сказав Бочкарьов.

Загальна площа двох будівель лікарні - дев'ятиповерхового і двоповерхового - перевищує 53 тисячі квадратних метрів. Сумарна площа земельних ділянок становить приблизно 24 тисячі квадратних метрів.

Ходили чутки, що лікарню не добудували через прорахунку геологів. Мовляв, вони неправильно оцінили якість грунту, і фундамент став йти в заболочену грунт. Андрій Бочкарьов спростував цю інформацію. "Це неспроможна версія. Ховрінскую лікарню не добудували через те, що не вистачило грошей", - підкреслив він.

Будівництво Ховрінской лікарні було розпочато в 1980 році, проте в 1985-му припинилося. У 2004 році з'являлася інформація, що лікарню добудують або перебудують, але в червні 2012-го довгобуд увійшов до переліку об'єктів, будівництво яких вирішено скасувати.

Протягом довгих років занедбана лікарня була місцем збору екстремалів і неформалів, які залишили на недобудованих стінах чимало графіті. Однак в останні роки в зв'язку з декількома нещасними випадками будівлю почали охороняти.

Читайте також


Казанцева Світлана

Поділитися в соціальних мережах: