Реклама
Реклама
Реклама

Які мають пільги неповнолітні діти померлих ветеранів бойових дій в Чечні під час вступу до школи, дитячий сад, ВНЗ

  1. правовий аспект
  2. УБС - хто може їм називатися
  3. Допомога держави членам сім'ї УБС
  4. Як оформити субсидію

Пільги дітям ветеранів бойових дій - один із видів допомоги держави сім'ям, де годувальник брав участь у військових конфліктах Пільги дітям ветеранів бойових дій - один із видів допомоги держави сім'ям, де годувальник брав участь у військових конфліктах. Завдяки цій підтримці члени сім'ї (НС) учасника БД, навіть після його смерті, не залишаються без госпопеченія. Останнє носить як федеральний (наприклад, пільги для дітей ветеранів бойових дій під час вступу до школи), так і регіональний характер ( пільговий проїзд ).

правовий аспект

Нормативно-правовою базою в цьому питанні слід вважати Федеральний Закон від 12 січня 1995 року № 5 «Про ветеранів» , Де докладно написано про гарантовану державну підтримку УБС. Також слід звернути увагу на:

УБС - хто може їм називатися

Згідно з нормами законодавчих актів, ветераном БД є:

  • військовий, який виконував завдання, спрямовані на ліквідацію хв;
  • військовослужбовець, незалежно від звання, з автомобільних військ, який перевозив в Афганістан під час війни різні вантажі;
  • льотчики, які здійснювали бойові вильоти до Афганістану;
  • обслуговуючі працівники, які були в в / ч за кордоном під час війни і отримали каліцтва або важкі поранення;
  • фахівець, який трудився в Афганістані необхідний час або який закінчив перебування там раніше запланованого часу по серйозної причини;
  • будь-яка людина, відправлений в іншу державу і воював там.

Допомога держави членам сім'ї УБС

Субсидії від держави членам сім'ї УБС може отримувати тільки недієздатний громадянин, який перебуває на забезпеченні ветерана Субсидії від держави членам сім'ї УБС може отримувати тільки недієздатний громадянин, який перебуває на забезпеченні ветерана. Якщо після смерті батька утриманець планує оформити пільги по втраті годувальника або будь-які інші субсидії, необхідно довести документально, що він не в змозі себе забезпечити. Коли утриманцем є дитина, в доказах немає необхідності.

Федеральне законодавство містить норми, згідно з якими непрацездатний НС після смерті УБС, крім пенсії, має право отримувати допомогу на:

  1. Держжитло при заяві, написаній до 2005 року.
  2. Безоплатний і безочередний прийом в медустанові, де раніше обслуговувався утриманець.
  3. Пільги на комунальні послуги (50% від суми ЖК платежів).
  4. Компенсація за санаторне лікування відповідного висновку лікуючого лікаря.
  5. Безочередний прийом в інтернат для літніх і людей з обмеженими здібностями.

У відповідь на питання: які пільги у дітей ветеранів бойових дій? - закон говорить про те, що субсидії для них збігаються з загальноприйнятими преференціями для непрацездатних утриманців.

В період життя УБС пільги дітям ветеранів бойових дій під час вступу до школи, при визначенні в дитсадок також надаються на законних підставах.

Так, пільга для дітей ветеранів бойових дій в дитячий сад на увазі під собою не тільки влаштування дитини без черги, але і отримання компенсацій за батьківську плату. Говорячи про пільгу для дитини ветерана бойових дій під час вступу до вузу, варто відзначити, що вона поширюється лише на самого УБС, але не на його дитину.

На державну підтримку можуть розраховувати батьки, неповнолітні діти, дружина, яка не вийшла повторно заміж і проживає з дорослим сином або дочкою, що стали інвалідами до повноліття, або з дітьми до 23 років, які отримують очне освіту.

Регіональне забезпечення кілька бідніший федерального і являє собою найчастіше безкоштовний проїзд в транспорті приміського та міського сполучення. Цю субсидію можна монетизувати.

Як оформити субсидію

Щоб отримувати всі належні пільги неповнолітнім дітям і іншим утриманцям ветеранів бойових дій, необхідно звернутися до органу, в компетенції якого знаходиться та чи інша субсидія Щоб отримувати всі належні пільги неповнолітнім дітям і іншим утриманцям ветеранів бойових дій, необхідно звернутися до органу, в компетенції якого знаходиться та чи інша субсидія. Документи також готуються в залежності від оформлюваної привілеї. Хоча можуть існувати розбіжності, виділимо ряд паперів, необхідних при зверненні в будь-яку установу:

  • паспорт;
  • документ, який доводить, що особа є членом сім'ї УБС;
  • свідоцтва про народження або паспорта дітей.

Якщо в нормативно-правовому акті зазначено, що маєте право на пільги дітям ветеранів бойових дій в Чечні, а компетентні органи вам в них безпричинно відмовляють, варто відстоювати свої права в судовому порядку.

[Всього голосів: 0 Середній: 0/5]

У відповідь на питання: які пільги у дітей ветеранів бойових дій?