Реклама
Реклама
Реклама

Хоррор про Ховрінской лікарні вийде в прокат навесні 2016 року

Фото: m24 / Марія Аль-Сальхані

Фільм жахів про Ховрінской лікарні вийде в широкий прокат навесні 2016 року, повідомляє Агентство "Москва" з посиланням на продюсера проекту Євгенія Лошака.

За його словами, зйомки завершені, картина на стадії пост-продакшну. Фільм може вийти в квітні. Продюсер розповів, що на відкритий кастинг відправили заявки понад 4,5 тисячі осіб.

"Спочатку було прийнято рішення про залучення непрофесійних акторів, так як це стиль мокьюментарі. Це такий псевдодокументальний стиль, коли створюється відчуття, що це насправді сталося, і герої самі себе знімають на камеру. Безумовно, в цій ситуації нам було важливо, щоб актори у нас були не на слуху, абсолютно невідомі, але при цьому талановиті ", - сказав Лошак.

Постер до майбутнього фільму. Фото: сторінка кінокомпанії на Facebook

Частина зйомок проходила на території району Ховріно і покинутій лікарні. "Це було дійсно страшно, ми прийняли рішення знімати в покинутій будівлі, а не будувати ніякі павільйони, тому що нам потрібні були реальні локації. Була проведена дуже велика художня робота, зводили додаткові стіни, і нам здалося, що вдалося занурити знімальну групу в цю атмосферу ", - додав продюсер.

Планується, що пост-продакшн триватиме близько двох місяців, так як у фільмі присутня комп'ютерна графіка. В результаті глядачі побачать фільм жахів "Ховріно", який розповість про дівчину Ірі, якій не дають спокою міські легенди, пов'язані з занедбаної лікарнею-довгобудом.

Вона разом з приятелями-студентами відправляється в будинок, щоб спростувати міфи, якими воно оповите. Свій похід молоді люди записують на любительську камеру. У Ховрінской лікарні студенти починають чути страшні звуки.

Зйомки картини почалися в жовтні і завершилися 15 листопада. Продюсерами проекту виступили Євген Лошак та Тимур Вайнштейн, режисером став Сергій Кузнецов.

Будівництво Ховрінской лікарні стартувало в 1980 році, проте в 1985-му було зупинено. У 2004 році з'являлася інформація, що лікарню добудують або перебудують, але в червні 2012 ця будівля увійшло до переліку об'єктів, будівництво яких вирішено скасувати.

За час простою лікарня стала популярна серед молоді і екстремалів. У зв'язку з цим столичним властям довелося посилити охорону за об'єктом, так як стали нерідкі випадки загибелі людей в недобудованих шахтах ліфтів. Місце вважається небезпечним, там було зареєстровано кілька нещасних випадків.

Навколо лікарні склалося безліч міських легенд. Вважається, що в 1990-х недобудовані лікарняні палати були улюбленим місцем столичних рейверов. Ходять чутки, що там москвичі веселилися під модний транс, поки клубне життя столиці тільки починала розвиватися. Крім того, лікарню нерідко називають "будинком жахів". У ній нерідко проходили збори сатаністів і членів різних сект.

Посилання по темі