Реклама
Реклама
Реклама

Ytong (Ютонг) блоки - опис, характеристики, переваги і недоліки

  1. Трішки історії
  2. Розміри, технічні характеристики, виробництво
  3. Ytong блоки: плюси і мінуси
  4. Вартість газобетонних блоків
  5. Ytong блоки - розміри і типи
  6. висновки

Блоки з газобетону Ytong - є якісним будівельним матеріалом, що володіє масою достоїнств. Відрізняючись один від одного розмірами, структурою, наповненням, поверхнею вони можуть використовуватися для виготовлення різних елементів будівлі.

Трішки історії

Технологія виготовлення газобетону Ytong (корисна   стаття   про виготовлення газобетону як матеріалу) була запатентована ще в далекого 1924 році шведським вченим Акселем Ерікссон Технологія виготовлення газобетону Ytong (корисна стаття про виготовлення газобетону як матеріалу) була запатентована ще в далекого 1924 році шведським вченим Акселем Ерікссон. Виробляти в промисловому масштабі Ytong блоки стали в 1929 році. Завдяки їх характеристикам цей будматеріал став дуже затребуваний при зведенні будівель і споруд, особливо в місцях з високою сейсмічною небезпекою або сходження грунту. Крім цього, їх інтенсивно використовують в багатоповерховому будівництві для зменшення тиску на грунт і попередження виникнення пов'язаних з цим негативних явищ.

Підвищена популярність цього будматеріалу, забезпечила розвиток виробництва, вдосконалення самих виробів, а також технології виготовлення. Спочатку газобетонні блоки виробляли на території Німеччини та Польщі. В даний час їх виготовленням займаються виробники з багатьох країн світу, але еталоном такого виду продукції все ж вважається газобетон, виготовлений в Польщі і Німеччині.

Розміри, технічні характеристики, виробництво

Для виготовлення газобетону використовуються вапно, пісок, вода, невелика кількість цементу і ангідрит. Як утворює піну речовини застосовується алюмінієва паста, яка вступаючи в реакцію з гідроксидом кальцію, забезпечує утворення в тілі бетону безлічі невеликих за розмірами пор.

Щоб домогтися високої якості кінцевого продукту - газобетонного блоку, потрібно добре налагодити технологічний процес, з усією педантичністю ставиться до підбору сировини, використовувати обладнання, яке дозволяє виробляти повністю однорідну масу. Тільки такий підхід забезпечує готовому продукту високі стабільні експлуатаційні характеристики. Найважливіші, з яких - це міцність і високий рівень теплоізоляції, що забезпечується мільйонами дуже дрібних бульбашок.

Ytong газобетонні блоки мають високу паропроникність. Зроблені з цього будівельного матеріалу стіни забезпечують оптимальної рівень вологості, при цьому волога не накопичується всередині стіни. Крім цього, вони мають дуже повільну тепловіддачу. Відповідно в будинку, виготовленому з такого матеріалу влітку прохолодно і взимку тепло. Одношарові і двошарові стіни, виготовлені за цією технологією, гарантовано забезпечать оптимальний мікроклімат в приміщенні.

Блоки Ytong є ідеальним будівельним матеріалом для виготовлення одношарових стін в приватному будівництві. Технологія виробництва дозволяє виробляти ці вироби різних розмірів. Тому їх можна використовувати не тільки для зведення стін.

Тому їх можна використовувати не тільки для зведення стін

Ринок пропонує різні Ytong блоки, найтеплішими і сучасними з яких є YTONG ENERGO. Проводять їх з легкого пористого матеріалу. Вони вдало поєднують в собі такі характеристики:

  • легкість;
  • міцність;
  • теплоізоляція.

Дозволяють будувати стіни, які не потребують додаткового утеплення.

Газобетон - це по-справжньому екологічно чистий матеріал. Його можна використовувати на об'єктах різного призначення і конструкціях різної складності.

Рекомендуємо корисний матеріал в якому розглядаються нюанси виробництва газосилікату і блоків з нього.

Ytong блоки: плюси і мінуси

Отже, до основних переваг газобетонних блоків відносяться:

  • висока точність в геометрії і розмірах;
  • міцність і довговічність;
  • Відмінна теплоізоляція;
  • легкість, що дозволяє без праці транспортувати їх на великі відстані і монтувати;
  • висока паропроникність, завдяки якій в приміщенні забезпечується оптимальний рівень вологості;
  • не схильність до старіння, гниття;
  • легкість в обробці. Тому вони є відмінним матеріалом для реставраційних робіт;
  • високий рівень протипожежної безпеки;
  • універсальність застосування. Їх можна використовувати і для облаштування, стін і укладання фундаменту, а також виготовлення інших конструктивних елементів будівлі.

До мінусів цих виробів можна віднести їх крихкість і велике водопоглинання, що є перешкодою для твору високоякісних оздоблювальних робіт.

Читайте також статтю про технічні характеристики газобетонних блоків .

Вартість газобетонних блоків

Скільки коштують газобетонні блоки Ytong? Ціна на них не сильно відрізняється від вартості інших матеріалів подібного призначення, але якщо враховувати достоїнства цих виробів, то вони вигідно відрізняються, наприклад, від цегли і залізобетонних панелей.

За співвідношенням ціна / якість вони далеко попереду від конкурентів.

За співвідношенням ціна / якість вони далеко попереду від конкурентів

Ytong блоки - розміри і типи

Завдяки простоті в обробці газобетонні блоки можуть бути дуже різних розмірів. Починаючи від розміру стандартного силікатної цегли і закінчуючи великими панелями.

Залежно від поверхні газобетонні блоки Ytong можуть бути гладкими і пазогребневими.

Вироби з гладкою поверхнею більше підходять для твору облицювання несучої конструкції, а також зведення зовнішньої стіни. Газобетонні блоки пазогребневі призначені для облаштування внутрішніх стін. Завдяки особливій поверхні їх легко штукатурити.

Крім цього, бувають стінові блоки Ytong, призначені для облаштування фундаменту і монтажу інших конструкцій будинку.

висновки

Завдяки великій кількості достоїнств при порівняно невеликій ціні газобетонні блоки Ytong є відмінним рішенням, яке не тільки забезпечить ваше житло надійної, довговічної і камфорною захистом від впливу зовнішніх факторів, а й економію коштів.

Рекомендуємо дізнатися, що ж все таки краще вибрати і в яких випадках - газобетон або пінобетон .