Реклама
Реклама
Реклама

ПРОФЕСІЙНА ПЕРЕПІДГОТОВКА З ОХОРОНИ ПРАЦІ

  1. 256 годин здійснюється підготовка фахівців з охорони праці. Додаткова професійна освіта, є одним з...
  2. Професійна перепідготовка фахівців з охорони праці за програмою «Безпека технологічних процесів і виробництв....

256 годин здійснюється підготовка фахівців з охорони праці. Додаткова професійна освіта, є одним з основних напрямів державної політики в галузі охорони праці.

Якщо ви бачите і відчуваєте себе фахівцем з охорони праці, але не вибрали цей напрямок при вступі до ВНЗ, не впадайте у відчай, вам не доведеться занурюватися в систему вищої професійної освіти.

Пройти проф. перепідготовку та отримати додаткову професійну освіту, для всіх бажаючих стати фахівцями з охорони праці можливо в Освітньому Центрі Охорони Праці ОЦОТ за спеціальною програмою 256 годин.

Відповідно до вимог Наказу Міністерства охорони здоров'я Росії від 17.05.2012 N 559н і професійного стандарту фахівця з ОП:

обов'язковою умовою для виконання посадових обов'язків фахівця з охорони праці, особою, яка не має вищої професійної освіти за напрямом підготовки «техносферной безпеку» або відповідного напряму підготовки, є наявність у нього додаткової професійної освіти за програмою професійної перепідготовки.

Таким чином, фахівцем з охорони праці може стати особа має вищу професійну і (або) середню професійну освіту.

Організаціям, що бажають покласти обов'язки спеціаліста з охорони праці, на працівника не має відповідної професійної освіти, попередньо необхідно направити його на курси професійної перепідготовки в області охорони праці.

Додаткова освіта з охорони праці, це професійна перепідготовка фахівців по 250 + 6 годинною програмою - «Безпека технологічних процесів і виробництв». Техносферна безпека.

Навчання проходить відповідно до розкладу очних занять.

Без відриву від виробництва - можливо навчитися дистанційно.

Тривалість програми професійної перепідготовки - 256 годин.

Форма навчання - очна (очно-заочна). Включає в себе 15 днів лекцій і самостійне вивчення роздавальних матеріалів. В кінці навчання проводиться підсумкова робота - написання реферату з охорони праці, за завданням викладача. Диплом про профперепідготовка з охорони праці видається і тим хто готовий пройти дистанційне навчання.

Форма навчання - дистанційна. Навчання проходить самостійно, за програмою професійної перепідготовки з охорони праці. Надаються навчальні матеріали для вивчення онлайн.

Форма оплати - для юридичних осіб: безготівкова, з рахунку організації. Для фізичних осіб - по квитанції і через будь-який банк або онлайн оплата.

Вартість навчання в 2016 році становить - 20 000 рублів.

Де пройти профпереподготовку - Санкт-Петербург, вул. Кемского, д.10, літ. А (ст. Метро Крестовский Острів)

Після закінчення курсу профпереподготовки ви отримуєте - диплом встановленого зразка - «Безпека технологічних процесів і виробництв».

Після закінчення курсу профпереподготовки ви отримуєте - диплом встановленого зразка - «Безпека технологічних процесів і виробництв»

Диплом про професійну перепідготовку з охорони праці зберігається у навчені і є його особистим документом. При переході в іншу організацію актуальність диплома не втрачається

Періодичність навчання - один раз як додаткову професійну освіту.

Додатково безкоштовно видається Універсальний довідник з Охорони праці, який буде корисний кожному фахівцю з ОП.

Як стати фахівцем з охорони праці:

  1. заповнюємо заявку СКАЧАТИ ФОРМУ ;
  2. Направляємо заповнену заявку в освітній центр;
  3. Підписуємо договір на профпереподготовку. Оплата за безготівковим розрахунком для ІП і юридичних осіб, фізичні особи можуть здійснити оплату онлайн;
  4. Проходимо навчання «Безпека технологічних процесів і виробництв. Охорона праці і промислова безпека »250 + 6 годин,
  5. Отримуємо диплом про професійну перепідготовку з охорони праці.

ПРОГРАМА НАВЧАННЯ КУРСУ

Професійна перепідготовка фахівців з охорони праці за програмою «Безпека технологічних процесів і виробництв. Техносферна безпека "

Тема256 годину1Основи охорони праці27

1.1 Трудова діяльність людини 2 1.2 Основні принципи забезпечення безпеки праці 3 1.3 Основні принципи забезпечення охорони праці 3 1.4 Основні положення трудового права 3 1.5 Правові основи охорони праці 4 1.6 Державне регулювання в сфері охорони праці 3 1.7 Державні нормативні вимоги охорони праці 2 1.8 Обов'язки і відповідальність працівників щодо дотримання вимог охорони праці та трудового розпорядку 3 1.9 Обов'язки і відповідальність посадових осіб щодо дотримання требовани й законодавства про працю та охорону праці 2 1.10 Професійний стандарт спеціаліста з охорони праці. Наказ Мінпраці Росії від 04.08.2014 № 524н 2 2 Основи управління охороною праці в організації 86 2.1 Обов'язки роботодавця щодо забезпечення безпечних умов і охорони праці 4 2.2 Управління внутрішньої мотивацією працівників на безпечну працю і дотримання вимог охорони праці 2 2.3 Організація системи управління охороною праці 10 2.4 Соціальне партнерство роботодавця і працівників у сфері охорони праці. Організація громадського контролю 6 2.5 Спеціальна оцінка умов праці 25 2.6 Розробка інструкцій з охорони праці 10 2.7 Організація навчання з охорони праці і перевірки знань вимог охорони праці працівників організацій 4 2.8 Надання компенсацій за умови праці. Забезпечення працівників засобами індивідуального захисту 4 2.9 Основи попередження професійної захворюваності 8 2.10 Документація і звітність з охорони праці 10 2.11 Сертифікація по охороні праці в організаціях 3 3 Спеціальні питання забезпечення вимог охорони праці та безпеки виробничої діяльності 38 3.1 Основи попередження виробничого травматизму 10 3.2 Технічне забезпечення безпеки будівель і споруд, обладнання та інструменту, технологічних процесів 4 3.3 Колективні засоби захисту: вентиляційні , Освітлення, захист від шуму і вібрації. 2 3.4 Індивідуальні засоби захисту 2 3.5 Небезпечні виробничі об'єкти і забезпечення промислової безпеки 4 3.6 Організація безпечного виконання робіт з підвищеною небезпекою 4 3.7 Забезпечення електробезпеки 4 3.8 Забезпечення пожежної безпеки 4 3.9 Забезпечення безпеки працівників в аварійних ситуаціях 4 4. Соціальний захист постраждалих на виробництві 25 4.1 загальні правові засади відшкодування заподіяної шкоди 6 4.2 Обов'язкове соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних забо Еван 4 4.3 Порядок розслідування та обліку нещасних випадків на виробництві 4 4.4 Порядок розслідування та обліку професійних захворювань 4 4.5 Надання першої допомоги потерпілим на виробництві 5 5 Виробнича санітарія і гігієна праці 10 6 Промислова безпека 20 7 Управління персоналом в галузі охорони праці 20 8 Електробезпека 10 9 Захист у надзвичайних ситуаціях 8 10 Консультування, тестування (самоконтроль), іспит 6 Разом годин: 256

Покладання роботодавцями обов'язків фахівця з охорони праці, на працівника, який не має відповідної підготовки, розцінюється як порушення державних нормативних вимог охорони праці, що містяться в федеральних законах (Частина 1 статті 5.27_1 КоАП РФ).

Інформацію про розміри штрафу і можливої ​​відповідальності можна дізнатися тут