Реклама
Реклама
Реклама

Православні активісти мають намір подати в суд на Артемія Лебедєва

Артемій Лебедєв. Фото: ІТАР-ТАСС

Православні активісти заявили про намір подати в суд на відомого дизайнера Артемія Лебедєва, який розмістив в своєму ЖЖ запис, "ображає їх релігійні почуття".

У середу в "Живому Журналі" Лебедєва з'явився запис "На ** й бога".

"Цікаво, чому немає в планах закону, який би забороняв образу почуттів невіруючих? ​​І взагалі, ви біблію-то хоч раз в руках тримали? Там така густа нісенітниця написана про сина теслі, який вирішив, що він цар юдейський. При чому тут ми в XXI столітті, а? Яке нам діло до близькосхідного фольклору двотисячолітньої давності? ", - написав дизайнер.

Православні активісти готують позов до дизайнера в зв'язку з цією заявою. Про це " Російській службі новин "Заявив православний активіст Дмитро енте.

"Нам вже повідомили про цю витівку Артемія Лебедєва. Він написав слово" Бог "з маленької літери. Можливо, він зневажив свого власного ментального ідола. Якщо закон вступить в силу і щось подібне повториться, то важливо, щоб людина завжди відповідав за те, що він говорить. Ми вже готуємо заяву, щоб його залучити до кримінальної відповідальності. його читає багато людей і нехай він відповідає за свої слова ", - сказав він.

Асоціація православних експертів також готує позов до Артемію Лебедєву. Про це заявив глава асоціації православних експертів Кирило Фролов.

"Знахабнілі кощунники і богоборці порушують світський характер держави, насаджуючи войовничий атеїзм як ідеологію і квазірелігію. Чергова витівка Артемія Лебедєва - черговий аргумент за прийняття закону про посилення покарання за образу почуттів віруючих. Після прийняття закону наша православна та правозахисна політична діяльність, в тому числі, в області позовів, буде посилена ", - сказав він.

Як заявляють експерти, поки закон про покарання за образу почуттів віруючих не прийнятий, залучити Артемія Лебедєва до відповідальності за запис в ЖЖ можна лише після того, як хтось подасть на нього до суду.

Нагадаємо, 26 вересня в Держдуму був внесений резонансний законопроект про посилення покарання за образу почуттів віруючих . Згідно з ним порушників може чекати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років, а також штрафи, збільшені в сто разів.

Quot;Цікаво, чому немає в планах закону, який би забороняв образу почуттів невіруючих?
І взагалі, ви біблію-то хоч раз в руках тримали?
При чому тут ми в XXI столітті, а?
Яке нам діло до близькосхідного фольклору двотисячолітньої давності?