Реклама
Реклама
Реклама

Почни бізнес: Пральня самообслуговування

  1. приміщення
  2. документи
  3. Побутова хімія
  4. Зал очікування

Отримувати максимальну вигоду з пралень самообслуговування вмів мафіозі Аль Капоне: він використовував малий бізнес як прикриття своїх бутлегерскіх справ. У Росії подібних закладів не дуже багато: це пояснюється тим, що поріг входу досить високий. За підрахунками H & F, відкрити маленьку пральню на п'ять машин не вийде дешевше, ніж за 3,5 млн рублів. При середніх тарифах по ринку (50-100 рублів за годину прання), виручка в місяць буде в районі 100 000 рублів. Якщо зробити пральню на 20 сітральних машинок і кілька сушильних, розташуватися біля вузу і заздалегідь укласти контракти з навколишніми ресторанчиками, салонами краси і приватними садками, можна окупити витрати за все за півтора-два роки і потім заробляти до 800 000 рублів на місяць. Правда, справа ця клопітка, тому, можливо, краще взяти франшизу, яку продають багато існуючі мережі пралень.

Крім очевидних клієнтів - студентів, молодих квартиронаймачів без власної пральної машини і невеликих підприємств - в пральню стануть приходити і власники побутових машин, в яких не можна прати пуховики, пледи, ковдри.

Крім очевидних клієнтів - студентів, молодих квартиронаймачів без власної пральної машини і невеликих підприємств - в пральню стануть приходити і власники побутових машин, в яких не можна прати пуховики, пледи, ковдри

приміщення

Найкраще підійдуть цокольні поверхи житлових будинків. Щоб орендувати їх, слід звернутися в ТСЖ. Там можуть надати пільгові умови, тоді оренда буде в межах 1 000 рублів за кв.м. у місяць. Добре, якщо пральня буде розташована недалеко від студентських гуртожитків.

Санітарними нормами передбачені певні вимоги до приміщень. Маленька пральня на 3-5 пральних машин зможе розташуватися на 20-30 кв.м. Висота стель в такому приміщенні повинна бути не менше 3 м.

Варто врахувати витрати на підтримку інфраструктури. Рахунки за електроенергію і воду будуть досить великими: в залежності від завантаження доведеться платити кілька десятків тисяч рублів. З 2012 року Мосенерго працює з юрособами за новими правилами, встановлюючи тільки максимально можливу ціну за кіловат. Нерегульовані ціни на кожен місяць вивішують на сайті . Кінцеву ціну визначає постачальник енергії. Тарифи на воду варіюються в залежності від регіону, в Москві з ними можна ознайомитися на сайті Мосводоканала .

ремонт

В першу чергу потрібно буде привести приміщення у відповідність з санітарними нормами , Прийнятими в 2010 році. Найімовірніше, доведеться витратитися на проведення води і установку витяжки. Витрати для пральні самообслуговування на п'ять машин можуть становити 30 000-70 000 рублів.

Слід звернути увагу на рівень жорсткості води . Якщо він занадто високий (в Москві, відповідно до карти Мосводоканала , Таких проблем не повинно виникнути), доведеться встановити спеціальний фільтр.

документи

Перш ніж почати трудову діяльність, потрібно пройти перевірку в Росспоживнагляді, так як послуги пральні відносяться до тих видів діяльності, де не обійдешся простим повідомленням. Про те, як викликати до себе інспектора, можна почитати на сайті відомства . Як правило, з моменту відправки електронної заяви до перевірки проходить одна-два тижні.

Звичайно, необхідні документи про початок трудової діяльності - потрібно зареєструватися як ІП або ТОВ.

Спеціальне обладнання

Пральні
та сушильні машини

Придбання обладнання - найбільш витратна частина організації процесу. Потрібно враховувати, що будуть потрібні професійні машини із завантаженням від 5 до 8 кг. Побутові пральні машини можна встановити, але потрібно бути готовим до їх швидкої поломки. Чи не розраховані на великий постійний обсяг прання, вони пропрацюють максимум року.

На ринку великий вибір: російські машини В'яземського машинобудівного заводу під маркою «Вязьма», машини виробництва НВП «Антарес», німецькі Miele, американські Maytag, шведські Electrolux та інші. Ціна кожної варіюється від 300 000 до 500 000 рублів. Приблизно стільки ж коштують сушильні і прасувальні машини.

Побутова хімія

Пральня на 5 машин при середньому завантаженні в місяць буде витрачати 5-7 кг порошку, а також 3-5 літрів відбілювачів і кондиціонерів. Як правило, ціну на порцію чистячих засобів встановлюють в діапазоні 10-30 рублів. Важливо дати клієнту можливість використовувати власні засоби для чищення.

Крім прального порошку, вам знадобиться порошок від накипу. За нього клієнт платити не буде, тому до щомісячних витрат доведеться додати близько 1 000 рублів.

Зал очікування

На обладнання залу очікування може піти близько 20 000 рублів. Краще зробити його яскравим: пофарбувати стіни, поставити диван, журнальний столик, пару крісел, кулер з водою і Wi-Fi-роутер. Завдяки цьому відвідувачі не будуть надто нудьгувати, якщо їм доведеться чекати, коли простягається їх білизна або звільниться машина.

У пральні самообслуговування не обійтися без адміністратора. По-перше, потрібно, щоб хтось наглядав за машинами і речами клієнтів, по-друге, співробітник повинен стежити за процесом прання і перевіряти одяг клієнтів перед тим, як завантажити її в барабан. Якщо забуті в кишенях брюк монети не шкодять техніці, то цвяхи і інструменти, залишені в будівельних уніформах, можуть вивести з ладу машини. У маленьку пральню доведеться найняти двох адміністраторів (позмінна робота), витрати на їх зарплату - близько 60 000 рублів.

З підготовкою матеріалу допомагали: пральня Lime , пральня «Веселка» , компанія «Мосекосіла» , пральня «Чістоff»