Реклама
Реклама
Реклама

На шашлики: 8 парків Москви, де можна відпочити на травневі


Якою б не була погода, москвичі традиційно вірять, що в травневі все налагодиться: прийде весна, прийде і праця. Ми відібрали 8 парків з 8 столичних округів, де можна без побоювань смажити шашлики і насолоджуватися природою.

Каськів

Пишно відзначити прихід довгоочікуваної весни можна в Кусково, де колись в погожі дні гуляло і всіляко розважалася сімейство графів Шереметьєвих. У сучасному парку, уздовж світанкові алеї та біля Великого Палацового ставка, гостей чекають обладнані майданчики для пікніків з дерев'яними лавками, столами і мангалами під дахом. Всього в парку є 32 точки для смаження шашликів, серед яких безкоштовні і платні. При цьому перші носять вельми нетривіальний характер, зате другі являють собою повноцінні альтанки, заховані в тіні зелених ялин, де можна спокійно усамітнитися з компанією друзів. Важливо, що в Кусково є зручна парковка і чисті туалети.

Срібний бір

Злегка скромніше в порівнянні з Кусково виглядає Срібний бір. У ньому відвідувачів чекає вже 22 законні майданчики для смаження шашликів. Знайти їх можна на пескобазе і на території екологічної стежки «У озера« бездонне ». Серед обладнання є стаціонарні мангали, антивандальні столи, лавки, урни для сміття та затишні альтанки та намети. Приємно в Срібному бору то, що смажити всіма улюблене травневе частування можна не просто на природі, а на березі озера, де вже в перші тижні весни можна помочити ноги і, до речі кажучи, насолодитися повітрям екологічно чистої зони Москви і Підмосков'я. Сім'ям з дітьми точно варто вирушати саме сюди: на екологічній стежці малюків можна познайомити з цаплями, журавлями і совами.

Настільки комфортні умови, звичайно, не безкоштовні, однак на честь відкриття сезону ціни знижені.

Бірюлевская дендропарк

Перенестися з кам'яних джунглів у справжній природний заповідник, не виїжджаючи за МКАД, можна в Південному окрузі Москви, в Бірюлевская дендропарку. Більше 250 видів рідкісних рослин, 15 алей, гай Сакури, - все це мала дещиця того, що розкинулося на безкрайніх зелених просторах парку. Після дня, проведеного тут, приємна гармонія всередині точно не змусить вас чекати. Все, що необхідно, це приїхати сюди раніше і встигнути зайняти одну з дев'яти безкоштовних пікнікових точок або ж заздалегідь орендувати комфортну альтанку. Незважаючи на те, що ціни за оренду кусаються, для великої компанії вони будуть вельми доречними. Тим більше, що передбачуваний асортимент послуг, що входить у вартість оренди, дійсно вражаючий. Наприклад, при зніманні теплою дерев'яної альтанки на день ви отримаєте дерев'яну веранду, світломузику, музичний програвач, теплову гармату, розетки, мангал, шампури, меблі, мішок вугілля і пляшку з рідиною для розпалювання. Залишиться тільки принести замариноване м'ясо, і відмінний пікнік забезпечений.

Тропаревському парк

Тропаревському парк, що розташувався в Західному окрузі Москви, як не можна до речі підійде тим, хто любить тихі і відокремлені місця, яких в травневі свята, зрозуміло, буде небагато. Небагатолюдно в парку в першу чергу забезпечується його місцем розташування - від м. Коньково або м. Південно-Західної доведеться пройти 2 км пішки, що, звичайно, під силу аж ніяк не кожному. Однак, якщо ваш крокомір зафіксує таку велику дистанцію, ви будете винагороджені: 20 зручних альтанок під дахом, високі мангали для смаження шашликів, ставок, де можна порибалити і навіть взяти в оренду човен, а також живі солов'їні трелі, які за якістю звучання точно перевершать навіть найпотужніший будильник. Як би не хотілося, про час в Тропаревському парку забувати не варто: парк закривається о 21.00.

Ландшафтний заказник Хімкинський

Відпочити в відокремленому парку можуть собі дозволити і жителі Північного округу Москви - в ландшафтному заказнику Хімкинський. Дістатися до місця можна від м. Річковий вокзал або на автобусі, або на машині. Пікнікові точки розташовані поблизу вулиць Лівобережної і Дибенко. У більшості зон є альтанки під дахом, столи і лавки, проте, що стосується мангалів, то їх доведеться взяти з собою. Крім того, варто врахувати, що в Химкинском парку точки для пікніка не відрізняються місткістю - максимум 6 чоловік. У той же час тут є, чим розважитися: наприклад, поспостерігати за птахами або ж познайомитися з лосями, а завершити відпочинок можна кінної прогулянкою в кінно-спортивному комплексі ЦСКА.

заказник Алтуфьевскій

На північному сході столиці в цілому налічується 12 пікнікових точок (6 - в Алтуф'єво, 2 - в Медведкова, 3 - в ліанозовської лісорозсаднику, 1 - в Північному). Лідером по їх кількості є заказник Алтуфьевскій, в ньому розташовано цілих 6 зон для смаження шашликів близько вул. Лєскова і вул. Меліховського. Конкуренція в СВАО велика, тому що лісових масивів тут не так багато, проте, якщо прийти сильно заздалегідь, то можна встигнути отримати відмінне місце на узліссі з добротної альтанкою, великим столом, лавками, урнами і найголовніше - з антивандальним мангалом. Вагомим плюсом для відпочиваючих стане близьке розташування до парку різних продуктових магазинчиків, в яких можна купити все необхідне. Приємний бонус - наявність Алтуфьевского джерела, де в разі жарких травневих свят, можна вгамувати спрагу.

Москворецкая парк

Москворецкая парк розташувався в долині Москви-ріки і об'єднав собою відразу кілька великих територій: Кіровську зрозумію, Строгінско зрозумію і Щукинский півострів. Приїжджати сюди просто на шашлики не представляється можливим, тому що історія парку настільки багата, а природний ландшафт настільки унікальний і різноманітний, що для їх вивчення не вистачить навіть 24 діб. Серед розваг є екскурсії по заплавах з відвідуванням військово-історичної «Алеї життя» і «кедрового поля пам'яті», вольєрний комплекс «Фазанарій», спортивні майданчики, дитячі майданчики і каруселі і т.д. Пікнікових зон тут теж предостатньо - близько 20, однак, щоб їх знайти, доведеться приловчитися. При пошуку зверніть увагу на вул. Ісаковського, Одинцовському набережну і мис Чистого затоки. Якщо удача посміхнеться вам, то ви виявите прекрасні і безкоштовні альтанки, мангали і столи з лавками. До речі, не зайвим в таку поїздку буде взяти невеликий пакетик молока: в парку дуже багато їжачків, які хочуть їсти.

парк Кузьминки

Таким же за кількістю розваг, як і Москворецкая парк, можна назвати парк Кузьминки-Любліно в ЮВАО. Він розділений на три зони: культурну (історичні пам'ятники, еколого-просвітницький центр), дозвільної (екологічні стежки, тренажерні майданчики, зони для купання, пляжний волейбол) і пікнікові-лісову (близько 30 зон для смаження шашликів, в тому числі 28 ведмежих столових з дубовими столами і лавками). Способів провести дозвілля в Кузьмінках безліч, тому варто добре продумати програму відпочинку. Так, якщо ви не хочете самостійно блукати по лісі в пошуках зони для пікніка, за тиждень до торжества зателефонуйте до адміністрації парку і замовте місце підвищеної комфортності «бізнес-клас» або зниженою «економ-клас». Більшість точок обладнані стаціонарними мангалами, однак якщо везти ті ж шампури з собою не хочеться, то їх спокійно можна взяти в оренду. У парку гостей завжди зустрічає не тільки багато народу, але і живності, тому запасіться горішками для білочок і морквою для зайців.

Битцевский лісопарк

Битцевский лісопарк є досить дику лісову місцевість, де можна провести день в повній гармонії з природою. Пікнікових точок тут не так багато - близько трьох. Вони розташовані на Балаклавському проспекті, вул. Островитянова і на перетині вул. Голубинской і вул. Інеси Арманд. Незважаючи на їхню нечисленність, вони цілком гідні: місткі дубові альтанки, столи і лави та майданчики з мангалами. Однак, з огляду на велику прохідність парку, не завадить взяти з собою переносний мангал, тому що якість встановлених залишає бажати кращого. При бажанні гості можуть розміститися не тільки на безкоштовній майданчику, а й орендувати цілий гриль-будиночок поблизу Севастопольського проспекту. Якщо для розваги травневі шашлики здадуться недостатніми, то завжди можна прогулятися до знаменитих дворянських садиб Битцевского парку: «Знаменське-Садки», «Ясенів» та «Вузьке».

Дізнатися про пікнікові зони в Вашому районі і орендувати майданчик для шашликів завжди можна тут .

фото: ooptsvao.mos.ru , picnic.borjomi.com , funifun.com , s-bor.ru , Stolbovsky , map4child.ru , VK / moskvoretsky_park , Goodfon / kvitochka