Реклама
Реклама
Реклама

Власну справу в Туреччині

Що ж перед тим як торкнутися настільки цікавою і всеосяжної теми в цій статті, я хочу відзначити, що пізніше ми посвітив даної тематики окремий блок, а поки насолоджуйтеся вступної)

Що ж, будемо відверті, в цьому питанні Туреччина відчутно відрізняється від нашої країни Що ж, будемо відверті, в цьому питанні Туреччина відчутно відрізняється від нашої країни. І в основному в позитивну сторону. В першу чергу роль грає менталітет місцевого населення. Але крім того вам доведеться ретельно вивчити законодавство країни.

Один з варіантів бізнесу - відкриття філії вітчизняної компанії на території Туреччини. Це вигідно в першу чергу тому що в даному випадку податки будуть істотно нижче. Але при цьому безпосередньо процедура реєстрації складніша. Цей варіант більше підходить для представників великих фірм. Наприклад, не так давно в Стамбулі був відкритий офіс Яндекса або Ebay .

І це при тому, що такі представництва існують лише в декількох країнах. Проблема відкриття представництва ще і в тому, що всі фінансові операції перші три роки доведеться проводити за кордоном, що досить незручно.

Найбільш розумний і практичний варіант - власний бізнес з нуля Найбільш розумний і практичний варіант - власний бізнес з нуля. Зрозуміло, перше, що вам потрібно, - це ідея і стартовий капітал. З юридичних питань проблем практично ніколи не виникає. Реєстрація власної фірми при правильному підході здійснюється буквально за 2-3 дні.

У Туреччині дуже лояльно ставляться до іноземного бізнесу і не перешкоджають його розвитку. Це підкріплено законодавчими актами. Туреччина - одна з небагатьох країн світу, де бізнес на однакових умовах можуть вести як громадяни держави, так і іноземці.

Для тих, хто хоче купити вже готовий працюючий бізнес, відмінним варіантом буде все, що пов'язано з туризмом, - готелі, кафе, ресторани і т.д. Туризм в цій країні - важливе джерело прибутку, а й вартість такого бізнесу досить висока. Так що враховуйте, чи по кишені вам такі витрати.

Можна відкрити торгову лавку і навіть продуктовий магазин, друге правда буде складніше.

Можна відкрити торгову лавку і навіть продуктовий магазин, друге правда буде складніше

Продуктовий магазин, як варіант іноземного бізнесу в Туреччині.

Експерти підкреслюють, що в останні роки бізнес в Туреччині стає все більш європейським. І це величезна перевага, так як справа стає більш безпечним у фінансовому плані і годі й очікувати непередбачених витрат, який найчастіше невиправдані.

Як це часто буває в нашій країні. Також варто згадати, що більше 50% активного бізнесу концентрується в Стамбулі. Але, знову ж таки, вартість започаткування та ведення власної справи тут може бути досить високою в залежності від того, чим ви будете займатися. Конкуренція досить велика, але шляхи для розвитку завжди є.

Також варто сказати, що в Туреччині діє відразу кілька офшорних зон, де можна відкрити бізнес. Наприклад, аеропорт в Стамбулі. І тут дійсно є, в чому себе проявити. Можна сміливо говорити, що умови для власної справи в Туреччині відмінні. Головне - Ваші прагнення і амбіції. Ах да, єдине де ми ніколи не бачили іноземців - це Турецькі ринки, але це святе))

Ах да, єдине де ми ніколи не бачили іноземців - це Турецькі ринки, але це святе))

Ринок в Туреччині. Аланья. Квітень 2015 р